Opleidingen Technologie voor medische diagnostiek

De medische sector vereist heel wat expertise en nauwkeurigheid. Hygiëneregels en omgang met patiënten zijn ook ontzettend belangrijk. Hier kan je terecht voor professionele opleidingen zoals apotheekassistent, dentaaltechnicus, opticien-optometrist en tal van bijscholingen voor deze beroepen.

Inhoud links

NieuwTandartsassistent

De tandartsassistent wordt steeds vaker ingezet als belangrijke schakel tussen de tandarts en de patiënt. De assistent(e) is vóór, tijdens en na de behandeling een onontbeerlijke steun en toeverlaat. De tandartsassistent werkt in loondienst bij een tandarts of een tandheelkundig specialist. Het kan gaan om een solopraktijk of een groepspraktijk.

In deze praktijkgerichte gerichte opleiding leer je de taken van de tandartsassistent op vlak van onthaal en administratie, als op begeleiding en voorlichting van patiënten, assistentie aan de stoel, praktijkorganisatie en administratie.

Voorlopig geen data beschikbaar, we houden je op de hoogte.

Naar de opleiding

Inhoud rechts

TipDe nieuwste CAD-CAM technieken

Dirk Strubbe, general manager Benelux van Arseus Lab, bracht een bezoek aan Syntra AB om de cursisten dentaaltechniek in te wijden over de nieuwste CAD-CAM technieken.

Hij zoemde in op een aantal nieuwe ontwikkelingen, materialen en procédés die op dit moment reeds verkrijgbaar zijn of er snel zullen aankomen. 

“Er zijn de 3D-scanners op basis van led-licht die heel precies en snel werken. Er zijn zowel laboscanners, afdrukscanners als intra-orale scanners op de markt. Bij deze laatste kan de tandarts met een digitale pen een afdruk nemen op digitale wijze, deze techniek wordt toegepast bij vaste protheses. Nog spectaculairder zijn de snelle ontwikkelingen op het vlak van software."

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten in de sector "Technologie voor medische dianogstiek" en ontvang waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

"In de volgende jaren is de uitstroom van gepensioneerde tandtechniekers groter dan de instroom van nieuwe dentaaltechnici. Als ik me niet vergis is de verhouding acht tov. één. Bovendien leven de mensen langer wat ook de vraag naar kunstgebitten en implantaten nog vergroot. En ook het esthetische aspect heeft in onze maatschappij enkel aan belang gewonnen. Je kan in dit beroep veel uren kloppen en mits specialisatie goed je boterham verdienen."

Maryleen Maes, docente Dentaaltechnicus - Lees haar volledige verhaal.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels

19april

Event

Schrijf je tijdig in voor een voltijdse dagopleiding

Het aanbod komt online op 19 april, je kan dan meteen inschrijven. Je kan ook gratis registreren om een les te volgen (openklasdag). Kies voor een verkort, professioneel traject bij Syntra AB en behaal je diploma in 1 jaar. Je blijft ten laste van je ouders voor kinderbijslag en fiscaliteit.

Artikel

De juiste weg naar een carrière in de vastgoedsector?

De vastgoedsector is meer dan ooit in beweging. Nooit veranderden zoveel gronden, huizen of handelspanden van eigenaar of huurder. Het is dan ook een sector die heel wat carrièrekansen biedt.

Artikel

Serveer jij binnenkort allergenenvrij ijs?

Met de komst van de allergenenwetgeving moet ook de (ambachtelijk) ijsbereider zijn klanten op een correcte manier informeren over zijn producten. Welke ingrediënten zitten er in verwerkt? Welke ingrediënten leiden tot allergische reacties?

Artikel

Beter presteren met sportvoeding

Met sportvoeding kan je de sportprestaties verbeteren. Leer er meer over in de korte cursus Sportvoeding (4 sessies).