elektricien
Maxim Timmermans
Elektricien

"De lessen sluiten mooi aan bij het praktijkgebeuren op de leer-werkplek."

Maxim koos na zijn middelbare studies sociale en technische wetenschappen een andere weg en startte met een VDO Elektricien. In één jaar tijd leert hij het beroep op school én op de werkvloer!

De sfeer in de lessen is goed. We lachen veel, maar leren vooral veel bij. Door de vele praktijk is het nooit saai en vliegen de dagen voorbij.

Waarom koos je voor de opleiding elektricien bij Syntra ?

Ik studeerde in het middelbaar sociale en technische wetenschappen, een richting waar ik niet meteen iets mee wilde doen. Ik werk graag met mijn handen en een actieve job in de bouwsector leek mij wel cool. Mijn interesse ging uit naar elektriciteit en dus koos ik voor de voltijdse dagopleiding Elektricien. Je leert super veel in 1 jaar tijd en je kan de kennis meteen omzetten in praktijk op je werkplek.

Zou je de opleiding aanbevelen?

Jazeker, de afwisseling tussen theorie en praktijk is ideaal. Ook op de campus zijn de lessen zeer praktijkgericht. De docenten weten waarover ze spreken en staan of stonden zelf lang in het vak. De sfeer is goed; het is een kleine klas en we zijn allen gemotiveerd om te leren.

In jullie opleiding is werkplekleren een belangrijk onderdeel. Bevalt dit jou?

Al doende leer je het meest en de praktijk is leuk en biedt veel variatie. Het is best zwaar werk maar na afloop kan je tevreden terugkijken op wat je hebt gemaakt. De lessen sluiten mooi aan bij het hele praktijk gebeuren op de werkplek. Zo zijn we goed voorbereid op de taken die we moeten uitvoeren. Zo stak ik tijdens de lessen over schakelingen al veel kennis op die ik meteen kon toepassen op mijn werkplek. 

Wat zijn je plannen na de opleiding?

Ik zou graag willen starten als zelfstandige elektricien in bijberoep. Zo kan ik dat combineren met een job als brandweerman, mijn andere grote interesse!

Heb je vragen rond deze opleiding? Of wil je jouw verhaal kwijt?
Chat of bel met het klantencentrum. Ze helpen je verder.