Vakmanschap in de bouwsector gaat over bouwtechnieken, duurzaamheid, energie, installatie en afwerking, maar ook over hoe je een bouwbedrijf runt.

Opleidingen Bouw en Hout

De bouwsector kent zo'n 95.000 werkplaatsen, met nog steeds een aantal knelpuntberoepen, vooral met technische profielen. In deze cluster vind je bouwopleidingen in bouwtechniek, decoratie en interieurduurzaam bouwen, energie, hout, installatietechnieken en management en adminstratie.

Inhoud links

Opleidingen in de kijker

In de nieuwe modulaire trajecten Bio-ecologisch bouwen, Benoveren - Renoveren en Houtskeletbouw bepaal je zelf voor welke module(s) je inschrijft. De reeks is een aanrader voor al wie in hedendaags (ver)bouwen een bredere kennis wil verwerven, of zich wil verdiepen in specifieke toepassingen, materialen en structuren.

Doe je voordeel: bespaar tot € 515 als je intekent voor een volledig traject!

Ontdek de trajecten

Inhoud rechts

Mentoropleiding in de bouwsector

Docent Bart PilateDocent Bart Pilate: “De interactieve mentoropleiding onderstreept het belang van soft skills, ook in de bouwsector. Honderden bedrijven in Vlaanderen en Nederland werken al steviger, bezielder en met meer passie aan samenwerking, mentorship, onthaal en opvang nieuwe werknemers … Dat vertaalt zich in resultaat.”

Naar de opleiding

Constructiv als partner

Constructiv als partnerConstructiv is een dienstverlenende organisatie voor de bouwsector en valt onder het Paritair Comité voor het Bouwbedrijf (PC 124), waarin zowel de werkgeversorganisaties van de bouw (Confederatie Bouw, Bouwunie en FeMa) als de werknemersorganisaties (AC V BIE, AC -ABVV en AC LVB) vertegenwoordigd zijn.

De kern van de dienstverlening bestaat uit de toekenning van sociale voordelen, de bevordering van het welzijn en de veiligheid op de bouwplaatsen en het stimuleren van het competentiebeheer en van de instroom van werknemers.

De financiering van de organisaties gebeurt via socialezekerheidsbijdragen.

Meer info nodig?
Surf naar www.constructiv.be.

De opleidingen van Syntra AB zijn erkend door

De opleidingen van Syntra AB zijn erkend door Constructiv en Bouwunie

Safety First!

Check ook onze opleidingen in de sector Veiligheid, preventie en milieu.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten in de sector "Bouw en hout" en ontvang je waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

Een opleiding bij jou in het bedrijf (op maat)?

Willen meerdere personen dezelfde opleiding volgen? Dan kom je al snel voordeliger uit met een maatopleiding.

 

Debbie Van Gossum is accountmanager bedrijfstrainingen, regio Antwerpen - Turnhout.
Je kan haar bereiken via 0495 871383, 03 4519900 of debbie.vangossum@syntra-ab.be.

 

 

Kim Priem is accountmanager bedrijfstrainingen, regio Mechelen - Leuven.
Je kan haar bereiken via 0499 276763, 03 4519900 of kim.priem@syntra-ab.be.

  • Campus Mechelen
€181.50 €150.00
  • Campus Antwerpen
€254.10 €210.00
  • Campus Leuven
€254.10 €210.00

BIM-management

/6 sessies

Nieuw
  • Campus Antwerpen
€762.30 €630.00
  • Campus Antwerpen
€1016.40 €840.00
Ben Vandendriessche
Polyvalent schrijnwerker

"Ik weet dat ik op Syntra kan rekenen voor bijkomende vorming"

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels

28juni

Event

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Onlangs vierden minister Muyters, Syntra Vlaanderen en Agoria Vlaanderen de 10.000 ste erkende werkplek voor duaal leren. In een duaal opleidingstraject kan de cursist een diploma behalen en tegelijkertijd werkervaring opdoen.

Artikel

Je winst haal je uit je aankoopprijs

Heel wat ondernemers denken nog altijd dat het er op aankomt om zoveel mogelijk marge te berekenen op de aankoopprijs om de uiteindelijke verkoopprijs te bepalen. Deze manier van calculeren ondermijnt steevast je concurrentiepositie.

Artikel

Maak snel gebruik van je opgedane kennis!

Wil je een cursus of opleiding in elektro, installatietechnieken of preventie volgen? En hier snel de resultaten van plukken? Dan is een versnelde opleiding of een summerschool tijdens de vakantieperiode de ideale oplossing.

Artikel

Adviesatelier voor de bouwsector

Bouwunie organiseerde i.s.m. Syntra AB voor de 2de maal het Adviesatelier. Je kon kiezen uit 5 ateliers welke 3 workshops je wilde volgen. Deelname was gratis voor Bouwunie-leden en Syntra AB-cursisten, mits gebruik van de code BUADVIES bij inschrijving.