elektricien
Maxim Timmermans
Elektrotechnisch installateur

"De lessen sluiten mooi aan bij het praktijkgebeuren op de leer-werkplek."

Maxim koos na zijn middelbare studies sociale en technische wetenschappen een andere weg en startte met een VDO Elektrotechnisch installateur. In één jaar tijd leert hij het beroep op school én op de werkvloer!

De sfeer in de lessen is goed. Er wordt veel gelachen, maar we zorgen er samen met de docent wel voor dat we de les goed begrepen hebben

Waarom koos je voor de opleiding elektrotechnisch installateur bij Syntra AB ?

Ik studeerde in het middelbaar sociale en technische wetenschappen, een richting waar ik niet meteen iets mee wilde doen. Ik ben steeds iemand geweest die graag met mijn handen werkte en zocht een richting in de bouwsector. Mijn interesse ging uit naar elektriciteit en zo ben ik in de voltijdse dagopleiding tot elektrotechnisch installateur beland.

Ben je tevreden over je opleiding en de docenten?

Ja, ik vind de afwisseling tussen theorie en praktijk zeer goed. De docenten weten waarover ze spreken en staan of stonden zelf lang in het vak. De sfeer in de lessen is goed. Er wordt veel gelachen, maar we zorgen er samen met de docent wel voor dat we de les goed begrepen hebben.

In jullie opleiding is werkplekleren ook een belangrijk onderdeel. Bevalt dit jou?

De praktijk is enorm leuk, het is vaak zwaar werk maar je kan na afloop tevreden terugkijken op wat je hebt gemaakt. Ook de lessen sluiten mooi aan bij het hele praktijk gebeuren op de leer-werkplek. Zo zijn we goed voorbereid op de taken die we moeten uitvoeren. Zo merk ik dat ik uit de lessen van Luc Sienack (schakelingen) al veel heb opgestoken voor mijn werkplek. Dankzij zijn goede uitleg sta je vaak een stapje voorop alvorens iets in de praktijk uit te voeren.

Wat zijn je plannen na de opleiding?

Ik zou graag willen starten als zelfstandige elektricien in bijberoep. Zo kan ik dat combineren met een job als brandweerman, mijn andere grote interesse!

Heb je vragen rond deze opleiding? Of wil je jouw verhaal kwijt?
Chat of bel met het klantencentrum. Ze helpen je verder.