Erkende vastgoedopleidingen en professionele bijscholingen over alle aspecten in de vastgoedsector. Met erkenningen van het BIV.

Opleiding in Vastgoed

De vastgoedsector kent veel reglementeringen en ontwikkelingen, dankzij onze opleidingen blijf je bij in de sector. Of je nu een nieuwkomer of ervaren vastgoedmakelaar bent; wij helpen je om nieuwe kennis te vergaren, je immokantoor commercieel te versterken of trends in vastgoed op te pikken. Ook voor beleggingscursussen kan je bij Syntra AB terecht. Check alvast ons breed aanbod van + 50 vastgoedopleidingen en voldoe aan de jaarlijkse bijscholing voor BIV.

Bespaar tot € 850/jaar met een SF323-opleidingsbudget

Ben je werkzaam in de vastgoedsector (als werknemer) en aangesloten bij SF323? Dan heb je recht op een persoonlijk opleidingsbudget van max. € 850 per jaar. Meer info vind je op de opleidingspagina van SF323.

Opleidingen die binnenkort starten

Agile: Scrum Master (met certificering)

/5 sessies (totaal 18u)

Om de ontwikkeling van software en andere projecten vlot en flexibel te begeleiden, zijn Scrum-skills tegenwoordig essentieel. Word een Gecertificeerde Scrum Master en leid teams naar succes!

 • Campus Antwerpen & online
 • Of op jouw locatie
incl € 1452,00
excl € 1200,00

Basisopleiding payroll

/10 sessies (totaal 30u)

Verdiep je in payroll met onze Basisopleiding Payroll. Leer in 10 praktische sessies alles over loonadministratie. Schrijf je nu in en start meteen!

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
vanaf incl € 1179,75
excl € 975,00

Oldtimers - interieur- en koetswerkverzorging

/2 sessies (totaal 6u)

Het is van cruciaal belang om je oldtimer in goede staat te houden, zowel voor het interieur als koetswerk is een regelmatige reiniging met aangepaste of speciale producten aan aanrader. Hoe je te werk gaat, welke reingingsmethoden en welke producten je moet gebruiken leer je in deze opleiding.

 • Campus Mechelen
 • Of op jouw locatie
incl € 332,75
excl € 275,00

Aanleg van zwemvijvers

/2 sessies (totaal 8u)

Leer in 2 sessies hoe je een zwemvijver aanlegt met onze praktijkgerichte opleiding "Aanleg van zwemvijvers". Ontvang tips van vakmensen en pas ze direct toe.

 • Campus Mechelen
 • Campus Antwerpen
 • Campus Leuven
 • Of op jouw locatie
vanaf incl € 350,90
excl € 290,00

Het nieuwe AREI 2023

/2 sessies (totaal 6u)

Tijdens 1 dag zoomen we in op het meest recente AREI: van betere definities en correctere begrippen over symbolen op schema's tot de praktische toepassingen op het terrein.

 • Campus Mechelen
 • Diegem (Aviato Academy)
 • Sint-Niklaas (BC Waasland)
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
incl € 459,80
excl € 380,00

Vastgoedmakelaar

Droom je van een carrière als vastgoedmakelaar? Schrijf je in voor deze erkende beroepsopleiding, in avondschool of voltijds overdag (verkort traject). De theoretische kennis vertalen we naar praktijkcases en de opleiding wordt afgerond met een eindproef en stage. Onze docenten staan met beide voeten in de praktijk; je leert van hun ervaring in de vastgoedsector.
Na het succesvol afronden van de opleiding vastgoedmakelaar, kan je je inschrijven bij het Beroepsinstituut van de Vastgoedmakelaars (BIV) en de erkenningsprocedure opstarten om als erkend vastgoedmakelaar te starten.

Een opleiding bij jou in het bedrijf, helemaal op maat?

Je vindt niet onmiddellijk de vastgoedopleiding die je zoekt, of het programma is niet helemaal afgestemd op de competenties van je medewerkers? Of je hebt meerdere medewerkers die samen bv. een opleiding vastgoedrekenen of een voorbereiding op de BIV-test willen volgen? Dan ben je beter af met een bedrijfsopleiding op maat van Syntra Bizz.

 

Debbie Van Gossum is teamleader van de opleidingsadviseurs
Je kan haar bereiken via 0495 87 13 83 of debbie.vangossum@syntra-bizz.be.

