attent verzekeringen
Victor
Verzekeringstussenpersoon

"Ik doe mijn job met hart en ziel"

Victor studeerde enkele jaren geleden af als Verzekeringstussenpersoon bij Syntra AB en is sindsdien werkzaam als verzekeringsmakelaar. Wij peilden naar zijn tevredenheid over opleiding en job.

“Na mijn humaniora kreeg de kans om mee in het verzekeringskantoor van mijn schoonvader te stappen. Dat leek me wel een opportuniteit, maar met mijn diploma van A2 Secretariaat Talen was ik onvoldoende voorbereid om de verzekeringscursus van DVV te volgen. De instroom voor deze cursus zijn bachelors en/of mensen die reeds werkzaam zijn in de verzekeringswereld.

De docenten slagen erin de moeilijke materie op een eenvoudige manier uit te leggen

De 1-jarige opleiding Verzekeringstussenpersoon bij Syntra in Antwerpen was de logische stap om mij in te werken in de verzekeringswereld. Het is een brede basisopleiding waarin alle facetten rond verzekeringen aan bod komen.
Het is een theoretische opleiding met veel kennisoverdracht, maar toch slagen de docenten erin de lessen interactief te maken. De lessen wetgeving werden gegeven door een jurist, hij bracht cases mee uit zijn praktijk die we dan bespraken in de les. Het is niet alleen leuker maar ook leerrijk om theorie te kunnen toepassen in praktijkoefeningen.
De docenten slagen erin de moeilijke materie op een eenvoudige manier uit te leggen. 
In deze opleiding doe je een marktvergelijking van verschillende polissen en maatschappijen. Deze neutrale aanpak heeft als voordeel dat je goed kan inschatten welke maatschappijen concurrentieel zijn in bepaalde verzekeringsproducten.

Voor wie zich wil inwerken in verzekeringen is deze cursus een aanrader. Ik doe mijn job nog steeds met hart en ziel. Ik hou me zowel bezig met verkoop, schadegevallen, leningen en hypotheken en dit zowel naar particulieren als b2b-klanten. De afwisseling in mijn job, het persoonlijk contact met mensen en de voldoening als je hen kan verder helpen bij een schadegeval, maken elke werkdag boeiend.”

Bezoek de website van Attent.