Van ijsbereider tot beenhouwer, van wijn proeven tot sushi maken, van prijszetting tot regels rond hygiëne. Ons breed opleidingsmenu valt bij iedereen in de smaak.

Cursussen rond Horeca en voeding

Eten en drinken zijn basisbehoeften, maar wij cultiveren ze tot een waar genot. In deze rubriek krijg je vakexpertise aangeboden rond horeca, voeding en dranken. Van ambachtelijk ijsbereider tot restauranthouder, van wijn proeven tot sushi maken en van de juiste prijszetting tot de regels rond hygiëne. Sinds het najaar van 2016 lopen er ook opleidingen die binnen het Coffee Diploma System (SCAE) vallen.

Inhoud links

NieuwBig Six druivenrassen

Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Syrah, ... wie kent deze druivensoorten niet? Franse wijnen worden in quasi alle landen gedronken en Franse druivenrassen zijn rolmodellen voor zowel de nieuwe wijnwereld als de landen van de oude wijnwereld. Tijdens de infosessies gaan we dieper in op deze populaire druivensoorten en hun relatie met de Franse wijncultuur. Tijdens de les wordt ook gedegusteerd.

Bekijk deze cluster

Inhoud rechts

Opleidingen die binnenkort starten

Een opleiding bij jou in het bedrijf (op maat)?

Willen meerdere personen dezelfde opleiding volgen? Dan kom je al snel voordeliger uit met een maatopleiding.

 

Debbie Van Gossum is accountmanager bedrijfstrainingen, regio Antwerpen - Turnhout.
Je kan haar bereiken via 0495 871383, 03 4519900 of debbie.vangossum@syntra-ab.be.

 

 

Kim Priem is accountmanager bedrijfstrainingen, regio Mechelen - Leuven.
Je kan haar bereiken via 0499 276763, 03 4519900 of kim.priem@syntra-ab.be.

Voltijdse dagopleiding in de kijker: slager-spekslager

Opleiding Slager-spekslagerHet beroep van slager-spekslager behoort tot één van de oudste ambachten. Een goede opleiding om mee te kunnen draaien in de sector is daarom essentieel. In deze éénjarige opleiding leer je alles over vers vlees en hoe je het moet verwerken en bereiden. Je leert ook hoe je een ambachtelijke slagerij moet runnen met het oog op o.a. organisatie & management, hygiëne, prijszetting & prijsberekening. Een grondig cursus bedrijfsbeheer vergroot je kansen tot slagen.

Ook in Leertijd of avond (3 jaar), campus Leuven

Naar de opleiding

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten in de sector "Horeca en voeding" en ontvang waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

"Thee is zo veel meer dan de op water na meest gedronken drank ter wereld. Het is een moment thee-tijd met jezelf en anderen. En dat is wat ik in de opleiding naar voren wil brengen: de beleving. Je mag nog zo een goede thee hebben in je zaak, zonder de beleving, ben je vervangbaar door eender welke zaak waar ze thee aanbieden. Beleef thee en laat thee beleven."

Jessica Van Humbeeck, docente theesommelier

Opleidingen van Syntra AB zijn erkend door

Speciality Coffee Association of Europe

  • Antwerpen
  • Mechelen
  • Leuven
€595.00 €491.74
  • Leuven
  • Antwerpen
€495.00 €409.09
  • Leuven
€560.00 €462.81
  • Leuven
€595.00 €491.74
€590.00 €487.60
Nele Veelaert
Brood- en banketbakker

"Ik behield mijn kindergeld terwijl ik leerde voor bakker"

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels

28juni

Event

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Onlangs vierden minister Muyters, Syntra Vlaanderen en Agoria Vlaanderen de 10.000 ste erkende werkplek voor duaal leren. In een duaal opleidingstraject kan de cursist een diploma behalen en tegelijkertijd werkervaring opdoen. Wat je moet kennen en kunnen leer je namelijk hoofdzakelijk in een erkend leerbedrijf.

Artikel

Serveer jij binnenkort allergenenvrij ijs?

Met de komst van de allergenenwetgeving moet ook de (ambachtelijk) ijsbereider zijn klanten op een correcte manier informeren over zijn producten. Welke ingrediënten zitten er in verwerkt? Welke ingrediënten leiden tot allergische reacties?

Artikel

Sta jij als syndicus sterk in je schoenen?

De vastgoedsector boomt nog steeds. Maar door de schaarsheid van bouwgronden wordt er nog meer in de hoogte gebouwd. Nog meer appartementen dus of gebouwen waar de bewoners dicht bij elkaar leven en een aantal ruimten moeten delen. 

Artikel

Je winst haal je uit je aankoopprijs

Heel wat ondernemers denken nog altijd dat het er op aankomt om zoveel mogelijk marge te berekenen op de aankoopprijs om de uiteindelijke verkoopprijs te bepalen. Deze manier van calculeren ondermijnt steevast je concurrentiepositie.