Huisdieren maken deel uit van het gezin, er gaat steeds meer geld naar hun voeding en verzorging. Voor dierenliefhebbers/professionals bieden wij een gevarieerd aanbod aan qua verzorging, begeleiding en training van honden en katten.

Download hier de opleidingsgids voor de sector Dierenverzorging

Downloaden

Opleidingen die binnenkort starten

Agile: Scrum Master (met certificering)

/5 sessies (totaal 18u)

Om de ontwikkeling van software en andere projecten vlot en flexibel te begeleiden, zijn Scrum-skills tegenwoordig essentieel. Word een Gecertificeerde Scrum Master en leid teams naar succes!

 • Campus Antwerpen & online
 • Of op jouw locatie
incl € 1452,00
excl € 1200,00

Basisopleiding payroll

/10 sessies (totaal 30u)

Verdiep je in payroll met onze Basisopleiding Payroll. Leer in 10 praktische sessies alles over loonadministratie. Schrijf je nu in en start meteen!

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
vanaf incl € 1179,75
excl € 975,00

Oldtimers - interieur- en koetswerkverzorging

/2 sessies (totaal 6u)

Het is van cruciaal belang om je oldtimer in goede staat te houden, zowel voor het interieur als koetswerk is een regelmatige reiniging met aangepaste of speciale producten aan aanrader. Hoe je te werk gaat, welke reingingsmethoden en welke producten je moet gebruiken leer je in deze opleiding.

 • Campus Mechelen
 • Of op jouw locatie
incl € 332,75
excl € 275,00

Aanleg van zwemvijvers

/2 sessies (totaal 8u)

Leer in 2 sessies hoe je een zwemvijver aanlegt met onze praktijkgerichte opleiding "Aanleg van zwemvijvers". Ontvang tips van vakmensen en pas ze direct toe.

 • Campus Mechelen
 • Campus Antwerpen
 • Campus Leuven
 • Of op jouw locatie
vanaf incl € 350,90
excl € 290,00

Het nieuwe AREI 2023

/2 sessies (totaal 6u)

Tijdens 1 dag zoomen we in op het meest recente AREI: van betere definities en correctere begrippen over symbolen op schema's tot de praktische toepassingen op het terrein.

 • Campus Mechelen
 • Diegem (Aviato Academy)
 • Sint-Niklaas (BC Waasland)
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
incl € 459,80
excl € 380,00

Hondentrimmer

Onze opleiding Hondentrimmer is al jaren populair. Aangezien wachttijden in trimsalons oplopen tot gemiddeld 6 weken, is nieuwe instroom ook welkom. een liefde voor honden? Leer dit beroep in avond- of dagonderwijs en ga aan de slag. 
Campus Antwerpen.

Schrijf je nu in

Paardenhouder

We bieden ook trajecten in duaal leren aan voor leerplichtige studenten. Een diploma secundair onderwijs behalen met je passie (paarden) is een droom die werkelijkheid kan worden.
Werkplekleren 4 dagen in een leerbedrijf + 1 dag les bij Syntra per week

Meer info

  

TipSpel & beweging

Wist je dat één van de oorzaken van agressie en angst bij honden te wijten is aan een gebrek aan spel en beweging. Een onderzoek van Bristol University bij 4000 Britse baasjes wijst uit dat honden die minder spelen, meer gedragsproblemen zoals blaffen naar andere honden en ongehoorzaamheid vertonen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten in de sector "Dieren" en ontvang je waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

  

"Mijn passie ligt bij dieren en daardoor ben ik mij gaan omscholen tot een gediplomeerde trimmer en dierenhoteluitbater. Het idee van een kapsalon op wielen begon te spelen en zo is de Poezenwoef mobiel ontstaan. Ik doe het met veel plezier"

Annelies Coosemans, cursist VDO Hondentrimmer pensionuitbater. Meer info: poezenwoef.be

Een opleiding bij jou in het bedrijf, helemaal op maat?

Je vindt niet onmiddellijk de dierenopleiding die je zoekt, of het programma is niet helemaal afgestemd op de competenties van je medewerkers? Of je hebt meerdere medewerkers die samen een opleiding willen volgen? Dan ben je beter af met een bedrijfsopleiding op maat van Syntra Bizz.

