Informatica opleidingen

Je hoeft niet per sé een IT-expert te zijn of worden om bij Syntra AB een opleiding te volgen. Je kan bij ons leren programmeren in diverse talen, maar we hebben ook een uitgebreid aanbod van Excel-opleidingen, van basis tot PowerPivot en BI. En onze opleidingen voor Google, social media en e-commerce helpen je om te scoren met je website.

Wie daarentegen business en IT met elkaar kan laten praten, heeft een streepje voor op de arbeidsmarkt. Onze docenten-vakexperten helpen je vooruit met lean IT-projectmanagement, ITIL, Prince2 enzovoort.

Niet te vergeten: onze Cisco academie, waar je je CCENT- of CCNA-diploma kan behalen.

Inhoud links

Nieuwe korte en lange opleidingen

Syntra AB volgt de markt op de voet en springt mee op de trein rond "blended" leren. Een aantal nieuwe opleidingen die dit jaar gelanceerd worden:

Alle opleidingen informatica

Inhoud rechts

Erkende Cisco Academie

Syntra AB is een erkende Cisco AcademieSyntra AB is al 8 jaar een erkende Cisco Academie. Jouw docent is Steven Van Praet. Na de eerste 2 modules kan je gaan voor het minder bekende CCENT-certificaat. Na de 4 modules kan je deelnemen aan het immens populaire CCNA-examen. Je verwerkt de kennis op eigen tempo via het e-platform van Cisco. Steven is je coach bij oefeningen en theorie. Telkens 15 sessies van 3 uur op donderdag, van 19 tot 22u. in campus Mechelen.

Schrijf je in.

Scoor online: digitale marketing doe je met kennis van zaken

Google

Google is de vriend van elke zelfstandige. Niet alleen is het de nieuwe Gouden Gids, Google is ook een bron van heel wat nuttige cijfers over je website. Syntra AB biedt zowel basisopleidingen aan als gevorderde Google trainingen.

Google opleidingen bij Syntra AB

Digitale marketingmix

Een goede marketingmix is van cruciaal belang voor je bedrijf. En meer en meer is die marketingmix digitaal. Maar al te vaak is amateurisme troef hier. Syntra AB biedt je praktijkgerichte cursussen aan die je leren om je digitale marketing met kennis van zaken aan te pakken.

Ervaren docenten helpen je verder

Bart Van Deuren en Lieven Van De Velde

Docent Bart Van DeurenDocent Lieven Van De Velde

Inhoud links

MS Excel (traject)

Volg bij Syntra AB een mooi traject rond MS Excel, van basis tot PowerPivot.

Sterke troeven

 • ervaren docenten
 • praktijk- en resultaatgericht (je kan de verworven competenties meteen toepassen)
 • je kan de cursussen volgen in Antwerpen, Leuven, Mechelen en Turnhout
 • ook maatopleidingen behoren tot de mogelijkheden, op je bedrijf of in een van onze lokalen. Het kan ook in andere talen.

Naar de opleidingen

 

Inhoud rechts

Webdesigner, webontwikkelaar en Drupal

Het web evolueert razendsnel, onze opleidingen volgen mee. In de opleiding webdesigner ligt de focus op het grafische aspect, usability en correcte html5/css3. In het tweede jaar gaan we aan de slag met een CMS (Wordpress), databanken, kostprijsberekening, pitchen van je idee bij de klant en animatie (Adobe Animate).

Bij webontwikkelaar gaan we een stapje verder. Daar ligt de nadruk op programmeren in front-end (html, javascript, css) en back-end (php). Alle aspecten komen aan bod. Op het einde van de opleiding ben je in staat om een eigen webapp te bouwen van a tot z.

In de praktijkgerichte opleiding Drupal leer je het CMS opzetten, configureren en volledig naar je hand zetten.

Waar staat de webdesigner in de digitale landschap?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten in jouw sector "Informatica" en ontvang waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

Syntra AB is lid van

Syntra AB is lid van Feweb

Een website sterk positioneren in Google

/2 sessies

 • Antwerpen
 • Leuven
 • Mechelen
€199.65 €165.00

Correct omgaan met social media

/2 sessies

 • Antwerpen
 • Leuven
 • Mechelen
€199.65 €165.00

Aantrekkelijke nieuwsbrieven met MailChimp

/2 sessies

 • Antwerpen
 • Mechelen
€199.65 €165.00

MS Excel workshop: formules en functies

/2 sessies

 • Antwerpen
 • Leuven
 • Mechelen
 • Turnhout
€242.00 €200.00

MS Excel workshop: dynamische tabellen en databanken

/2 sessies

 • Antwerpen
 • Leuven
 • Mechelen
€181.50 €150.00
Ben Springael
Opleiding Netwerkbeheerder

"De docenten van Syntra AB inspireren jonge mensen zoals ik"

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Maak huizen weer verkoopsklaar als vastgoedstylist

Een huis verkopen dat dringend een opfrisbeurt nodig heeft is niet altijd makkelijk. Gelukkig is renoveren niet altijd nodig, door middel van styling kan je ook al heel wat bereiken.

18februari

Event

Kom naar de Studie-informatiedagen (SID-in)

Als laatstejaars secundair onderwijs kan je op een studie-informatiedag (SID-in) kennismaken met een brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden.

Artikel

Mentoropleiding in de bouw ook als winteropleiding

De Vlaming heeft een baksteen in de maag. De lage rentes en de forse toename in bouwvergunningen doet de bouwactiviteit in ons land pieken. Vele bouwbedrijven zijn op zoek naar geschikte arbeidskrachten.

Artikel

Webdesigner, webontwikkelaar en Drupal

Het web evolueert razendsnel en onze opleidingen evolueren mee. Wij zetten voor jullie al onze lange opleidingen nog eens op een rij.