simon van dun

Van Hulpkok in Leertijd tot chef van toprestaurant

Simon van Dun studeerde in 2015 af als kok in de Leertijd. Ondertussen is hij de chef van Dim Dining -een van de beste Aziatische restaurants van Antwerpen- en kan hij al een samenwerking met Peter Goossens op zijn CV zetten.

Patrick Simons, docent Hotelreceptionist Duaal

Patrick Simons heeft al verschillende professionele watertjes doorzwommen, maar zijn grote passie blijft de horeca, meer bepaald het hotelwezen. Die passie geeft hij nu met veel plezier door aan leerjongeren in de duale opleiding Hotelreceptionist.

Niels Tollet – cursist Brood-en banketbakker DUAAL leertraject

Het is fijn om zien hoe sommige jongeren al snel weten wat ze willen en voluit voor hun passie gaan.
Niels Tollet is één van hen, 17 jaar en cursist Brood- en banketbakker Duaal in Syntra Antwerpen. Na een passage in het beroepsonderwijs bij Siba, koos hij bewust voor een traject van werkplekleren.

Maryleen Maes Docente Dentaaltechnicus

"Je kan in dit beroep mits specialisatie goed je boterham verdienen"

Maryleen Maes doceert de opleiding Dentaaltechnicus. Ze vertelt waarom dit zo’n tof beroep is. “Mijn man en ik runnen al meer dan 30 jaar ons eigen tandlabo en we hebben nog 3 medewerkers in loondienst. Het is een goed draaiende zaak. Dentaaltechnicus is dan ook een knelpuntberoep.”