Van ijsbereider tot beenhouwer, van wijn proeven tot sushi maken, van prijszetting tot regels rond hygiëne. Ons breed opleidingsmenu valt bij iedereen in de smaak.

Cursussen rond Horeca en voeding

Eten en drinken zijn basisbehoeften, maar wij cultiveren ze tot een waar genot. In deze rubriek krijg je vakexpertise aangeboden rond horeca, voeding en dranken. Van ambachtelijk ijsbereider tot restauranthouder, van wijn proeven tot kruideninfusies maken en van de juiste prijszetting tot de regels rond hygiëne. Sinds het najaar van 2016 lopen er ook opleidingen die binnen het Coffee Diploma System (SCAE) vallen.

Opleidingen die binnenkort starten

Barista - SCA training (25-01-2019)

Barista (26-02-2019)

Latte art (26-02-2019)

Sportvoeding (29-04-2019)

Barista SCA-training

Wil je het helemaal maken als barista? Dan is een Coffee Diploma, uitgereikt door de Speciality Coffee Association (kortweg SCA) meer dan zomaar een papiertje. Het opent een volledig nieuwe kijk op een product en techniek die op dit ogenblik enorm 'boomen'

Naar de opleiding

Een opleiding bij jou in het bedrijf (op maat)?

Willen meerdere personen dezelfde opleiding volgen? Dan kom je al snel voordeliger uit met een maatopleiding.

 

Debbie Van Gossum is accountmanager bedrijfstrainingen, regio Antwerpen - Turnhout.
Je kan haar bereiken via 0495 871383, 03 4519900 of debbie.vangossum@syntra-bizz.be.

 

 

Kim Priem is accountmanager bedrijfstrainingen, regio Mechelen - Leuven.
Je kan haar bereiken via 0499 276763, 03 4519900 of kim.priem@syntra-bizz.be.

Opleiding in de kijker: Ambachtelijk ijsbereider

Het hoeft geen mooi weer te zijn om te genieten van ijsjes. Het hele jaar door zijn mensen hier dol op. Het is een beroep waar je heel veel voldoening uit haalt. In deze opleiding leer je ijs maken op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier.

Naar de opleiding

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten in de sector "Horeca en voeding" en ontvang waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

Opleidingen van Syntra AB zijn erkend door

  • Cuperus Koffie - Katelijnevest
  • JAVA Coffee
€568.70 €470.00
  • Campus Leuven
€635.00 €524.79
  • JAVA Coffee
€387.20 €320.00
  • Campus Leuven
  • Cuperus Koffie - Katelijnevest
€108.90 €90.00
  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€284.96 €235.50
Jan Paesen
Zytholoog

Oud-cursist bouwt digitaal bierplatform

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Nieuws

Erkende Syntra AB-opleidingen voor knelpuntberoepen

Ben je werkzoekend of wil je een carrièreswitch maken waarbij je een grote kans hebt om snel werk te vinden? Dan is een opleiding tot een knelpuntberoep zeker iets voor jou. Ben je graag met voeding of beauty bezig, of heb je liever iets technisch? In ons aanbod vind je vast wat je zoekt.

Nieuws

Week van de slager

Tijdens de Week van de Slager, van 16 tot 22 april, wil de sector jongeren warm maken voor deze veelzijdige en boeiende job. Slager is al enkele jaren erkend als knelpuntberoep door de VDAB en zowel zelfstandigen, supermarkten als vleesverwerkingsbedrijven smeken om goed opgeleid personeel.

Nieuws

Gloednieuwe infrastructuur voor bakkersopleidingen in Antwerpen

Wie houdt er niet van de geur van versgebakken brood en pistolets? Zelfs Vlaams minister Muyters gaf bij de opening van het Bakkersatelier in de Syntra-campus van Antwerpen toe dat de geur van vers brood hem gelukkig maakt.

Artikel

Syntra, pionier in werkplekleren (duaal leren)

De leertijd (ook gekend onder leercontract) is hét systeem van werkplekleren bij uitstek. Jongeren leren de job al doende bij een ondernemer-opleider. Syntra AB gelooft sterk dat het nieuwe ‘duaal leren’ de vervanger zal worden van onze huidige leertijd.