Grapes To Bottle - Wijnbouwer Raf Van Den Broeck

Raf Van Den Broeck is al 15 jaar gepassioneerd door wijn en heeft een grote interesse voor tuinieren. De opleiding wijnbouwer-wijnmaker leek dan ook een voor de hand liggende keuze.

Natalie Opticien-optometrist

Na 14 jaar een carrièreswitch door de opleiding opticien

Velen dromen over een ander beroep. Sommigen zetten ook effectief de stap en starten met een Syntra-opleiding om die droom te kunnen realiseren. Natalie waagde de sprong. Met succes!

renata jacobs
Renata Jacobs Zorgmassage

De balans verlegd: van chocolade naar zorgmassage

Op de middelbare school volgde Renata Jacobs uit Duffel de sociaal-technische richting. Als jong meisje al, voelde zich aangetrokken tot de zorg. Het liefst wilde ze mensen met problemen helpen. Ze startte met een opleiding orthopedagogie, maar die bleek te zwaar. Ontgoocheld stopte ze haar studies en zocht ze naar werk. 

banketbakker
Miek Paulus Ket Baker

Syntra-bakker ‘down under’

Miek Paulus slaagde bij Syntra als brood- en banketbakker, als chocolatier èn ijsbereider. Ze ontmoette de man van haar leven in Frankrijk en emigreerde met hem naar Australië. Daar bouwt ze aan een uniek concept met Ket Baker. Op Instagram heeft ze al meer dan 1000 volgers.

Annick Holemans Florist

Tussen de groene blaadjes: Atelier Mooi Groen

“Het was tijd voor iets anders.” Soms weet je het gewoon: de tijd is rijp voor een nieuw hoofdstuk. Zo ging het ook bij Annick Holemans, ze ruilde haar vertrouwde kantooromgeving in voor een groene opleiding en een pop-up store in het centrum van Mechelen.
 

Jan Paesen Zytholoog

Oud-cursist bouwt digitaal bierplatform

Jan Paesen is in het dagelijks leven actief in de telecomwereld en studeerde bij Syntra AB af als Zytholoog. Zijn eindwerk Beerhive is een digitaal platform waarop een community van bierliefhebbers hun kennis over bieren deelt en samen bouwt aan een digitale biergids. 

Annemieke vrolijk
Annemieke Vrolijk Facebookmarketing

"Mijn website trekt dankzij de opleiding al 87% meer bezoekers"

Annemieke Vrolijk is al enkele jaren actief als massagetherapeut in bijberoep en besloot van haar passie haar hoofdberoep te maken. Bij Syntra AB leerde ze de nodige marketingskills om haar zaak een optimale start te geven.

Lieven Heuten Tuinaanlegger-groenbeheerder

"Ik wil buiten zijn en met mijn handen werken"

Lieven Heuten heeft een master in de Germaanse taal- en letterkunde en in bedrijfskunde. Hij werkte 22 jaar als leidinggevende in de non-profitsector en zat mee aan het roer van een herstructurering. Dat deed hem nadenken over zijn eigen toekomst en zijn echte passie.

Ysalyne van Dessel Goudsmid

De gouden droom van Ysalyne

Ysalyne van Dessel weet wat ze wil. Als tiener al voelde ze de passie voor juweelontwerp. Enkele jaren later wordt ze in Parijs beloond voor haar doorzetting en is ze op weg naar een schitterende toekomst.

Arnold Van Gansewinkel Marketing- en salesverantwoordelijke

“Wat ik leer bij Syntra AB pas ik meteen toe in mijn job”

Arnold volgde bij Syntra AB heel wat opleidingen. Enkele jaren geleden startte hij met de opleiding “Commerciële vaardigheden voor beginners”. Nadien poetste hij zijn profiel verder op met de avondopleiding “Marketing”. Lees zijn boeiend (en inspirerend) verhaal.

Ben Vandendriessche Polyvalent schrijnwerker

"Ik weet dat ik op Syntra kan rekenen voor bijkomende vorming"

Ben volgde bij Syntra AB de opleiding Polyvalent Schrijnwerker in voltijdse dagopleiding. Hij besloot om een open werkplek op te starten waar al het nodige aanwezig is om aan hout- en staalbewerking te doen en waar mensen (samen) kunnen komen knutselen.

Jochen Van Nufel Fietsman
Jochen Van Nuffel Fietshersteller- fietsvakhandelaar

"Na mijn opleiding ben ik gestart als zelfstandig fietsenmaker aan huis"

Jochen Van Nuffel werkte 's nachts in de productie in een fabriek en was toe aan iets anders. Hij koos voor de voltijdse dagopleiding fietshersteller-fietsvakhandelaar bij Syntra AB. Ondertussen is hij bekend als 'De Fietsman', een fietshersteller aan huis!