Opleidingen Transport en logistiek

Vlaanderen is dankzij de centrale ligging in Europa één grote logistieke hub, met nabijheid van lucht- en zeehavens, en een sterk ontwikkeld wegennetwerk. Hier vind je professionele opleidingen die aansluiten op deze snel evoluerende sector. Chauffeurs kunnen hier o.a. terecht voor hun verplichte nascholing. Zo komen we tegemoet aan de noden van een modern transportbedrijf.

Vakbekwaamheid chauffeurs

De Europese richtlijn 2003/59/EG stelt dat alle bestuurders met een rijbewijs C of D naast het gewone rijbewijs ook een basiskwalificatie vakbekwaamheid moeten behalen. Daarna moet je elke vijf jaar 35 uur nascholing volgen om deze vakbekwaamheid te behouden.

In het voorjaar van 2017 kan je in verschillende campussen van Syntra deze nascholingen voor je vakbekwaamheid volgen:

  • CMR en ongevalsaangifte
  • EHBO + ongevalsaangifte
  • Ladingbeveiliging
  • Rij- en russtijden + digitale tachograaf
  • Wegcode en het Europees aanrijdingsformulier
     

Naar de opleidingen "vakbekwaamheid"

Deze opleiding bij jou in het bedrijf (op maat)?
 

Debbie Van Gossum is accountmanager bedrijfstrainingen regio Noord.
Je kan haar bereiken via 0495 871383, 03 4519900 of debbie.vangossum@syntra-ab.be.

 

 

Kim Priem is accountmanager bedrijfstrainingen regio Zuid.
Je kan haar bereiken via 0473 870025, 03 4519900 of kim.priem@syntra-ab.be.

Inhoud links

NieuwHet CMR-verdrag en de vrachtbrief

Hoe houd je je staande in de steeds complexer wordende transportsector? Een van de belangrijke factoren is het afsluiten/opmaken van een goede vervoersovereenkomst. Voorkom kosten en ontevreden klanten.

Een correct ingevulde vrachtbrief vermijd discussies over aansprakelijkheid, stilstanden etc. Je leert alles over het toepassingsgebied van de vrachtbrief, rechten en plichten en te nemen acties.
Ook leren we je de CMR correct in te vullen.

Blijf op de hoogte

Inhoud rechts

NieuwBediener Rolbrug (IS-011)

In de logistieke sector is een rolbrug onmisbaar voor het laden en lossen van vrachtwagens. Ook in heel wat bedrijven wordt een rolbrug gebruikt om materialen in het magazijn te verplaatsen en om productielijnen te bevoorraden. Deze opleiding leert je om een rolbrug op een veilige en efficiënte manier te bedienen.

Na een theoretische inleiding over de taken van een rolbrugbediener, de kenmerken van een rolbrug en de risico’s en preventiemaatregelen ga je zelf aan de slag. Je oefent in de praktijk alle facetten van de besturing van een rolbrug in.

Start 18/04/2017, campus Antwerpen, 2 sessies

Naar de opleiding

"Syntra is een zeer goede partner. We contacteerden hen  in het kader van de verplichte opleidingen rond vakbekwaamheid voor code 95. Ze bieden een ruim aanbod aan in twee talen en de trainer paste de inhoud van de opleiding aan, aan de voorkennis van zijn doelgroep. Ook op administratief vlak liep deze samenwerking vlot. Het feit dat we bij Syntra kunnen genieten van een subsidie via kmo-portefeuille is ook een pluspunt."

Katleen Hemels, HR manager bij All Exeptional

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten in de sector "Transport en logistiek" en ontvang waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

De opleidingen van Syntra AB zijn erkend door
 

Heftruck gevorderden (IS-001)

/2 sessies

  • Antwerpen
€229.90 €190.00

Reachtruck (IS-002) - ervaren

/2 sessies

  • Antwerpen
€229.90 €190.00

Heftruck: basisopleiding

/6 sessies

  • Antwerpen
€689.70 €570.00

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels

19april

Event

Schrijf je tijdig in voor een voltijdse dagopleiding

Het aanbod komt online op 19 april, je kan dan meteen inschrijven. Je kan ook gratis registreren om een les te volgen (openklasdag). Kies voor een verkort, professioneel traject bij Syntra AB en behaal je diploma in 1 jaar. Je blijft ten laste van je ouders voor kinderbijslag en fiscaliteit.

Artikel

De juiste weg naar een carrière in de vastgoedsector?

De vastgoedsector is meer dan ooit in beweging. Nooit veranderden zoveel gronden, huizen of handelspanden van eigenaar of huurder. Het is dan ook een sector die heel wat carrièrekansen biedt.

Artikel

Serveer jij binnenkort allergenenvrij ijs?

Met de komst van de allergenenwetgeving moet ook de (ambachtelijk) ijsbereider zijn klanten op een correcte manier informeren over zijn producten. Welke ingrediënten zitten er in verwerkt? Welke ingrediënten leiden tot allergische reacties?

Artikel

Beter presteren met sportvoeding

Met sportvoeding kan je de sportprestaties verbeteren. Leer er meer over in de korte cursus Sportvoeding (4 sessies).