In onze opleidingen rond carrosserie, mechanica, restauratie, smeden en lassen komen de nieuwste materialen en technieken aan bod. 

Opleidingen voertuigen en metaal

In de sector van twee- en vierwielers vind je opleidingen rond regelgeving, het stellen van diagnoses en uiteraard ook het eigenlijke onderhouds- en herstelwerk. Je vindt hier opleidingen rond carrosserie, mechanica, restauratie, smeden en lassen. De nieuwste materialen en technieken komen aan bod. Syntra AB is sterk in praktijkgerichte opleidingen voor professionals in voertuigen. Onze garages en leslokalen zijn perfect uitgerust om je met goede materialen te laten werken.

Inhoud links

NieuwCarbonfiets: schade-analyse

Deze cursus richt zich tot iedereen die meer wil weten over carbon gebruik in de fietsconstructie en wil leren hoe je deze materialen kan inspecteren en schade evalueren

Je krijgt duidelijke antwoorden op onder andere volgende vragen: Wat is carbon, wat zijn de voor- en nadelen van dit materiaal? Hoe wordt een carbon frame/wiel gemaakt, wat zijn de verschillende fabricatiemethodes en waarin ligt het kwaliteitsverschil? Wat betekenen die aanduidingen zoals 14k carbon, ultra high modulus, layup enz? Hoe controleer ik de kwaliteit van een carbon frame na een valpartij? Wat kan er hersteld worden en hoe gaat dit in zijn werk? Welke invloed heeft de herstelling op het frame?

  Interesse? Blijf op de hoogte

  Een opleiding bij jou in het bedrijf (op maat)?

  Willen meerdere personen dezelfde opleiding volgen? Dan kom je al snel voordeliger uit met een maatopleiding.

   

  Debbie Van Gossum is accountmanager bedrijfstrainingen, regio Antwerpen - Turnhout.
  Je kan haar bereiken via 0495 871383, 03 4519900 of debbie.vangossum@syntra-bizz.be.

   

   

  Kim Priem is accountmanager bedrijfstrainingen, regio Mechelen - Leuven.
  Je kan haar bereiken via 0499 276763, 03 4519900 of kim.priem@syntra-bizz.be.

  TipZeker van een job!

  Voor deze beroepen zijn er nog steeds te weinig geschoolde kandidaten:

  • autotechnieken
  • chauffeur zwaar vrachtvervoer
  • industrieel onderhoudstechnieker of mecanicien
  • mechanica, elektromechanica (ongeacht de specialiteit)
  • metaalbewerking en metaalconstructies (ongeacht de specialiteit)
  • werktuigkunde (o.m. montage, afstelling en onderhoud machines, bestuurder)

  Ben je als werkzoekende ingeschreven bij de VDAB?

  Dan kom je misschien in aanmerking voor een tussenkomst als je een opleiding volgt voor een officieel erkend knelpuntberoep. Stel de vraag aan je trajectbegeleider van de VDAB of RVA.

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in op onze sectormailings of agenda. 2-maandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten en ontvang je waardevolle tips en tricks in je mailbox.

  Schrijf je in

  "Ik heb zeer veel geleerd: banden plakken en vervangen is evident maar ook remmen en derailleurs afstellen, remkabels vervangen en wielen richten. Oorspronkelijk interesseerde het me niet zo veel maar ondertussen heb ik zelfs al iets opgestoken over carbonfietsen."

  Katelijne Vis volgde de opleiding Fietshersteller

  €514.25 €425.00
  €1250.00 €1033.06
  • Campus Antwerpen
  €1460.00 €1206.61
  €1145.00 €946.28
  • Campus Antwerpen
  • Of op jouw locatie
  €514.25 €425.00
  Jochen Van Nuffel
  Fietshersteller- fietsvakhandelaar

  "Na mijn opleiding ben ik gestart als zelfstandig fietsenmaker aan huis"

  Syntra Blog

  Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

  Naar alle artikels
  Artikel

  Het gebruik van carbon in auto's en fietsen is de toekomst. Maar wat doe je als er schade is?

  Carbon in de auto- en fietswereld is niet nieuw meer. Het gewicht ten opzichte van stijfheid is nooit gezien en de ontwerpmogelijkheden lijken eindeloos.

  Artikel

  Syntra, pionier in werkplekleren (duaal leren)

  De leertijd (ook gekend onder leercontract) is hét systeem van werkplekleren bij uitstek. Jongeren leren de job al doende bij een ondernemer-opleider. Syntra AB gelooft sterk dat het nieuwe ‘duaal leren’ de vervanger zal worden van onze huidige leertijd.

  Artikel

  Goederentransport per spoor, een besloten wereld?

  Het goederentransport per spoor zit in de lift. Denk jij dat enkel de nationale spoorwegmaatschappijen hierin het monopolie hebben? Dan heb je het mis: er zijn in ons land tientallen privé-maatschappijen die actief zijn in het goederentransport per trein en gebruik maken van het openbare spoorwegennet. Zij zijn intensief op zoek naar gekwalificeerd personeel.

  Nieuws

  Leerjongeren restaureren eigenhandig vrachtwagen

  Onze jongeren uit de metaal en carrosserie opleidingen hebben de voorbije week niet enkel het einde van het schooljaar gevierd, ze stelden ook het resultaat van hun praktijkproef "project zwaargewicht" voor.  Een vrachtwagen die ze zelf hebben opgeknapt.