 

 

Sarah Hansen is opleidingsadviseur
Je kan haar bereiken via 0486 83 13 87 of sarah.hansen@syntra-bizz.be.

 

 

Caroline Jacobs is opleidingsadviseur
Je kan haar bereiken via 0474 49 82 99 of caroline.jacobs@syntra-bizz.be.

“De docent weet waarover hij spreekt, zijn praktische tips zijn me bijgebleven. De lessen waren heel stimulerend door de interactie met de groep. Ik beheer momenteel een 50-tal gebouwen. "
 

Luc Op de Beeck, cursist Syndicus. Lees zijn verhaal.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten en ontvang waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

De opleidingen van Syntra AB zijn erkend door
 

Nieuw

Syndicus: basisopleiding voor niet-professionele syndici en mede-eigenaars

/5 sessies (totaal 15u)

Wil je jouw kennis over het syndicusberoep vergroten en beter begrijpen hoe je een appartementsgebouw efficiënt kunt beheren? Ontdek onze uitgebreide opleiding 'Syndicus: basisopleiding voor niet-professionele syndici en mede-eigenaars'. Leer alle aspecten van het yndicusvak en verbeter jouw vaardigheden als mede-eigenaar.

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
incl € 605,00
excl € 500,00

Vastgoedstyling

/5 sessies (totaal 15u)

Een eerste indruk maak je maar één keer. Ook bij de verkoop van een woning of appartement is dit het geval. Een juist aangeklede ruimte maakt een veel betere indruk op potentiële kopers en zorgt zelfs voor een meerwaarde. Deze cursus verdient zichzelf dus snel terug.

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
incl € 726,00
excl € 600,00

Vastgoedinvestering -en financiering: praktijkopleiding

/6 sessies (totaal 18u)

Risicomanagement en rendement zijn wellicht de twee belangrijke pijlers in de vastgoedsector. Een degelijke kennis van financieringsvraagstukken en rekenmethodieken stelt de vastgoedprofessional in staat om deze te beheersen en mislukte vastgoedinvesteringen tot een minimum te beperken.

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
vanaf incl € 937,75
excl € 775,00

Basisopleiding projectontwikkeling vastgoed

/8 sessies (totaal 24u)

Hoe realiseer je een projectontwikkeling in vastgoed van de start tot finish? Leer het in deze interactieve stoomcursus van 4 dagen.

 • Campus Antwerpen
 • Geel (Thomas More Kempen)
 • Sint-Niklaas (BC Waasland)
 • Campus Leuven
 • Of op jouw locatie
incl € 1149,50
excl € 950,00

Schattingen

/1 sessie (totaal 3u)

Als je een accurate waardebepaling van een woning kan maken toon je je expertise als vastgoedspecialist. Deze opleiding leert je hoe je dit doet!

 • Campus Antwerpen
 • Campus Leuven
 • Of op jouw locatie
incl € 235,95
excl € 195,00
Luc Op De Beeck
Syndicus

"De docent weet waarover hij spreekt omdat hij er zelf midden in staat"

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Immoweb-vastgoed
Artikel

Immoweb meets Syntra Bizz

Syntra Bizz biedt een breed aanbod aan opleidingen aan in onder andere de vastgoedsector. Dat had ook Immoweb al snel door en ze twijfelden dan ook geen seconde om een samenwerking voor te stellen.

Syntra Bizz partnert graag en goed met steden en gemeenten
Artikel

Syntra Bizz partnert graag en goed met steden en gemeenten

We mogen heel wat steden en gemeenten tot onze klanten rekenen en door onze jarenlange samenwerking en verscheidenheid aan uitdagingen, kunnen we de opleidingsbehoeften in de publieke sector goed inschatten. In dit blogartikel vind je een selectie uit de gerealiseerde incompany-trainingen aan regionale en provinciale bestuursorganen.

De 10 populairste opleidingen van vorig jaar
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2023

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van vorig jaar bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

tips vastgoedfotografie
Artikel

7 tips uit de opleiding vastgoedfotografie om jouw panden beter in de kijker te zetten

Vrijwel alle kandidaat-kopers of huurders starten hun zoektocht op het internet. Met de opleiding vastgoedfotografie zorg je voor professionele foto's die opvallen, de interesse prikkelen en de sfeer in een woning zetten.