Boekhouder
Meryem Hocalar
Boekhouder

"Ik heb een diploma behaald in één jaar tijd. Daarmee kon ik starten aan mijn stage om zelfstandig boekhouder te worden"

Als uitbater van een winkel leerde Meryem Hocalar dat er veel komt kijken bij het runnen van een eigen zaak. Ze volgde de voltijdse dagopleiding Boekhouder (nu Accountant) met het idee om hiervoor zelf de boekhouding bij te houden. Ondertussen is ze zelfstandig boekhouder met haar eigen kantoor MHFisc en volgde ze nog bijscholingen in Fiscaliteit.

Je krijgt veel materie te verwerken, maar de Syntra docenten brengen het op een boeiende manier. Ze geven voorbeelden en tips vanuit hun ervaring

Waarom de keuze voor de voltijdse dagopleiding Boekhouder?

In 1999 baatte ik samen met mijn man een winkel uit en ik wou de boekhouding en financiële planning zelf kunnen beheren. De dagopleiding boekhouder is een kort en intensief traject, waardoor ik op 1 jaar tijd alle basiskennis kon verwerven. Ik vond de materie dermate boeiend dat ik er mijn beroep heb van gemaakt en een eigen kantoor voor boekhouding en fiscaliteit heb opgestart.

Hoe verliep de opleiding Boekhouder?

Het is best pittig en niet te onderschatten want je krijgt veel materie te verwerken. De docenten brengen het echter op een boeiende manier met veel voorbeelden uit de praktijk en tips vanuit hun ervaring waardoor de lessen interessant zijn. Dat je op een korte tijd zo veel bijleert, geeft veel voldoening. Bij de opleiding hoort ook een uitgebreide stage waardoor je je verworven kennis meteen kan toepassen in de praktijk. Na 1 jaar had ik mijn diploma op zak en heb ik de procedure opgestart bij BIBF (nu ITAA) om zelfstandig boekhouder te worden. Ik voer niet alleen boekhoudkundige verrichtingen uit maar adviseer ook andere ondernemers rond de optimalisatie van hun boekhouding en fiscaliteit.

Ook zin om boekhouder / accountant te worden? Dit knelpuntberoep is erkend door ITAA en VDAB.
Check ook onze korte bijscholingen inzake boekhouding en fiscaliteit.

Heb je vragen rond deze opleiding? Of wil je jouw verhaal kwijt?
Chat of bel met het klantencentrum. Ze helpen je verder.