Opleidingen Bouw en Hout

De bouwsector kent zo'n 95.000 werkplaatsen, met nog steeds een aantal knelpuntberoepen, vooral met technische profielen. In deze cluster vind je bouwopleidingen in afwerking, decoratie en interieur, diensten, duurzaam bouwen, hout, installatietechnieken en duwbouw. Nieuwe opleidingen dit academiejaar? Bepleisteren van muren (basistechnieken), verlijmen van vloer- en wandtegels (basistechnieken), basisopleiding plantekenen (bij renovatie), ventilatieverslaggever, hydraulisch inregelen van een CV-installatie, veilig werken op hoogte (module 2), asbest - eenvoudige handelingen. Snuif je mee de sfeer op?
 

TipWist je dat je bij Syntra AB de wettelijk verplichte bijscholing (vanaf 2017) voor Energiedeskundigen type A kan volgen?

Schrijf je in, de plaatsen zijn beperkt

Inhoud links

Doe voordeel met een winteropleiding

De winter is voor de bouwsector het ideale tijdstip voor bijscholing. Als bouwarbeider kan je nieuwe competenties verwerven tijdens periodes van tijdelijke werkloosheid

Ook voor jouw werkgever bieden winteropleidingen voordelen:

 • er dient geen loon uitbetaald te worden
 • Constructiv komt gedeeltelijk tussen bij de opleidingskost:
  €5 per u/persoon voor een theoretische opleiding
  €10 per u/persoon voor een praktische opleiding
 • bovendien kan de factuur tot 40 % betaald worden via de kmo-portefeuille (indien van toepassing)

  Kmo-portefeuille
   

Naar de winteropleidingen

Inhoud rechts

Constructiv als partner

Constructiv als partnerConstructiv is een dienstverlenende organisatie voor de bouwsector en valt onder het Paritair Comité voor het Bouwbedrijf (PC 124), waarin zowel de werkgeversorganisaties van de bouw (Confederatie Bouw, Bouwunie en FeMa) als de werknemersorganisaties (AC V BIE, AC -ABVV en AC LVB) vertegenwoordigd zijn.

De kern van de dienstverlening bestaat uit de toekenning van sociale voordelen, de bevordering van het welzijn en de veiligheid op de bouwplaatsen en het stimuleren van het competentiebeheer en van de instroom van werknemers.

De financiering van de organisaties gebeurt via socialezekerheidsbijdragen.

Meer info nodig?
Surf naar www.constructiv.be.

Opleiding in de kijker: mentoropleiding in de bouwsector

De arbeidsmarkt heeft nood aan mentoren die op de werkvloer jonge krachten overtuigen dat een carrière in hun bedrijf een goede stap is. Door hen te begeleiden en op te leiden, kweek je een duurzame band. Niet alleen de nieuwe werknemer wordt er beter van, maar ook de mentor en zijn bedrijf. Mentorship rendeert niet op korte termijn, maar het is een trefzekere investering in de toekomst. Je kunt deze opleiding volgen in verschillende campussen van Syntra AB.

 

Docent Bart PilateDocent Bart Pilate: “De interactieve mentoropleiding onderstreept het belang van soft skills, ook in de bouwsector. Honderden bedrijven in Vlaanderen en Nederland werken al steviger, bezielder en met meer passie aan samenwerking, mentorship, onthaal en opvang nieuwe werknemers … Dat vertaalt zich in resultaat.”

Interesse?

Naar de opleiding

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten in de sector "Bouw en hout" en ontvang je waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

De opleidingen van Syntra AB zijn erkend door

De opleidingen van Syntra AB zijn erkend door Constructiv en Bouwunie

Kostprijsberekening: offerte en werkvoorbereiding

/1 sessie

 • Turnhout
€121.00 €100.00

Kostprijsberekening: voorcalculatie

/1 sessie

 • Turnhout
€121.00 €100.00

Hernieuwing erkend technicus gasvormige brandstof GI

/3 sessies

 • Mechelen
 • Turnhout
€225.00 €185.95

Verplichte permanente vorming voor Energiedeskundige type A - bijscholing EPC protocol

/2 sessies

Nieuw
 • Mechelen
 • Turnhout
€205.70 €170.00

Vochtproblematiek in woningen

/2 sessies

 • Mechelen
€196.50 €162.40
Nico Van Espen
Opleiding Aannemer ruwbouw

"Nu ben ik zeker van alle normen en voorschriften"

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Maak huizen weer verkoopsklaar als vastgoedstylist

Een huis verkopen dat dringend een opfrisbeurt nodig heeft is niet altijd makkelijk. Gelukkig is renoveren niet altijd nodig, door middel van styling kan je ook al heel wat bereiken.

18februari

Event

Kom naar de Studie-informatiedagen (SID-in)

Als laatstejaars secundair onderwijs kan je op een studie-informatiedag (SID-in) kennismaken met een brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden.

Artikel

Mentoropleiding in de bouw ook als winteropleiding

De Vlaming heeft een baksteen in de maag. De lage rentes en de forse toename in bouwvergunningen doet de bouwactiviteit in ons land pieken. Vele bouwbedrijven zijn op zoek naar geschikte arbeidskrachten.

Artikel

Webdesigner, webontwikkelaar en Drupal

Het web evolueert razendsnel en onze opleidingen evolueren mee. Wij zetten voor jullie al onze lange opleidingen nog eens op een rij.