Van ijsbereider tot beenhouwer, van wijn proeven tot sushi maken, van prijszetting tot regels rond hygiëne. Ons breed opleidingsmenu valt bij iedereen in de smaak.

Behaal je internationaal erkend diploma met onze WSET® niveau 3 wijnopleiding.

Cursussen rond Horeca en voeding

Eten en drinken zijn basisbehoeften, maar wij cultiveren ze tot een waar genot. In deze rubriek krijg je vakexpertise aangeboden rond horeca, voeding en dranken. Van ambachtelijk ijsbereider tot restauranthouder, van wijn proeven tot kruideninfusies maken en van de juiste prijszetting tot de regels rond hygiëne. Sinds het najaar van 2016 lopen er ook opleidingen die binnen het Coffee Diploma System (SCAE) vallen.

Barista SCA-training

Wil je het helemaal maken als barista? Dan is een Coffee Diploma, uitgereikt door de Speciality Coffee Association (kortweg SCA) meer dan zomaar een papiertje. Het opent een volledig nieuwe kijk op een product en techniek die op dit ogenblik enorm 'boomen'.

Naar de opleiding

Een opleiding bij jou in het bedrijf, helemaal op maat?

Je vindt niet onmiddellijk de horeca-opleiding die je zoekt, of het programma is niet helemaal afgestemd op de competenties van je medewerkers? Of je hebt meerdere medewerkers die samen bv. een opleiding tot barista willen volgen? Dan ben je beter af met een bedrijfsopleiding op maat van Syntra Bizz.

 

Debbie Van Gossum is teamleader van de opleidingsadviseurs
Je kan haar bereiken via 0495 87 13 83 of debbie.vangossum@syntra-bizz.be.

 

 

Sarah Hansen is opleidingsadviseur
Je kan haar bereiken via 0486 83 13 87 of sarah.hansen@syntra-bizz.be.

 

 

Caroline Jacobs is opleidingsadviseur
Je kan haar bereiken via 0474 49 82 99 of caroline.jacobs@syntra-bizz.be.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten in de sector "Horeca en voeding" en ontvang waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

Opleiding in de kijker: Ambachtelijk ijsbereider

Het hoeft geen mooi weer te zijn om te genieten van ijsjes. Het hele jaar door zijn mensen hier dol op. Het is een beroep waar je heel veel voldoening uit haalt. In deze opleiding leer je ijs maken op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier.

Naar de opleiding

Opleidingen van Syntra AB zijn erkend door

  • Campus Leuven
€187.55€155.00
  • Campus Leuven
€175.45€145.00
  • Campus Leuven
€121.00€100.00

Mocktails & healthy drinks

/2 sessies (6u)

Nieuw
  • Campus Leuven
  • Campus Mechelen
  • Campus Antwerpen
€235.95€195.00
Jan Paesen
Zytholoog

Oud-cursist bouwt digitaal bierplatform

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
sofie vanrafelghem
Artikel

Leer alles over bieren met Sofie Vanrafelghem

‘In de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier’ is een leuze die je in veel biercafé’s terugvindt. België is dan ook hét land van de bieren met een grote diversiteit aan biersoorten en een rijke traditie van bierbrouwen die teruggaat tot de middeleeuwen.

barista
Artikel

Start je eigen koffiebar

De koffiebars rezen de voorbije jaren als paddenstoelen uit de grond, maar ondertussen is deze markt matuurder geworden. De hobbyisten gaan er stilaan uit. Bij het runnen van een rendabele koffiebar komt meer kijken dan lekkere koffie en socialisen met klanten. 

Nieuws

Week van de slager

Tijdens de Week van de Slager, van 16 tot 22 april, wil de sector jongeren warm maken voor deze veelzijdige en boeiende job. Slager is al enkele jaren erkend als knelpuntberoep door de VDAB en zowel zelfstandigen, supermarkten als vleesverwerkingsbedrijven smeken om goed opgeleid personeel.

25april

Event

Openklasweek voltijdse dagopleidingen (23 - 27 april)

Twijfel je nog aan je studiekeuze? Wil je graag een les bijwonen? Schrijf je in voor de open klasweek. Naast het bijwonen van een les, krijg je die dag ook een antwoord op al je vragen rond studiemogelijkheden, leerinhouden, stages en opleiding in een leerbedrijf.