Charlotte Van Thielen
Schoonheidsspecialiste

“Ik ontdekte mijn passie als schoonheidsspecialiste tijdens deze opleiding.”

Charlotte Van Thielen volgde enkele jaren geleden de opleiding Schoonheidsspecialist en Kunstnagelstylist. Intussen maakte ze haar droom waar en opende ze haar eigen zaak, Onebo.

Hoe is jouw opleidingstraject bij Syntra verlopen?

Na de middelbare school wist ik niet goed wat ik wilde doen dus begon ik aan de opleiding Marketing en Multimedia. Ik had al snel door dat die richting niets voor mij was. In mijn klas zat iemand die zich het jaar ervoor in hetzelfde scenario bevond. Ze vertelde dat ze de opleiding Schoonheidsspecialist in dagopleiding bij Syntra had gevolgd. Nog voor de examens van de universiteit begonnen, heb ik me uitgeschreven en in januari stapte ik in bij Syntra in de voltijdse dagopleiding Schoonheidsspecialist. Daarnaast volgde ik in avondtraject ook de opleiding Kunstnagelstylist.

Vond je meteen na de opleiding een job?

Nog voor ik afstudeerde in de opleiding schoonheidsspecialist bij Syntra, vond ik al werk in een instituut gespecialiseerd in huidverbetering. In de opleiding kregen we een uitgebreid en algemeen beeld van het beroep, maar het is tijdens die job dat ik mijn passie voor het gelaat ontdekte. Nadat ik daar 2 jaar had gewerkt, voelde ik dat het tijd was om het zelf te doen.

Ik huurde één cabine in een ander schoonheidsinstituut om te testen of mijn bedrijf succesvol van de grond zou komen. Dat is intussen 3 jaar geleden en mijn agenda zat meteen vol. Ik had voldoende klanten om fulltime te werken, maar toen kwam corona en moest ik sluiten. Tussen de lockdowns in stond mijn agenda zeker 6 weken op voorhand volgeboekt! Voor mij hét teken dat ik goed bezig was.

In het midden van de laatste lockdown kocht ik een eigen pand. Binnen de 2 maanden hebben we alles verbouwd en kon ik eindelijk mijn eigen zaak openen. In het begin was het even spannend afwachten, maar intussen zit ik elke dag volgeboekt.

Zonder deze opleiding bij Syntra zou ik vandaag niet staan waar ik nu sta.

Waarom heb je ervoor gekozen de opleiding bij Syntra te volgen?

Wat mij overtuigd heeft, is dat de opleiding schoonheidsspecialist maar één jaar duurt. Zelfs al bleek het achteraf niets voor mij te zijn, zou ik niet te veel tijd kwijt zijn en had ik toch al een diploma. Wat ook een enorm voordeel was, was dat ik kon inspringen in januari en dat ik niet moest wachten tot september van het jaar daarna.

Bij Syntra is er zeer veel praktijk; zo ontdekte ik dat dit beroep helemaal mijn ding is. Het verzorgen / verwennen van anderen en zien hoe gelukkig het hen maakt, maakt mij ook gelukkig. Toen ik de opleiding volgde, zat er nog geen stage in vervat, nu wel en dat is zeker een meerwaarde.

Ik ben enorm blij dat ik de opleiding schoonheidsspecialist gevolgd heb, want je krijgt een zeer stevige en brede basis mee. Ik heb de opleiding dan ook al aan vele anderen aangeraden. Je krijgt een zeer goede combinatie van de theorie en praktijk mee, waardoor je echt weet waar je mee bezig bent.

Heb je nog tips voor beginnende schoonheidsspecialisten?

  • Volg je gevoel! In 1 jaar is heel mijn leven veranderd en ik ben nog elke dag enorm blij dat ik bij Syntra mijn passie heb gevonden. Zonder die opleiding zou ik vandaag niet staan waar ik sta.
  • Wees uniek. Er zijn enorm veel schoonheidsspecialisten dus het is belangrijk dat je iets zoekt om er bovenuit te steken. Zo heb ik bijvoorbeeld apparaten aangekocht die hier in de buurt niet bij anderen te vinden zijn.
  • Online aanwezigheid is belangrijk. Sociale media en je website zijn je visitekaartje en hebben enorm veel invloed op de keuze van potentiële klanten.

Neem zeker een kijkje op https://www.onebo.be/.