Van ijsbereider tot beenhouwer, van wijn proeven tot sushi maken, van prijszetting tot regels rond hygiëne. Ons breed opleidingsmenu valt bij iedereen in de smaak.

Cursussen rond Horeca en voeding

Eten en drinken zijn basisbehoeften, maar wij cultiveren ze tot een waar genot. In deze rubriek krijg je vakexpertise aangeboden rond horeca, voeding en dranken. Van ambachtelijk ijsbereider tot restauranthouder, van wijn proeven tot sushi maken en van de juiste prijszetting tot de regels rond hygiëne. Sinds het najaar van 2016 lopen er ook opleidingen die binnen het Coffee Diploma System (SCAE) vallen.

Inhoud links

NieuwBig Six druivenrassen

Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Syrah, ... wie kent deze druivensoorten niet? Franse wijnen worden in quasi alle landen gedronken en Franse druivenrassen zijn rolmodellen voor zowel de nieuwe wijnwereld als de landen van de oude wijnwereld. Tijdens de infosessies gaan we dieper in op deze populaire druivensoorten en hun relatie met de Franse wijncultuur. Tijdens de les wordt ook gedegusteerd.

Bekijk deze cluster

Inhoud rechts

Opleidingen die binnenkort starten

Een opleiding bij jou in het bedrijf (op maat)?

Willen meerdere personen dezelfde opleiding volgen? Dan kom je al snel voordeliger uit met een maatopleiding.

 

Debbie Van Gossum is accountmanager bedrijfstrainingen, regio Antwerpen - Turnhout.
Je kan haar bereiken via 0495 871383, 03 4519900 of debbie.vangossum@syntra-ab.be.

 

 

Kim Priem is accountmanager bedrijfstrainingen, regio Mechelen - Leuven.
Je kan haar bereiken via 0499 276763, 03 4519900 of kim.priem@syntra-ab.be.

Voltijdse dagopleiding in de kijker: slager-spekslager

Opleiding Slager-spekslagerHet beroep van slager-spekslager behoort tot één van de oudste ambachten. Een goede opleiding om mee te kunnen draaien in de sector is daarom essentieel. In deze éénjarige opleiding leer je alles over vers vlees en hoe je het moet verwerken en bereiden. Je leert ook hoe je een ambachtelijke slagerij moet runnen met het oog op o.a. organisatie & management, hygiëne, prijszetting & prijsberekening. Een grondig cursus bedrijfsbeheer vergroot je kansen tot slagen.

Ook in Leertijd of avond (3 jaar), campus Leuven

Naar de opleiding

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten in de sector "Horeca en voeding" en ontvang waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

Opleidingen van Syntra AB zijn erkend door

  • Campus Antwerpen
€226.50 €187.19
  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€280.00 €231.41
  • Campus Leuven
€70.50 €58.26
  • Campus Leuven
€146.00 €120.66
  • Campus Leuven
€181.50 €150.00
Nele Veelaert
Brood- en banketbakker

"Ik behield mijn kindergeld terwijl ik leerde voor bakker"

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Nieuws

Gloednieuwe infrastructuur voor bakkersopleidingen in Antwerpen

Wie houdt er niet van de geur van versgebakken brood en pistolets? Zelfs Vlaams minister Muyters gaf bij de opening van het Bakkersatelier in de Syntra-campus van Antwerpen toe dat de geur van vers brood hem gelukkig maakt.

Artikel

Syntra, pionier in werkplekleren (duaal leren)

De leertijd (ook gekend onder leercontract) is hét systeem van werkplekleren bij uitstek. Jongeren leren de job al doende bij een ondernemer-opleider. Syntra AB gelooft sterk dat het nieuwe ‘duaal leren’ de vervanger zal worden van onze huidige leertijd.

Artikel

Experten in voedselhygiëne zijn hard nodig

In België wordt jaarlijks zo’n 3,6 miljoen ton aan voedsel weggegooid. Meer dan 60% daarvan wordt gelinkt aan de voedingsindustrie. Voor een groot deel is dit het gevolg van voedselverontreiniging. Door strengere regels stijgt de vraag naar hygiëne-experten in de hele voedingssector.

Artikel

Het borrelt in onze biercultuur

Sinds mei 2017 is het officieel: de Belgische biercultuur behoort tot het Unesco-werelderfgoed. Unesco wil dat ons bier zijn meerwaarde bewijst: het samenbrengen van mensen rond iets wat ze gemeen hebben, belangrijk vinden en verder willen laten evolueren.