Glen Jacobs
Sportverzorger - Fitness instructeur

Glen werd Sportverzorger - Fitness instructeur dankzij deze opleiding

Glen Jacobs volgde de opleiding sportverzorger – fitnessinstructeur bij Syntra AB. Tegenwoordig doet hij zijn droomjob als zaakvoerder van zijn eigen sportcentrum.

“Ik ben al van kindsbeen af gepassioneerd door sport, met een speciale voorliefde voor voetbal. Een job waarin sport centraal staat, was voor mij dan ook een logische keuze.”
Aanvankelijk schreef Glen zich in voor de bacheloropleiding lichamelijke opvoeding, maar dat bleek niet helemaal zijn ding. “Het accent lag teveel op het ‘leerkracht zijn’ en te weinig op de sport zelf”, vertelt hij.

“Mijn tweede keuze was de voltijdse dagopleiding Sportverzorger-fitnessinstructeur bij Syntra AB. Dat bleek wel meteen een schot in de roos. Je duikt meteen in de praktijk, je leert al doende door je mede-cursisten in te tapen en te masseren. De docent was sportverzorger bij een wielerploeg en leerde ons de knepen van het vak. Tijdens mijn opleidingsjaar kon ik de aangeleerde vaardigheden al toepassen in mijn voetbalclub, dat was een opsteker.”

Ervaren docenten

De aangeleerde theorie kon Glen meteen toepassen in de fitnessruimte. Samen met zijn medecursisten stelden ze sportschema’s voor elkaar op en leerden ze mensen te coachen naar betere sportprestaties. 

“Typisch aan deze opleiding met ook vakken als EHBO, inspanningsfysiologie, mental coaching is dat de docenten ervaring hebben in sportmiddens. Zij weten hoe het er echt aan toe gaat en waar de noden liggen. Bovendien omvat de eenjarige opleiding ook stage-uren als verzorger en fitnessinstructeur.”
Glen is nu een drietal jaar afgestudeerd en runt zijn eigen sportcentrum, The Fit & Football Factory

“Daar leg ik mij toe op het geven van functionele en persoonlijke trainingen, kleine groepssessies en blessurepreventie. De microbe voor een eigen zaak werd ook in de opleiding aangewakkerd. In de module bedrijfsvoering leerde ik een bedrijfsplan te maken.
Ik ben zeer blij met de keuze voor deze opleiding. Ik adem sport en mensen begeleiden in een sportievere levensstijl of betere sportprestaties is een jongensdroom die ik alle dagen beleef.”