Fairley-Jervis-hondentrimmer
Fairley Jervis
Hondentrimmer

"Dag in dag uit met honden bezig zijn vind ik super"

Ze startte tijdens haar opleiding hondentrimmer al met een eigen salonnetje voor honden van vrienden en familie. Enkele jaren later is Fairley Jervis trotse uitbater van 'Fairley's Highland Snit'.

De docent is top! hij geeft les met veel kennis van zaken en deelt ook zijn praktijkervaring met je. Zo krijg je echt een goed beeld van het beroep

Hoe kwam je bij de opleiding hondentrimmer terecht?

Ik ben altijd al een dierenliefhebber geweest en heb een grote passie voor honden. Na mijn middelbare studies 'dierenzorgtechnieken' startte ik aan de bacheloropleiding om dierenartsassistente te worden. Dit bleek helaas niet de juiste keuze, op aanraden van mijn dierenarts vond ik de opleiding tot hondentrimmer bij Syntra AB.

Tevreden over je overstap?

Ja, de opleiding bleek 100% mijn ding! De voltijdse dagopleiding heeft mijn leven helemaal op zijn kop gezet, op een positieve manier natuurlijk. Ik ben nu dag in dag uit bezig met honden en dat vind ik super! 

De studie is heel specifiek en zeer praktijk gericht, ik kwam echt elke week met veel plezier naar de les. Je krijgt ook een opleiding bedrijfsbeheer, wat een enorm voordeel is als je plannen hebt om als zelfstandige te starten. 

Wat vond je van onze docenten? 

Rony De Munter is een top docent! Hij geeft les met veel kennis van zaken. Het is leuk hem te horen praten over zijn persoonlijke ervaringen als hondentrimmer. Zo krijg je echt een goed beeld van hoe het beroep in de praktijk is.

En ben je nu ook als hondentrimmer aan de slag? 

Ik startte al tijdens de opleiding met een eigen salonnetje waar ik af en toe een hondje van familie of vrienden verzorgde. Ik vond ook een paar goede stageplaatsen zodat ik extra kon oefenen. Na mijn opleiding werd ik zelfstandige en momenteel heb ik mijn eigen zaak in Lint 'Fairley's Highland Snit'. 

 

Heb je vragen rond deze opleiding? Of wil je jouw verhaal kwijt?
Chat of bel met het klantencentrum. Ze helpen je verder.