professional organizer

Professional organizer: nieuwe opleiding in Antwerpen

Dé opleiding als je van opruimen houdt ?. De professional organizer helpt klanten te ontspullen, zaken te ordenen en in te plannen. Resultaat: meer evenwicht en rust in het hoofd.

Nieuw in onze programmatie: de opleiding professional organizer (opruimcoach). We leven in een snelle, chaotische maatschappij waarin de meesten vele rollen vervullen. Een opgeruimde, gestructureerde omgeving helpt om alle bordjes in de lucht te houden. Het zorgt voor meer evenwicht en rust in je hoofd.

Professional organizer Annelies Mentink

Docent Annelies Mentink is professional organizer en eerste minimaliseercoach van België en Nederland. Ze is auteur bij de Standaard Uitgeverij van een opruimboek en minimaliseerboek. Als jonge mama worstelde ze met haar work-life balans en koos ze in 2015 resoluut voor haar passie: organiseren en opruimen.

 

Wat bracht je op het idee om professional organizer te worden?

In 2014 stond ik op een kruispunt in mijn leven en mede door therapie kreeg ik meer inzicht in mezelf en in de dingen die mij gelukkig maken, in de zaken die ik echt wilde doen. Ik ontdekte dat professional organizing een bekend beroep was in de States en dat het ook zijn intrede had gedaan in Nederland. Voor mij ging er een nieuwe wereld open. Als kind deed ik al niets liever dan opruimen en ik heb talent voor organisatie en planning. Na het volgen van een opleiding tot opruimcoach ben ik in 2015 gestart als gecertificeerd organizer met internationale verdiepingen in o.a. zakelijk organiseren en sinds 2016 geef ik ook training aan toekomstige opruimcoaches.

Wie doet er beroep op een opruimcoach?

Zowel particulieren als bedrijven huren mij in. Ik krijg opdrachten om orde te scheppen in de chaos, mensen te helpen bij het ontspullen, de administratie overzichtelijk en snel vindbaar te maken. Er zijn nu eenmaal mensen die een broertje dood hebben aan opruimen of niet het talent hebben om zaken gestructureerd weer te geven.
Professional organizers werken op maat van de klant met respect voor hun leefwereld. Efficiënt leren opruimen is slechts een begin. Door mijn werk bied ik hen een extra paar handen aan, daarnaast probeer ik hen te coachen naar een verandering in mindset of gedrag en hen vaardigheden aan te leren waardoor ze beter kunnen opruimen of ordenen. Dat opruimproces verloopt meestal over meerdere sessies.

Eigenlijk ondersteun ik de klanten op drie vlakken:

  1.  bij het ontspullen: letterlijk kasten opruimen en ordenen
  2.  bij het ordenen en overzichtelijk maken van de administratie
  3.  bij het plannen van activiteiten: de dingen moeten in de agenda passen zodat de agenda je leven niet langer beheert. Het afbakenen van prioriteiten en tijd is belangrijk.

Is er veel vraag naar professional organizers? Surf je mee op trends in de maatschappij?

Toen ik begon was het beroep nauwelijks bekend, daar komt stilaan verandering in.
De maatschappij stelt hoge eisen waardoor mensen soms het overzicht verliezen en het aantal burn-outs nog stijgt. Mensen beseffen meer en meer dat al die spullen niet nodig zijn om gelukkig te zijn. Less is more. Recente ontwikkelingen helpen om dit beroep in de aandacht te brengen. We leven ecologisch meer bewuster, minder spullen kaderen in een duurzamer leven.
Er zijn trends als JOMO (Joy Of Missing Out) of de opruimgoeroe Marie Kondo. Ook corona heeft een impact, mensen moeten vertragen, willen niet teveel rommel om zich heen als ze thuis zitten waardoor we in de lockdown massaal zijn gaan opruimen.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

HR-Officer: een onmisbare schakel in elk bedrijf

In de opleiding HR-Officer stoomt Sandra Deboes jou op een praktijkgerichte manier klaar voor een boeiende job in de wereld van HR. Ontdek haar aanpak.

life coach cornelle sterk
Artikel

Life coach worden met Cornelle Sterk

In de opleiding life coach leert docent Cornelle Sterk je met open blik en op ludieke wijze alle aspecten van life coaching. Door goed te luisteren en gerichte vragen te stellen, laat ze mensen tot de juiste inzichten komen.

Artikel

Management opleidingen van Lean tot Scrum met Ruben Persoone

Ruben Persoone is jouw expert in management opleidingen. Van Lean en Scrum tot Change- en Projectmanagement. Praktische aanpak en meteen resultaat.

Artikel

Top 10 opleidingen januari 2021

Mensen hebben meer dan ooit goesting om een opleiding of herscholing te volgen. Check hier onze top 10 opleidingen van januari 2021!