Daan De Glas
Marketing- en salesverantwoordelijke

“Nu kan ik meepraten over marketing en sales”

Daan De Glas werkt in een familiale onderneming, gespecialiseerd in haarden en kachels. Als industrieel ingenieur startte hij in de verkoop en technische opvolging. Hij schaafde zijn kennis bij met de opleiding marketing- en salesverantwoordelijke.

Iedereen die met marketing en sales bezig is, zou een zekere basis moeten hebben. Die krijg je hier!

Hoe ben je als ingenieur bij een opleiding marketing- en sales terechtgekomen? 

Door mijn interesses voor de menselijke kant en mijn commerciële ambities, ben ik na jaren sales manager geworden. Al gauw waren er 4 fulltime vertegenwoordigers die leiding en opvolging nodig hadden. Ook de marketingbudgetten groeiden. Ik voelde dat ik kennis miste en schreef me in voor de opleiding bij Syntra AB in campus Leuven.

Wat vond je van de opleiding? 

De opleiding is zowel theoretisch als praktisch. Basisbegrippen worden uitgelegd en constant zijn er linken met de dagelijkse praktijk. In groepjes werkten we rond heel wat cases. We zijn zelfs op bezoek geweest bij een reclamebureau.

De docenten vinden jouw eigen, doordachte mening heel belangrijk. Ze leren je nadenken over vele vraagstukken. Zelf zijn ze ook verantwoordelijke in marketing of sales, in de privé of bij de overheid.

Kan je de opleiding aanraden?

Iedereen die met marketing en sales bezig is, zou een zekere basis moeten hebben. Die heb je met deze opleiding. Er zijn regelmatig evaluaties, zodat je de leerstof goed bijhoudt. Dat is belangrijk, want veel modules bouwen op elkaar verder. Na deze opleiding kan je echt wel meepraten met mensen van een marketing- of salesafdeling.

Heb je vragen rond deze opleiding? Of wil je jouw verhaal kwijt?
Chat of bel met het klantencentrum. Ze helpen je verder.