Professionele paramedische opleidingen waarbij kennis, techniek en hygiëne doorslaggevend zijn.

Opleidingen Zorgverlening

De medische sector vereist heel wat expertise en nauwkeurigheid. Hygiëneregels en omgang met patiënten zijn ook ontzettend belangrijk. Hier kan je terecht voor professionele opleidingen zoals apotheekassistent, dentaaltechnicus, opticien-optometrist en tal van bijscholingen voor deze beroepen.

Inhoud links

NieuwOpticien - optometrist (voltijdse dagopleiding)

Wist je dat opticien een knelpuntberoep is? Door de toenemende vergrijzing stijgt het aantal mensen die nood hebben aan een bril of contactlenzen continu. In de optieksector is men dan ook altijd op zoek naar goed opgeleide optometriespecialisten met commerciële flair.

Onze professionele voltijdse dagopleiding opticien – optometrist is een combinatie van een goede wetenschappelijke onderbouw én een leerrijke praktijkopleiding. 

Start 21/09/2017, campus Antwerpen.

Naar de opleiding

Inhoud rechts

TipDe nieuwste CAD-CAM technieken

Dirk Strubbe, general manager Benelux van Arseus Lab, bracht een bezoek aan Syntra AB om de cursisten dentaaltechniek in te wijden over de nieuwste CAD-CAM technieken.

Hij zoemde in op een aantal nieuwe ontwikkelingen, materialen en procédés die op dit moment reeds verkrijgbaar zijn of er snel zullen aankomen. 

“Er zijn de 3D-scanners op basis van led-licht die heel precies en snel werken. Er zijn zowel laboscanners, afdrukscanners als intra-orale scanners op de markt. Bij deze laatste kan de tandarts met een digitale pen een afdruk nemen op digitale wijze, deze techniek wordt toegepast bij vaste protheses. Nog spectaculairder zijn de snelle ontwikkelingen op het vlak van software."

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze sectormailings of opleidingsagenda. Tweemaandelijks lichten we een aantal opleidingen toe die binnenkort starten in de sector "Technologie voor medische dianogstiek" en ontvang waardevolle tips en tricks in je mailbox.

Schrijf je in

"In de volgende jaren is de uitstroom van gepensioneerde tandtechniekers groter dan de instroom van nieuwe dentaaltechnici. Als ik me niet vergis is de verhouding acht tov. één. Bovendien leven de mensen langer wat ook de vraag naar kunstgebitten en implantaten nog vergroot. En ook het esthetische aspect heeft in onze maatschappij enkel aan belang gewonnen. Je kan in dit beroep veel uren kloppen en mits specialisatie goed je boterham verdienen."

Maryleen Maes, docente Dentaaltechnicus - Lees haar volledige verhaal.

  • Antwerpen
€420.00 €347.11
€605.00 €500.00
  • Antwerpen
€540.00 €446.28
  • Leuven
€430.00 €355.37
€890.00 €735.54

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Geef tijdens je vakantie een boost aan je carrière!

Een vakantie dient uiteraard om je batterijen op te laden. Maar je kan deze periode ook perfect gebruiken om kennis of ervaring op te doen. Onze summerschools in diverse opleidingen bieden je heel wat mogelijkheden.

Artikel

Massage: leer nieuwe technieken bij Syntra AB

Niets zo ontspannend als een verkwikkende massage! Zin om je massageskills nog verder bij te schaven? We organiseren dit voorjaar nog enkele korte opleidingen. 

Artikel

Kies voor een DUO-traject en krijg je opleiding in een erkend leerbedrijf

Bij een DUO-traject (Duaal Ondernemerschapstraject) ligt de focus op werkplekleren.

Artikel

Is Xamarin de koning van het cross-platform ontwikkelen?

Er zijn heel wat vragen te beantwoorden als je het hebt over mobiele applicaties. Kiezen we of adviseren we iOS, Android of Windows? Gaan we voor webapps of voor native apps?