Duur en data
Locatie
  • Campus Antwerpen
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding

Zeg niet zomaar wijn tegen bio-wijn: waarom zou je deze opleiding volgen?

Wist u dat biowijnen het sterkst groeiend segment zijn in de wijnbouw?

Bio-wijn, biodynamische wijn, natuurwijn, vegan wijn...ze winnen sterk aan belang en het aanbod neemt toe. Steeds meer wijnliefhebbers kiezen voor een natuurlijk product en willen zo hun steentje bijdragen aan het klimaat. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen al deze wijnen en wat betekenen al die logo's? Zijn deze wijnen echt beter of is het enkel maar "marketing"?

Wegwijs in biowijnen houdt je op het rechte pad en zal je toelaten met kennis van zaken een bewuste wijnkeuze te maken. Er wordt ook ingezoomd op Climate Change en de impact errvan op de wijnbouw.

Tijdens deze cursus zal je nieuwe wijnen ontdekken en proeven. Je zal verbaasd zijn over de dynamische en creatieve wereld van de Bio-wijnlandbouw.

Doelstellingen

  • Je kent het onderscheid tussen conventionele en bio-wijnbouw.
  • Je weet hoe er gewerkt wordt in de wijngaarden en wijnkelders.
  • Je kent de verschillende subcategorieën van de bio-wijnen zoals biodynamische -en natuurwijnen.
  • Je leert hoe de wereld van biowijn is georganiseerd en welke organisaties een rol spelen in de kwaliteitsbewaking
  • Je kent de link tussen de bio-wijnen en de klimaatproblematiek (Climate change for wine).

De docent

Jan Keirsebelik kennen we binnen Syntra AB als gepassioneerd wijnliefhebber. Naast het degusteren van wijn volgt Jan de actualiteit op de voet op. Zo is hij enorm bezig met het actuele thema climate change for wine en het ecosysteem van wijn kent geen geheimen voor hem. Syntra AB zet hem dan ook graag in als vakdocent voor zowel de lange als korte opleidingen. 

 

Programma

Tijdens deze interactieve cursus kunnen de cursisten vragen stellen en verschillende wijnen proeven.

  • Wat is het onderscheid tussen conventionele en bio-wijnbouw?
  • Wat is het verschil in werken in de wijngaarden en wijnkelders?
  • Verdieping in de subcategorieën van de bio-wijnen.
  • Uitleg over de betekenis van de verschillende logo's.
  • Welke organisaties spelen een rol binnen de wereld van bio-wijnen?
  • Wat is de link met de klimaatproblematiek?

Voor wie?

Doelgroep

Iedereen die meer wil weten over bio en natuurwijnen. Voorkennis helpt maar is niet noodzakelijk. De cursus is niet technisch.

Extra info

Je brengt zelf 6 degustatieglazen mee (INAO-proefglazen) vanaf de eerste les.

Locatie & lesdata

Adres: Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem

DatumUur
di 29/11/202219:00 - 22:00
di 06/12/202219:00 - 22:00

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 266.20
  • 2 sessies (6u)

Adres: Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem

DatumUur
di 07/03/202319:00 - 22:00
di 14/03/202319:00 - 22:00

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 24.20
  • 2 sessies (6u)

Docenten

Jan Keirsebelik

Jan Keirsebelik kennen we binnen Syntra AB als gepassioneerd wijnliefhebber. Naast het degusteren van wijn volgt Jan de actualiteit op de voet op. Zo is hij enorm bezig met het actuele thema climate change for wine en kent het ecosysteem van wijn geen geheimen voor hem

Prijs

ExclIncl
Kostprijs voor deze opleiding€220.00€266.20

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO*KO**
€176.00€154.00

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

Ook Interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

Zaalmedewerker - Horeca booster

/2 sessies (16u)

Nieuw
  • Restaurant zellaer
€80.00€66.12
  • Restaurant zellaer
€80.00€66.12

Wegwijs in wijn proeven

/5 sessies (15u)

  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€399.30€330.00
  • Campus Antwerpen
€266.20€220.00
  • Campus Leuven
  • Campus Antwerpen
€372.68€308.00