Anne-Catherine Gerets
Anne-Catherine Gerets
Opleiding Interieurinrichter

"Ik heb nu mijn eigen bedrijf, Clo Clo Studio"

Anne-Catherine ontdekte en ontwikkelde haar passie voor interieur in de voltijdse dagopleiding Interieurinrichter bij Syntra-AB. Ze is trotse eigenaar van Clo Clo Studio, een creatief bureau waar je terechtkan voor interieurstylings en-workshops, copywriting en nog veel meer.

Op 1 jaar tijd heb ik superveel geleerd. We werkten telkens met projecten waar we de geziene theorie en praktijk konden toepassen

Als we Anne-Catherine contacteren voor een testimonial is ze druk bezig met het kiezen van logo’s, de bouw van een nieuwe website, lancering van workshops en nog veel meer.

"Als achttienjarige twijfelde ik tussen de studies interieurarchitectuur en vertaalkunde. Ik koos toen voor het tweede. Na vier jaar studeren (Nederlands, Frans, Italiaans) werkte ik één jaar in het buitenland voor Club Med. We deden toen vaak creatieve dingen en langzamerhand begon het te kriebelen om iets met die creativiteit te doen. Na wat opzoekwerk kwam ik bij de voltijdse dagopleiding Interieurinrichter in Syntra-AB terecht. Ik wilde graag een opleiding waar ik niet opnieuw vier jaar op de schoolbanken moest gaan zitten.

Interieurinrichter leek me een goede, intensieve cursus, en het duurde maar één jaar."

En tevreden over je keuze?

"Zeker, de opleiding was enorm praktisch en ik heb op 1 jaar tijd superveel dingen bijgeleerd (schetsen, 2D-tekeningen, 3D-tekeningen, maquettes, …). Wat de theorie betreft vond ik kleurenleer en kunstgeschiedenis het leukste. Om de zoveel tijd kregen we ook projecten waarvoor we de reeds geziene theorie en praktijk konden gebruiken. Daarnaast liep ik een korte stage, ook dat was erg interessant. De docenten stonden zeer dicht bij de cursisten en ze wisten ze ook veel van hun vak."

Had je tijdens de opleiding ook al concrete plannen voor na je studie?

"Voor mij was de VDO een echte eye-opener! Ik leerde heel veel bij en ontdekte dat veel dingen rond interieur me interesseerden. Ik heb na de opleiding twee verschillende jobs in de interieurwereld gehad. Enorm leerrijk, maar daar ontdekte ik ook dat ik echt mijn eigen ding wilde doen en dat ik veel afwisseling nodig heb. Ik was al een tijdje bezig met een interieurblog Clo Clo en haalde daar veel plezier uit. Artikels schrijven en interieurstylings doen vond ik echt super!

Het was ook leuk om mijn twee studies op een bepaalde manier te kunnen combineren: communicatie (of taal) en interieur."

Je besloot de sprong in het diepe te wagen en te starten als ondernemer. Wist je waar je aan begon?

"Dankzij een ondernemerstraject BAAS kon ik een heel jaar lang rekenen op begeleiding. Ik leerde wat ondernemen is en hoe je een eigen zaak kan uitbouwen. Ik ben dan eerst in bijberoep als zelfstandige begonnen en sinds 1 april 2016 is mijn eigen bedrijfje Clo Clo Studio mijn hoofdberoep!

Ik doe allerlei creatieve opdrachten rond interieur en communicatie. Dit gaat van interieurstylings tot copywriting, van workshops tot social media consultancy. Een beetje van alles dus, maar er is zeker en vast een rode draad. Bovendien ben ik een hele tijd bezig met dingen die ik graag doe, dus dat is ook fantastisch!"

Bedankt voor je tijd, en veel succes!

Heb je vragen rond deze opleiding? Of wil je jouw verhaal kwijt?
Chat of bel met het klantencentrum. Ze helpen je verder.