Duur en data
  • 6 sessies (18u)
  • Eerstvolgende startdatum: 07/02/2022
Locatie
  • Campus Leuven
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding
Een drankenpauze is voorzien
Drankpauze

Wegwijs in kaas proeven: waarom zou je deze opleiding volgen?

Deze crash-course die de essentie van de kaasmeesteropleiding bevat, bestaat uit 6 lessen. De lessen worden doorspekt met anekdotes en er wordt ook ruimschoots tijd vrijgemaakt om te proeven. Van elke les wordt er (aan het einde) een PDF ter beschikking gesteld met de schermpresentaties. Afzonderlijk krijgen de cursisten van elke besproken (AOP-)kaas een detailfiche, modellen voor het opstellen van een proefverslag en normeringscriteria om objectief kaas te proeven. HACCP en hygiëne, samen met het commerciële aspect (uitbating) komt in deze lessenreeks niet aan bod.

 

 

Programma

  • HET KAASPRODUCTIEPROCES
  • DE KAASFAMILIES: ROODBACTERIE EN WITSCHIMMEL
  • DE KAASFAMILIES: BLAUWSCHIMMEL EN ANDER ZUIVEL
  • DE KAASFAMILIES: HARDE & HALFHARDE KAZEN
  • DE KAASFAMILIES: GEITEN- EN SCHAPENKAAS
  • VERSNIJDEN EN PRESENTATIE: SAMENSTELLEN KAASSCHOTELS + PAIRING

Voor wie?

Doelgroep

  • Potentiële starters, uitbaters of medewerkers van voeding- en/of horecazaken (restaurant, traiteur, vers detailhandel en delicatessen, ...) die zich wil specialiseren in kaas.
  • Potentiële starters als adviseur voor kaashandels.
  • Iedereen die vakkennis over kaas wil verwerven en/of kennis wil verrijken

Extra info

De kazen, die worden geproefd, zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Locatie & lesdata

Adres: Geldenaaksebaan 327, 3001 Heverlee

DatumUur
ma 07/02/202209:00 - 12:00
ma 14/02/202209:00 - 12:00
ma 21/02/202209:00 - 12:00
ma 07/03/202209:00 - 12:00
ma 14/03/202209:00 - 12:00
ma 21/03/202209:00 - 12:00

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 483.42
  • 6 sessies (18u)
  • Drankpauze

Docenten

Hans Van Grinderbeek
Hans Van Grinderbeek

Ervaren eigenaar met een bewezen geschiedenis (25+ jaar) in de grafische ontwerpindustrie. Sterke professional in bedrijfsontwikkeling, bekwaam in typografie, webdesign, pictogramontwerp en illustratie, art direction en pagina-indeling.
Hans ontwikkelde een parallelle professionele carrière in koken en catering, met erkenning als meesterkok en kaasmaker. Hij is ook een ervaren kaasmaker en een fervent fan van alle soorten fermentatie.

Prijs

ExclIncl
Kostprijs voor deze opleiding€399.52€483.42

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO*KO**
€319.62€279.66

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

Wegwijs in wijn proeven

/5 sessies (15u)

  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€375.10€310.00

Wegwijs in bier proeven

/6 sessies (18u)

Nieuw
  • Campus Leuven
€544.50€450.00

Barista - SCA training

/5 sessies (15u)

  • Cuperus Koffie - Katelijnevest
  • Of op jouw locatie
€592.90€490.00

Wegwijs in ijs bereiden

/5 sessies (15u)

Nieuw
  • Campus Leuven
€405.35€335.00

Masterclass ijs bereiden

/5 sessies (15u)

Nieuw
  • Campus Leuven
€405.35€335.00