In onze opleidingen rond carrosserie, mechanica, restauratie, smeden en lassen komen de nieuwste materialen en technieken aan bod. 

Opleidingen voertuigen en metaal

In de sector van twee- en vierwielers vind je opleidingen rond regelgevend, het stellen van diagnoses en uiteraard ook het eigenlijke onderhouds- en herstelwerk. Je vindt hier opleidingen rond carrosserie, mechanica, restauratie, smeden en lassen. De nieuwste materialen en technieken komen aan bod. Syntra AB is sterk in praktijkgerichte opleidingen voor professionals in voertuigen. Onze garages en leslokalen zijn perfect uitgerust om je met goede materialen te laten werken.

Inhoud links

NieuwCarbonfiets: schade-analyse

Deze cursus richt zich tot iedereen die meer wil weten over carbon gebruik in de fietsconstructie en wil leren hoe je deze materialen kan inspecteren en schade evalueren

Je krijgt duidelijke antwoorden op onder andere volgende vragen: Wat is carbon, wat zijn de voor- en nadelen van dit materiaal? Hoe wordt een carbon frame/wiel gemaakt, wat zijn de verschillende fabricatiemethodes en waarin ligt het kwaliteitsverschil? Wat betekenen die aanduidingen zoals 14k carbon, ultra high modulus, layup enz? Hoe controleer ik de kwaliteit van een carbon frame na een valpartij? Wat kan er hersteld worden en hoe gaat dit in zijn werk? Welke invloed heeft de herstelling op het frame?

  Naar de opleiding

  Inhoud rechts

  Opleidingen die binnenkort starten

  Een opleiding bij jou in het bedrijf (op maat)?

  Willen meerdere personen dezelfde opleiding volgen? Dan kom je al snel voordeliger uit met een maatopleiding.

   

  Debbie Van Gossum is accountmanager bedrijfstrainingen, regio Antwerpen - Turnhout.
  Je kan haar bereiken via 0495 871383, 03 4519900 of debbie.vangossum@syntra-ab.be.

   

   

  Kim Priem is accountmanager bedrijfstrainingen, regio Mechelen - Leuven.
  Je kan haar bereiken via 0499 276763, 03 4519900 of kim.priem@syntra-ab.be.

  TipZeker van een job!

  Voor deze beroepen zijn er nog steeds te weinig geschoolde kandidaten:

  • autotechnieken
  • chauffeur zwaar vrachtvervoer
  • industrieel onderhoudstechnieker of mecanicien
  • mechanica, elektromechanica (ongeacht de specialiteit)
  • metaalbewerking en metaalconstructies (ongeacht de specialiteit)
  • werktuigkunde (o.m. montage, afstelling en onderhoud machines, bestuurder)

  Ben je als werkzoekende ingeschreven bij de VDAB?

  Dan kom je misschien in aanmerking voor een tussenkomst als je een opleiding volgt voor een officieel erkend knelpuntberoep. Stel de vraag aan je trajectbegeleider van de VDAB of RVA.

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in op onze sectormailings of agenda. 2-maandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten en ontvang je waardevolle tips en tricks in je mailbox.

  Schrijf je in

  "Ik heb zeer veel geleerd: banden plakken en vervangen is evident maar ook remmen en derailleurs afstellen, remkabels vervangen en wielen richten. Oorspronkelijk interesseerde het me niet zo veel maar ondertussen heb ik zelfs al iets opgestoken over carbonfietsen."

  Katelijne Vis volgde de opleiding Fietshersteller

  €460.00 €380.17
  • Antwerpen
  • Mechelen
  €470.00 €388.43
  • Antwerpen
  €850.00 €702.48
  €460.00 €380.16
  €460.00 €380.17
  Jochen Van Nuffel
  Fietshersteller- fietsvakhandelaar

  "Na mijn opleiding ben ik gestart als zelfstandig fietsenmaker aan huis"

  Syntra Blog

  Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

  Naar alle artikels
  Artikel

  Sta jij als syndicus sterk in je schoenen?

  De vastgoedsector boomt nog steeds. Maar door de schaarsheid van bouwgronden wordt er nog meer in de hoogte gebouwd. Nog meer appartementen dus of gebouwen waar de bewoners dicht bij elkaar leven en een aantal ruimten moeten delen. 

  28juni

  Event

  Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

  Onlangs vierden minister Muyters, Syntra Vlaanderen en Agoria Vlaanderen de 10.000 ste erkende werkplek voor duaal leren. In een duaal opleidingstraject kan de cursist een diploma behalen en tegelijkertijd werkervaring opdoen. Wat je moet kennen en kunnen leer je namelijk hoofdzakelijk in een erkend leerbedrijf.

  Artikel

  Je winst haal je uit je aankoopprijs

  Heel wat ondernemers denken nog altijd dat het er op aankomt om zoveel mogelijk marge te berekenen op de aankoopprijs om de uiteindelijke verkoopprijs te bepalen. Deze manier van calculeren ondermijnt steevast je concurrentiepositie.

  Artikel

  Juwelen met ode aan de stad Mechelen

  Cursiste Annick Igo studeert deze maand af in de opleiding Juwelier-goudsmid. Als eindwerk maakte ze een origineel juweel dat een ode brengt aan de stad Mechelen.