Opleidingen Transport en logistiek

Vlaanderen is dankzij de centrale ligging in Europa één grote logistieke hub, met nabijheid van lucht- en zeehavens, en een sterk ontwikkeld wegennetwerk. Hier vind je professionele opleidingen die aansluiten op deze snel evoluerende sector. Chauffeurs kunnen hier o.a. terecht voor hun verplichte nascholing. Zo komen we tegemoet aan de noden van een modern transportbedrijf.

Vakbekwaamheid chauffeurs

De Europese richtlijn 2003/59/EG stelt dat alle bestuurders met een rijbewijs C of D naast het gewone rijbewijs ook een basiskwalificatie vakbekwaamheid moeten behalen. Daarna moet je elke vijf jaar 35 uur nascholing volgen om deze vakbekwaamheid te behouden.

In het voorjaar van 2017 kan je in verschillende campussen van Syntra deze nascholingen voor je vakbekwaamheid volgen:

  • CMR en ongevalsaangifte
  • EHBO + ongevalsaangifte
  • Ladingbeveiliging
  • Rij- en russtijden + digitale tachograaf
  • Wegcode en het Europees aanrijdingsformulier
     

Naar de opleidingen "vakbekwaamheid"

Deze opleiding bij jou in het bedrijf (op maat)?
 

Debbie Van Gossum is accountmanager bedrijfstrainingen regio Noord.
Je kan haar bereiken via 0495 871383, 03 4519900 of debbie.vangossum@syntra-ab.be.
 

Kim Priem is accountmanager bedrijfstrainingen regio Zuid.
Je kan haar bereiken via 0473 870025, 03 4519900 of kim.priem@syntra-ab.be.

Inhoud links

NieuwHet CMR-verdrag en de vrachtbrief

Hoe houd je je staande in de steeds complexer wordende transportsector? Een van de belangrijke factoren is het afsluiten/opmaken van een goede vervoersovereenkomst. Voorkom kosten en ontevreden klanten.

Een correct ingevulde vrachtbrief vermijd discussies over aansprakelijkheid, stilstanden etc. Je leert alles over het toepassingsgebied van de vrachtbrief, rechten en plichten en te nemen acties.
Ook leren we je de CMR correct in te vullen.

Start 10/03/2017, campus Mechelen, 2 sessies

Naar de opleiding

Inhoud rechts

NieuwBediener Rolbrug (IS-011)

In de logistieke sector is een rolbrug onmisbaar voor het laden en lossen van vrachtwagens. Ook in heel wat bedrijven wordt een rolbrug gebruikt om materialen in het magazijn te verplaatsen en om productielijnen te bevoorraden. Deze opleiding leert je om een rolbrug op een veilige en efficiënte manier te bedienen.

Na een theoretische inleiding over de taken van een rolbrugbediener, de kenmerken van een rolbrug en de risico’s en preventiemaatregelen ga je zelf aan de slag. Je oefent in de praktijk alle facetten van de besturing van een rolbrug in.

Start 06/03/2017, campus Antwerpen, 2 sessies

Naar de opleiding

"Syntra is een zeer goede partner. We contacteerden hen  in het kader van de verplichte opleidingen rond vakbekwaamheid voor code 95. Ze bieden een ruim aanbod aan in twee talen en de trainer paste de inhoud van de opleiding aan, aan de voorkennis van zijn doelgroep. Ook op administratief vlak liep deze samenwerking vlot. Het feit dat we bij Syntra kunnen genieten van een subsidie via kmo-portefeuille is ook een pluspunt."

Katleen Hemels, HR manager bij All Exeptional

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten in de sector "Transport en logistiek" en ontvang waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

De opleidingen van Syntra AB zijn erkend door
 

Heftruck gevorderden (IS-001)

/2 sessies

Nieuw
  • Antwerpen
€229.90 €190.00

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Maak huizen weer verkoopsklaar als vastgoedstylist

Een huis verkopen dat dringend een opfrisbeurt nodig heeft is niet altijd makkelijk. Gelukkig is renoveren niet altijd nodig, door middel van styling kan je ook al heel wat bereiken.

18februari

Event

Kom naar de Studie-informatiedagen (SID-in)

Als laatstejaars secundair onderwijs kan je op een studie-informatiedag (SID-in) kennismaken met een brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden.

Artikel

Mentoropleiding in de bouw ook als winteropleiding

De Vlaming heeft een baksteen in de maag. De lage rentes en de forse toename in bouwvergunningen doet de bouwactiviteit in ons land pieken. Vele bouwbedrijven zijn op zoek naar geschikte arbeidskrachten.

Artikel

Webdesigner, webontwikkelaar en Drupal

Het web evolueert razendsnel en onze opleidingen evolueren mee. Wij zetten voor jullie al onze lange opleidingen nog eens op een rij.