Cursussen rond Horeca en voeding volg je bij Syntra AB

Eten en drinken zijn basisbehoeften, maar wij cultiveren ze tot een waar genot. In deze rubriek krijg je vakexpertise aangeboden rond horeca, voeding en dranken. Van ambachtelijk ijsbereider tot restauranthouder, van wijn proeven tot sushi maken en van de juiste prijszetting tot de regels rond hygiëne. Sinds het najaar van 2016 lopen er ook opleidingen die binnen het Coffee Diploma System (SCAE) vallen.

Inhoud links

NieuwKruideninfusies en zelf blenden

Kruiden- en fruitinfusies of kruiden- en fruitthees zijn niet meer weg te denken uit ons huidige theeassortiment.

Opleiding kruideninfusies en zelf blendenTijdens deze opleiding neemt onze theesommelier Jessica Van Humbeeck je mee op wereldreis om heerlijke kruideninfusies te leren kennen.

Wist je trouwens dat het makkelijk is om zelf een kruiden- of fruitblend te creëren? Je leert het allemaal tijdens deze 3 sessies!

Het volgen van de vooropleiding tot theesommelier is aangeraden maar niet noodzakelijk.

Naar de opleiding

Inhoud rechts

Opleidingen die binnenkort starten

Voltijdse dagopleiding in de kijker: slager-spekslager

Opleiding Slager-spekslagerHet beroep van slager-spekslager behoort tot één van de oudste ambachten. Een goede opleiding om mee te kunnen draaien in de sector is daarom essentieel. In deze éénjarige opleiding leer je alles over vers vlees en hoe je het moet verwerken en bereiden. Je leert ook hoe je een ambachtelijke slagerij moet runnen met het oog op o.a. organisatie & management, hygiëne, prijszetting & prijsberekening. Een grondig cursus bedrijfsbeheer vergroot je kansen tot slagen.

Ook in Leertijd (video) of avond (3 jaar), campus Leuven

Naar de opleiding

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten in de sector "Horeca en voeding" en ontvang waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

"Thee is zo veel meer dan de op water na meest gedronken drank ter wereld. Het is een moment thee-tijd met jezelf en anderen. En dat is wat ik in de opleiding naar voren wil brengen: de beleving. Je mag nog zo een goede thee hebben in je zaak, zonder de beleving, ben je vervangbaar door eender welke zaak waar ze thee aanbieden. Beleef thee en laat thee beleven."

Jessica Van Humbeeck, docente theesommelier

Opleidingen van Syntra AB zijn erkend door

Speciality Coffee Association of Europe

Het bakken en versnijden van een speenvarken / lam op de bbq

/1 sessie

  • Leuven
€70.50 €58.26

Bourgogne, Chablis en Beaujolais

/4 sessies

  • Antwerpen
€302.50 €250.00

Iced tea, limonade en theecocktails

/2 sessies

  • Leuven
€114.95 €95.00

Sushi maken; de Japanse keuken

/3 sessies

  • Leuven
€208.35 €172.19

Latte art

/1 sessie

  • Leuven
€60.50 €50.00
Nele Veelaert
Brood- en banketbakker

"Ik behield mijn kindergeld terwijl ik leerde voor bakker"

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels

19april

Event

Schrijf je tijdig in voor een voltijdse dagopleiding

Het aanbod komt online op 19 april, je kan dan meteen inschrijven. Je kan ook gratis registreren om een les te volgen (openklasdag). Kies voor een verkort, professioneel traject bij Syntra AB en behaal je diploma in 1 jaar. Je blijft ten laste van je ouders voor kinderbijslag en fiscaliteit.

Artikel

Serveer jij binnenkort allergenenvrij ijs?

Met de komst van de allergenenwetgeving moet ook de (ambachtelijk) ijsbereider zijn klanten op een correcte manier informeren over zijn producten. Welke ingrediënten zitten er in verwerkt? Welke ingrediënten leiden tot allergische reacties?

Artikel

De juiste weg naar een carrière in de vastgoedsector?

De vastgoedsector is meer dan ooit in beweging. Nooit veranderden zoveel gronden, huizen of handelspanden van eigenaar of huurder. Het is dan ook een sector die heel wat carrièrekansen biedt.

Artikel

Beter presteren met sportvoeding

Met sportvoeding kan je de sportprestaties verbeteren. Leer er meer over in de korte cursus Sportvoeding (4 sessies).