Lore De Bock
Kinderbegeleidster

Na de opleiding Kinderbegeleider meteen aan het werk? Lore deed het!

Lore De Bock volgde de opleiding Kinderbegeleider baby's en peuters en ze is intussen aan de slag in het kinderdagverblijf waar ze haar stage deed. 

“Ik begon in de hogeschool aan de opleiding Kleuteronderwijs, maar na een half jaar ontdekte ik dat dit mij toch niet helemaal lag. Vooral het vele papierwerk dat erbij kwam kijken, was niet zo mijn ding. Daarom zocht ik welke opleidingen er bestaan om specifiek in een kinderdagverblijf te werken. Toen ik Syntra tegenkwam en zag dat de opleiding hier maar 1 jaar duurt, was ik meteen overtuigd.”

Kleine klassen met ervaren docenten

“De opleiding is vrij pittig en wordt door velen onderschat. Er is naast het aspect van kinderbegeleider ook het luik van verantwoordelijke en daar komt bijvoorbeeld ook boekhouding en de organisatie van een kinderdagverblijf aan bod.

We hadden een kleine klas met maar 10 studenten, waardoor we een goede band hadden met onze docenten. Hierdoor was de stap kleiner om vragen te stellen in vakken die me minder liggen. De docenten zijn echt krakken in hun vak die weten waarover ze spreken. Ze hebben zelf ervaring met het werken in een kinderdagverblijf en delen al hun kennis en ervaring met ons. Wat ik ook apprecieerde is dat ze iets 1000 keer uitleggen als dat nodig is totdat je het begrijpt.

We werden enorm goed opgevolgd en begeleid. Zelfs wanneer ik tijdens mijn stage vast zat, mocht ik bellen naar mijn stagebegeleider om samen te bekijken hoe ik die situatie het best kon oplossen.”

Waarom de opleiding Kinderbegeleider een aanrader is

“Het leukste aan de opleiding Kinderbegeleider vond ik de stageperiode. In het begin van de opleiding kregen we alle theorie zodat we deze tijdens de 4 weken stage meteen konden toepassen in de praktijk. Ik heb zelf een stageplek gezocht en heb enorm veel geluk gehad met waar ik ben terechtgekomen. Tijdens de stage waren er 2 periodes: een deel als begeleider en een deel als verantwoordelijke. Gelukkig kon ik beide delen in hetzelfde verblijf doen. Intussen ben ik daar vast aan de slag als kinderbegeleider!

De opleiding Kinderbegeleider is een echte aanrader voor wie op korte termijn met veel kennis wilt beginnen in een job met jonge kinderen. Als eindwerk hebben we een plan uitgeschreven waarin alle aspecten aan bod komen. Bijvoorbeeld een analyse van het financiële gedeelte en een plan van aanpak om te zien of je kans hebt op succes.

In deze opleiding krijg je alle info & ondersteuning om als zelfstandige aan de slag te gaan waardoor je meteen je eigen kinderverblijf kan openen. Zelf wil ik eerst enkele jaren ervaring opdoen als werknemer, maar ik zie mezelf ooit wel een eigen kinderverblijf openen.”

Ook interesse in het knelpuntberoep van kinderbegeleider ?