Succesverhaal opleiding preventieadviseur hero image
Filip Daerden
Preventieadviseur niveau 2

Met een certificaat op zak snel naar een nieuwe job als preventieadviseur niveau 2

Filip Daerden studeerde bij Syntra AB af als preventieadviseur niveau 2. Zijn certificaat was het toegangsticket voor een nieuwe job als preventieadviseur. Filip doet hieronder zijn verhaal.
 

Met mijn certificaat naar een nieuwe job als preventieadviseur op 1 2 3

"Bij mijn vorige werkgever werd me gevraagd om mijn functie als projectmanager te combineren met de functie preventieadviseur. Niet goed wetende wat de taak exact inhield, stemde ik toch toe en volgde ik een opleiding preventieadviseur niveau 3. Tijdens het volgen van deze opleiding nam mijn interesse bij elke les toe.

Na mijn ontslag bij mijn toenmalige werkgever heb ik bewust gekozen om de opleiding preventieadviseur niveau 2 te volgen. Dit om mijn kennis rond welzijn en preventie op het werk te vergroten. Ik kon meteen bij Syntra AB starten in een versneld traject preventieadviseur niveau 2. Ik volgde hierbij 2 dagen per week les gedurende 6 maanden. Eén van de grote voordelen was dat ik op die manier op een half jaar mijn diploma kon behalen, in plaats van op een jaar. Handig!

De vraag naar preventieadviseurs is groot en dankzij mijn behaalde certificaat kon ik onmiddellijk aan de slag bij mijn huidige werkgever Freyssinet Belgium, een bedrijf actief in de bouwsector. Ze hebben mij via de VDAB gecontacteerd. De examens had ik op dat moment al met succes afgerond, maar mijn thesis moest ik nog succesvol afwerken en verdedigen. Dit tot een goed einde brengen was een voorwaarde om er te kunnen blijven werken.

Ik ben nu uitsluitend met veiligheid en preventie bezig. Ik kan mijn agenda zelf inplannen, thuiswerk is mogelijk en ik werk meer ontspannen. 80% van mijn tijd ben ik bezig met preventie, de overige 20% gaat naar opvolging van VCA en ISO9001 certificatie.  
Mijn collega’s bevinden zich op werven over het ganse land, actief in tal van sectoren. Dit betekent dat ik mijn opgedane kennis tijdens de verschillende modules van de opleiding regelmatig nodig heb om mijn job te kunnen uitoefenen. Ik ben de enige preventieadviseur op het bedrijf en we hebben ongeveer 40 werknemers."

Practice what your preach! Dankzij mijn certificering vond ik snel een nieuwe job in preventie en veiligheid én ervaar ik zelf ook een beter welzijn dankzij het evenwicht tussen werk en privé.

Kwalitatieve opleiding preventieadviseur

"De opleiding preventieadviseur niveau 2 bij Syntra AB bestaat uit verschillende modules waarbij elk domein wordt gegeven door een expert uit het vak. De docenten weten waarover ze spreken en ze maken de theorie bevattelijk door middel van praktijkcases. Het zijn stuk voor stuk geëngageerde mensen die de cursisten echt iets willen bijbrengen.

De opleiding wordt afgesloten met een eindwerk. Dit is een thesis waarbij je als cursist een probleemsituatie schetst en oplost en daarbij zoveel mogelijk domeinen in veiligheid belicht. De meesten gebruiken een concrete case uit hun bedrijf waarmee ze direct aan de slag kunnen. Ter voorbereiding kan je eindwerken binnen jouw domein raadplegen en er zijn ook contactmomenten met je mentor voorzien.

Tot slot dien je je thesis te verdedigen voor een vakjury. Bij mij was dit een preventieadviseur niveau 1 van Mensura en een consultant veiligheid & preventie. Zeer beslagen mensen die je kennis en kunde rond veiligheid en preventie perfect kunnen beoordelen."

De theorie wordt geïllustreerd met praktijkcases. Kennis wordt vertaald in een eindwerk. De vakexperten ondersteunen jou tijdens je weg naar gecertificeerd preventieadviseur.

Herken je jezelf in Filip? Ook interesse in de opleiding preventieadviseur?

Alle informatie die je nodig hebt, staat op de opleidingspagina's. Neem daar dus zeker een kijkje! Je kan je daar ook inschrijven. Moesten er toch nog vragen overblijven (want we snappen dat je inschrijven voor een opleiding niet altijd een makkelijke keuze is), dan mag je altijd contact opnemen met ons klantencentrum. Zij doen niet liever dan jou helpen. Bekijk zeker ook even of je in aanmerking komt voor een korting. Da's altijd goed meegenomen.

Succes en hopelijk tot snel!

Bekijk opleidingen preventieadviseur