reisbegeleidster

Reisleider Carine gidst mensen in hun buitenlandse reizen

Carine Van der Trappen heeft de reismicrobe in haar bloed. Ze trok rond in Europa, Azië, Noord-Afrika, Noord- en Midden-Amerika. Gedreven door deze passie en met meer vrije tijd in het verschiet, schreef ze zich in voor de opleiding Reisleider Europa in Mechelen.

Van bierliefhebber tot brouwer

In het dagelijks leven is Philippe Maertens communicatiemanager bij wielerploeg Katusha en tv-presentator. Daarnaast heeft hij al jarenlang een passie voor allerlei soorten bier. Bij Syntra AB vond hij de perfecte opleiding om bij te leren over die passie.

Ben Toremans, docent Marketing

Docent Ben Toremans is een vat vol marketingervaring. 14 jaar lang stond hij aan het hoofd van een bedrijf in Marketingcommunicatie & Audiovisuele Producties. Daarna zette hij zijn carrière voort in de media retail en headhunting. Tegenwoordig opereert hij als zelfstandig ondernemer en doceert hij bij Syntra AB Marketing, Sales en HR –business gerelateerde vakken.

Patrick Simons, docent Hotelreceptionist Duaal

Patrick Simons heeft al verschillende professionele watertjes doorzwommen, maar zijn grote passie blijft de horeca, meer bepaald het hotelwezen. Die passie geeft hij nu met veel plezier door aan leerjongeren in de duale opleiding Hotelreceptionist.

Niels Tollet – cursist Brood-en banketbakker DUAAL leertraject

Het is fijn om zien hoe sommige jongeren al snel weten wat ze willen en voluit voor hun passie gaan.
Niels Tollet is één van hen, 17 jaar en cursist Brood- en banketbakker Duaal in Syntra Antwerpen. Na een passage in het beroepsonderwijs bij Siba, koos hij bewust voor een traject van werkplekleren.

Anita Meert, docente Ambachtelijk ijsbereider

Anita Meert begon haar Syntra-carrière als cursist ijsbereider. Tegenwoordig geeft ze als docent haar kennis door aan een nieuwe generatie cursisten.

Grapes To Bottle - Wijnbouwer Raf Van Den Broeck

Raf Van Den Broeck is al 15 jaar gepassioneerd door wijn en heeft een grote interesse voor tuinieren. De opleiding wijnbouwer-wijnmaker leek dan ook een voor de hand liggende keuze.

Glen Jacobs Sportverzorger - Fitness instructeur

Glen werd Sportverzorger - Fitness instructeur dankzij deze opleiding

Glen Jacobs volgde de opleiding sportverzorger – fitnessinstructeur bij Syntra AB. Tegenwoordig doet hij zijn droomjob als zaakvoerder van zijn eigen sportcentrum.

Natalie Opticien-optometrist

Na 14 jaar een carrièreswitch door de opleiding opticien

Velen dromen over een ander beroep. Sommigen zetten ook effectief de stap en starten met een Syntra-opleiding om die droom te kunnen realiseren. Natalie waagde de sprong. Met succes!

Een job op wieltjes: rijschoolinstructeur

Christian Jacobs volgde bij Syntra AB de opleiding Rijschoolinstructeur in 2012. Ondertussen werkt hij al enkele jaren vast als instructeur bij VAB en hij doet de job nog steeds even graag. 
 

Evelien Van Eetvelde Data-analist

Van Syntra-cursist tot Syntra-collega

Evelien Van Eetvelde volgde de opleiding Data-analist bij Syntra AB in Mechelen. Sinds een paar maanden is ze aan de slag op de IT-afdeling van de centrale zetel van Syntra AB in Antwerpen.
 

renata jacobs
Renata Jacobs Zorgmassage

De balans verlegd: van chocolade naar zorgmassage

Op de middelbare school volgde Renata Jacobs uit Duffel de sociaal-technische richting. Als jong meisje al, voelde zich aangetrokken tot de zorg. Het liefst wilde ze mensen met problemen helpen. Ze startte met een opleiding orthopedagogie, maar die bleek te zwaar. Ontgoocheld stopte ze haar studies en zocht ze naar werk.