Brood- en banketbakker
Nele Veelaert
Brood- en banketbakker

"Ik behield mijn kindergeld terwijl ik leerde voor bakker"

Een eigen koffiehuis met vers gebak, daar droomde Nele Veelaert (20) van toen ze aan de voltijdse dagopleiding brood- en banketbakker begon. Ze bouwt ondertussen hard aan die droom met haar bakatelier Koekenbak. 

We leerden alles volgens het boekje, maar kregen ook de vrijheid om onze eigen creativiteit te gebruiken

De praktijklessen in de bakkersopleiding vond ik het interessantst, we zijn echt vanaf nul gestart en leerden eerst alles volgens het boekje en we kregen daarna van de docenten ook de vrijheid om onze eigen creativiteit te gebruiken. Ik zat ook in een enorm leuke klasgroep. De sfeer in de lessen en samenwerking met de docenten was super. Ik koos voor de voltijdse opleiding omdat ik dan in 1 jaar tijd het bakkersvak leerde en ook mijn kindergeld behield, perfect dus!

Na mijn opleiding ben ik meteen gestart met ‘Koekenbak’. Ik bouwde een deel van de garage om tot een kleine bakkerij. Momenteel bak ik koekjes en maak ik taarten en ander gebak op bestelling. 

Heb je je droom om een koffiehuis te openen dan opgegeven?

Nee, zeker niet. Een pand kopen of huren is als startende ondernemer een te grote investering. Met mijn keuze houd ik de kosten zo laag mogelijk: een bakkerijtje in mijn garage, een tent en enkele tafels om op de markt te staan. Op deze manier werk ik aan mijn naambekendheid.  Als alles goed draait, kan ik later nog steeds de overstap maken naar een koffiehuis.

Nele haar creaties kan je terugvinden op de website van Koekenbak. Bestellen kan via de site of via de Buurderij Deurne.

Heb je vragen rond deze opleiding? Of wil je jouw verhaal kwijt?
Chat of bel met het klantencentrum. Ze helpen je verder.