Duur en data
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Bespaar op je opleiding

Zaken doen met het VK, waar wringt de douaneschoen?: waarom zou je deze opleiding volgen?

De opleiding zakendoen met het Verenigd Koninkrijk sinds Brexit geeft je inzicht in de procedures en bespreekt oplossingen voor de praktische operationele hindernissen.  Dankzij het uitgebreid overzicht van best practices op vlak van douane zullen uw logistieke operaties met het VK veel vlotter verlopen.

Voor Brexit was het Verenigd Koninkrijk deel van de Europese Unie en verliep de import en export zoals met al de andere EU-landen.  Sinds 1 januari 2021 is Brexit een feit en loopt er een douanegrens tussen de EU en het VK.  Die douanegrens zorgt voor heel wat bijkomende formaliteiten en procedures en heeft ook een grote impact op de logistieke operaties.  

Voor heel wat bedrijven zijn de douaneformaliteiten een nieuw gegeven en vaak een bron van frustratie. Daarnaast lopen de administratieve kosten en de kosten van wachttijden al zeer snel op wanneer de juiste formaliteiten niet vervuld zijn. De opleiding zakendoen met het Verenigd Koninkrijk sinds Brexit kan heel wat frustraties vermijden.

Op woensdag 25 januari 2023 hebben we ook een live webinar rond deze opleiding georganiseerd. Tijdens deze webinar kon men concrete noden toelichten en hebben wij uit uitgelegd hoe deze opleiding kan inspelen op jouw noden. Je kan de webinar via deze link herbekijken: https://syntra-mvl.webinargeek.com/watch/replay/1835411/daf33f2281bb2d2f2d72b196028b8fe2/ 

Programma

Uitvoerformaliteiten in de EU
Invoerformaliteiten in het UK
Attest van oorsprong - REX-verklaring
Gebruik van de regeling transit 
De relatie tussen de INCOTERMS en de douaneformaliteiten aan beide kanten
Speciale maatregelen voor voeding, frisdranken, alcoholhoudende dranken
Tips en tricks die veel frustraties zullen voorkomen

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die zaken doet met het VK en geen of onvoldoende ervaring heeft met douanewetgeving en -processen o.a.:

Douanedeclaranten
Expediteurs
Medewerkers in logistiek en douane
Exporteurs en importeurs
Transporteurs

Ook Interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

CMR correct invullen

/2 sessies (totaal 6u)

  • Campus Antwerpen
  • Of op jouw locatie
€381.15€315.00