Opleidingen Technologie voor medische diagnostiek

De medische sector vereist heel wat expertise en nauwkeurigheid. Hygiëneregels en omgang met patiënten zijn ook ontzettend belangrijk. Hier kan je terecht voor professionele opleidingen zoals apotheekassistent, dentaaltechnicus, opticien-optometrist en tal van bijscholingen voor deze beroepen.

Inhoud links

NieuwTandartsassistent

De tandartsassistent wordt steeds vaker ingezet als belangrijke schakel tussen de tandarts en de patiënt. De assistent(e) is vóór, tijdens en na de behandeling een onontbeerlijke steun en toeverlaat. De tandartsassistent werkt in loondienst bij een tandarts of een tandheelkundig specialist. Het kan gaan om een solopraktijk of een groepspraktijk.

In deze praktijkgerichte gerichte opleiding leer je de taken van de tandartsassistent op vlak van onthaal en administratie, als op begeleiding en voorlichting van patiënten, assistentie aan de stoel, praktijkorganisatie en administratie.

Voorlopig geen data beschikbaar, we houden je op de hoogte.

Naar de opleiding

Inhoud rechts

TipDe nieuwste CAD-CAM technieken

Dirk Strubbe, general manager Benelux van Arseus Lab, bracht een bezoek aan Syntra AB om de cursisten dentaaltechniek in te wijden over de nieuwste CAD-CAM technieken.

Hij zoemde in op een aantal nieuwe ontwikkelingen, materialen en procédés die op dit moment reeds verkrijgbaar zijn of er snel zullen aankomen. 

“Er zijn de 3D-scanners op basis van led-licht die heel precies en snel werken. Er zijn zowel laboscanners, afdrukscanners als intra-orale scanners op de markt. Bij deze laatste kan de tandarts met een digitale pen een afdruk nemen op digitale wijze, deze techniek wordt toegepast bij vaste protheses. Nog spectaculairder zijn de snelle ontwikkelingen op het vlak van software."

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten in de sector "Technologie voor medische dianogstiek" en ontvang waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

"In de volgende jaren is de uitstroom van gepensioneerde tandtechniekers groter dan de instroom van nieuwe dentaaltechnici. Als ik me niet vergis is de verhouding acht tov. één. Bovendien leven de mensen langer wat ook de vraag naar kunstgebitten en implantaten nog vergroot. En ook het esthetische aspect heeft in onze maatschappij enkel aan belang gewonnen. Je kan in dit beroep veel uren kloppen en mits specialisatie goed je boterham verdienen."

Maryleen Maes, docente Dentaaltechnicus - Lees haar volledige verhaal.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Maak huizen weer verkoopsklaar als vastgoedstylist

Een huis verkopen dat dringend een opfrisbeurt nodig heeft is niet altijd makkelijk. Gelukkig is renoveren niet altijd nodig, door middel van styling kan je ook al heel wat bereiken.

18februari

Event

Kom naar de Studie-informatiedagen (SID-in)

Als laatstejaars secundair onderwijs kan je op een studie-informatiedag (SID-in) kennismaken met een brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden.

Artikel

Mentoropleiding in de bouw ook als winteropleiding

De Vlaming heeft een baksteen in de maag. De lage rentes en de forse toename in bouwvergunningen doet de bouwactiviteit in ons land pieken. Vele bouwbedrijven zijn op zoek naar geschikte arbeidskrachten.

Artikel

Webdesigner, webontwikkelaar en Drupal

Het web evolueert razendsnel en onze opleidingen evolueren mee. Wij zetten voor jullie al onze lange opleidingen nog eens op een rij.