Cursussen rond Horeca en voeding volg je bij Syntra AB

Eten en drinken zijn basisbehoeften, maar wij cultiveren ze tot een waar genot. In deze rubriek krijg je vakexpertise aangeboden rond horeca, voeding en dranken. Van ambachtelijk ijsbereider tot restauranthouder, van wijn proeven tot sushi maken en van de juiste prijszetting tot de regels rond hygiëne. Sinds het najaar van 2016 lopen er ook opleidingen die binnen het Coffee Diploma System (SCAE) vallen.

Inhoud links

NieuwKruideninfusies en zelf blenden

Kruiden- en fruitinfusies of kruiden- en fruitthees zijn niet meer weg te denken uit ons huidige theeassortiment.

Opleiding kruideninfusies en zelf blendenTijdens deze opleiding neemt onze theesommelier Jessica Van Humbeeck je mee op wereldreis om heerlijke kruideninfusies te leren kennen.

Wist je trouwens dat het makkelijk is om zelf een kruiden- of fruitblend te creëren? Je leert het allemaal tijdens deze 3 sessies!

Het volgen van de vooropleiding tot theesommelier is aangeraden maar niet noodzakelijk.

Naar de opleiding

Inhoud rechts

Opleidingen die binnenkort starten

Een opleiding bij jou in het bedrijf (op maat)?

Willen meerdere personen dezelfde opleiding volgen? Dan kom je al snel voordeliger uit met een maatopleiding.

 

Debbie Van Gossum is accountmanager bedrijfstrainingen, regio Antwerpen - Turnhout.
Je kan haar bereiken via 0495 871383, 03 4519900 of debbie.vangossum@syntra-ab.be.

 

 

Kim Priem is accountmanager bedrijfstrainingen, regio Mechelen - Leuven.
Je kan haar bereiken via 0499 276763, 03 4519900 of kim.priem@syntra-ab.be.

Voltijdse dagopleiding in de kijker: slager-spekslager

Opleiding Slager-spekslagerHet beroep van slager-spekslager behoort tot één van de oudste ambachten. Een goede opleiding om mee te kunnen draaien in de sector is daarom essentieel. In deze éénjarige opleiding leer je alles over vers vlees en hoe je het moet verwerken en bereiden. Je leert ook hoe je een ambachtelijke slagerij moet runnen met het oog op o.a. organisatie & management, hygiëne, prijszetting & prijsberekening. Een grondig cursus bedrijfsbeheer vergroot je kansen tot slagen.

Ook in Leertijd (video) of avond (3 jaar), campus Leuven

Naar de opleiding

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten in de sector "Horeca en voeding" en ontvang waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

"Thee is zo veel meer dan de op water na meest gedronken drank ter wereld. Het is een moment thee-tijd met jezelf en anderen. En dat is wat ik in de opleiding naar voren wil brengen: de beleving. Je mag nog zo een goede thee hebben in je zaak, zonder de beleving, ben je vervangbaar door eender welke zaak waar ze thee aanbieden. Beleef thee en laat thee beleven."

Jessica Van Humbeeck, docente theesommelier

Opleidingen van Syntra AB zijn erkend door

Speciality Coffee Association of Europe

Barista

/5 sessies

  • Leuven
€268.50 €221.90

Restauranthouder - voltijdse dagopleiding

/1 jaar

  • Antwerpen
  • Leuven
€1730.00 €1429.75

Slager-spekslager - voltijdse dagopleiding

/1 jaar

  • Leuven
€1305.00 €1078.51

Brood- en banketbakker - voltijdse dagopleiding

/1 jaar

  • Leuven
€1250.00 €1033.06

'Big Six' druivenrassen: Sauvignon Blanc

/1 sessie

Nieuw
  • Antwerpen
€95.50 €78.93
Nele Veelaert
Brood- en banketbakker

"Ik behield mijn kindergeld terwijl ik leerde voor bakker"

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels

20mei

Event

Kom naar de infomomenten

Tijdens een infomoment vinden lessen plaats zodat je onze docenten en cursisten aan het werk kan zien. Met je vragen kan je terecht bij onze medewerkers. Bovendien kan je meteen inschrijven. Van harte welkom!

Artikel

Serveer jij binnenkort allergenenvrij ijs?

Met de komst van de allergenenwetgeving moet ook de (ambachtelijk) ijsbereider zijn klanten op een correcte manier informeren over zijn producten. Welke ingrediënten zitten er in verwerkt? Welke ingrediënten leiden tot allergische reacties?

Artikel

Kies voor een DUO-traject en krijg je opleiding in een erkend leerbedrijf

De stap van de schoolbanken naar het beroepsleven is vaak moeilijk. Als je enkel op de schoolbanken zit, doe je nauwelijks werkervaring op. Dit is niet het geval bij een DUO-traject (Duaal Ondernemerschapstraject) waar de focus ligt op werkplekleren. 60% van je tijd ben je aan de slag in een erkend leerbedrijf.

Artikel

Is Xamarin de koning van het cross-platform ontwikkelen?

Er zijn heel wat vragen te beantwoorden als je het hebt over mobiele applicaties. Kiezen we of adviseren we iOS, Android of Windows? Gaan we voor webapps of voor native apps?