Van preventieadviseur tot technisch werker of beeldschermgebruiker, met onze jarenlange ervaring in erkende opleidingen rond veiligheid en preventie, neem je geen enkel risico.

Opleidingen veiligheid, preventie en milieu

Om de veiligheid op de werkvloer te garanderen bestaan er heel wat wettelijke verplichtingen. Zo kunnen aannemers en hun personeel niet meer zonder VCA-certificaat en moeten veel bouwvakarbeiders op de hoogte zijn van de behandeling van asbest. Als werkgever is het bovendien ook verplicht om EHBO te voorzien in je bedrijf. Syntra AB heeft jarenlange ervaring in het organiseren van opleidingen op het gebied van veiligheid en preventie. Bovendien zijn we erkend door de overheid om al deze wettelijk verplichte attesten uit te reiken.

Download hier de opleidingsgids voor de sector Veiligheid, preventie en milieu

Downloaden

Basisopleiding EHBO

Sinds 2010 is elke organisatie verplicht om minstens één persoon met een certificatie als EHBO hulpverlener in dienst te hebben. Dat is niet meer dan logisch, want een ongeval is snel gebeurd. Iemand komt zwaar ten val, krijgt een hartinfarct of verslikt zich en dreigt te stikken. Als je er snel bij bent en de juiste handelingen treft, kan je meestal grotere gevolgen voorkomen.

Tijdens deze basisopleiding eerste hulp bij ongevallen leer je omgaan met een levensbedreigende noodsituatie en de juiste eerste zorgen toedienen. Concreet leer je wat je moet doen bij een slachtoffer dat bewusteloos is, een ademhalingsstilstand heeft of een uitwendig of inwendig trauma heeft.

Ook het herkennen en behandelen van bloedingen, brandwonden, huidwonden, hoofdletsels, oogletsels, vergiftiging, insectenbeten en stoornissen aan het bewegingsstelsel komen aan bod.
 

Naar de opleiding

VCA - Basis

Ben jij zelfstandig aannemer of run je een aannemingsbedrijf, dan kan je niet meer omheen een VCA-certificaat.

VCA (Veiligheid Checklist Aannemers) is een certificatiesysteem dat aantoont dat je bedrijf en de medewerkers voldoende aandacht besteden aan veiligheid en preventie. Wil je als bedrijf gecertificeerd zijn, moeten alle operationele medewerkers en leidinggevenden over een VCA-attest beschikken.
Met het volgen van deze basisopleiding VCA ontvangen de operationele medewerkers van je bedrijf het benodigde VCA-certificaat. Operationele leidinggevenden moeten de aangepaste VCA-opleiding voor leidinggevenden volgen.

Schrijf je in

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten en ontvang waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

Een opleiding bij jou in het bedrijf, helemaal op maat?

Je vindt niet onmiddellijk de veiligheidsopleiding die je zoekt, of het programma is niet helemaal afgestemd op de competenties van je medewerkers? Of je hebt meerdere medewerkers die samen bv. een opleiding Werken op Hoogte of Werken met Kleine Blusmiddelen willen volgen? Dan ben je beter af met een bedrijfsopleiding op maat van Syntra Bizz.

 

Missing file.

Debbie Van Gossum is teamleader van de opleidingsadviseurs
Je kan haar bereiken via 0495 87 13 83 of debbie.vangossum@syntra-bizz.be.

 

 

Missing file.

Sarah Hansen is opleidingsadviseur
Je kan haar bereiken via 0486 83 13 87 of sarah.hansen@syntra-bizz.be.

 

 

Missing file.

Caroline Jacobs is opleidingsadviseur
Je kan haar bereiken via 0474 49 82 99 of caroline.jacobs@syntra-bizz.be.

"De accountmanagers van Syntra Bizz spelen vlot en snel in op onze vragen en opleidingsbehoeften. Alles is tot in de puntjes geregeld, ze denken ook mee over een optimale planning voor onze arbeiders en bedienden."

Wim Guldentops, Operationeel verantwoordelijke EP-Technieken - bedrijfstraining Hoogwerker, Koeltechnicus en VCA
www.eptechnieken.be

Werken met een wiellader

/4 sessies (totaal 16u)

  • Wim Verhuur
  • Of op jouw locatie
€738.10€610.00
  • Wim Verhuur
  • Of op jouw locatie
€1004.30€830.00

Werken met een starre verreiker - IS-003

/4 sessies (totaal 16u)

Nieuw
  • Wim Verhuur
  • Of op jouw locatie
€822.80€680.00
  • Wim Verhuur
  • Of op jouw locatie
€338.80€280.00

Werken met een autolaadkraan

/2 sessies (totaal 8u)

Nieuw
  • Wim Verhuur
  • Of op jouw locatie
€453.75€375.00

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
elektro versneld
Artikel

Maak snel gebruik van je opgedane kennis!

Wil je een cursus of opleiding in elektro, installatietechnieken of preventie volgen? En hier snel de resultaten van plukken? Dan is een versnelde opleiding of een summerschool tijdens de vakantieperiode de ideale oplossing.

Artikel

EHBO: leer beroertes herkennen met FAST-test

Het is van levensbelang om een beroerte snel te herkennen en in te grijpen. Enkel zo kan de hersenschade beperkt worden.
Elke minuut telt. In onze EHBO-cursussen wordt de FAST-test opgenomen.

Duaal leren zit in de lift bij Syntra
Nieuws

Duaal leren linkt onderwijs met de arbeidsmarkt

Van 24 tot 28 april introduceren de sectorfondsen Constructiv, Woodwize, Educam, Mtech+ en Volta de Week van Duaal, een initiatief om de huidige duale trajecten in Vlaanderen te versterken en mensen vertrouwd te maken met deze onderwijsvorm.

De 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2022

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.