Paardenhouder

Opleiding paardenhouder in duaal leren: dé praktijkopleiding bij uitstek. Je gaat 4 dagen per week aan de slag op je werkplek; aangevuld met 1 dag les bij Syntra. Wat je moet kennen en kunnen, leer je dus vooral al doende onder begeleiding van een ervaren paardenhouder, -trainer of -fokker.

 • Campus Antwerpen
Duaal leren

Hippisch assistent

Opleiding hippisch assistent in duaal leren: dé praktijkopleiding bij uitstek. Je gaat 4 dagen per week aan de slag op je werkplek; aangevuld met 1 dag les bij Syntra. Wat je moet kennen en kunnen, leer je dus vooral al doende onder begeleiding van een ervaren paardenhouder, of -fokker.

 • Campus Antwerpen
Duaal leren
Nieuw

Kattengedrag - Initiatie

/3 sessies (totaal 9u)

Leer je kat beter begrijpen en krijg een inzicht in haar gedrag. Praktische tips & tricks waar je mee aan de slag kan.

 • Campus Antwerpen
 • Campus Mechelen
 • Of op jouw locatie
incl € 254,10
excl € 210,00

Hondentrimmer

/2 jaar (1ste jaar: 177u)

De opleiding Hondentrimmer is zeer populair. Je leert de job al doende in een professioneel uitgerust trimsalon, onder begeleiding van ervaren hondentrimmers. Naast deze avondformule is er ook een voltijdse dagopleiding Hondentrimmer waar je al na 1 jaar afstudeert.

 • Campus Antwerpen & zelfstudie
incl € 845,00
excl € 698,35

Hondeninstructeur

/2 jaar (1ste jaar: 116u)

In de opleiding hondeninstructeur leer je in 2 jaar de technieken om honden te leren gehoorzamen én hoe je dit aan anderen aanleert. 

 • Campus Antwerpen & zelfstudie
incl € 605,00
excl € 500,00
Fairley Jervis
Hondentrimmer

"Dag in dag uit met honden bezig zijn vind ik super"

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Syntra Bizz partnert graag en goed met steden en gemeenten
Artikel

Syntra Bizz partnert graag en goed met steden en gemeenten

We mogen heel wat steden en gemeenten tot onze klanten rekenen en door onze jarenlange samenwerking en verscheidenheid aan uitdagingen, kunnen we de opleidingsbehoeften in de publieke sector goed inschatten. In dit blogartikel vind je een selectie uit de gerealiseerde incompany-trainingen aan regionale en provinciale bestuursorganen.

opleiding fysiotherapie honden
Artikel

Opleiding fysiotherapie bij honden

Heb je een groot hart voor honden en wil je graag met hen werken? Dan is een opleiding hondenfysiotherapie jouw ding. Net zoals mensen revalideren honden beter met de juiste oefeningen en bewegingen. Je bent als het ware de osteopaat / kinesist van de hond.

meetdistrict
Artikel

SyntraBizz, de b2b-afdeling van Syntra AB, breidt uit met nieuwe opleidingslocaties in Sint-Niklaas en Gent

Bedrijven investeren in opleidingen om diverse redenen. Het draagt bij tot efficiënter werken en het zorgt voor uitdaging en werkgeluk. Naast een groeiende open programmatie, organiseren we jaarlijks meer dan 400 bedrijfsinterne opleidingen. Om de stijgende vraag in de markt op te vangen en onze expansie verder te ondersteunen, voegen we twee nieuwe opleidingslocaties toe aan onze regio. Voortaan kan je ook een SyntraBizz-opleiding boeken bij Meetdistrict in Gent (Ghelamco arena) en bij het Bedrijvencentrum Waasland in Sint-Niklaas.

Politieopleiding
Artikel

Samenwerkingsverband tussen Brusafe en Syntra Bizz

Brusafe en Syntra Bizz organiseren vooropleiding voor veiligheidsdiensten

Brusafe Brussels werkte sinds 2021 samen met Syntra Bizz een unieke vooropleiding richting selectieproeven voor de politieschool uit. Deze gratis opleiding richt zich tot Nederlandstalige kandidaten die politie-inspecteur willen worden.