Patrick Simons, docent Hotelreceptionist Duaal

Patrick Simons heeft al verschillende professionele watertjes doorzwommen, maar zijn grote passie blijft de horeca, meer bepaald het hotelwezen. Die passie geeft hij nu met veel plezier door aan leerjongeren in de duale opleiding Hotelreceptionist.

"Ik heb zelf Toerisme en Reisbegeleiding gestudeerd en ben uiteindelijk in de horeca terechtgekomen. Ik heb altijd in hotels gewerkt en zowel dag- als nachtshifts gedaan en uiteindelijk manager geworden. Ik heb in mijn carrière al vaak opleidingen gegeven aan collega’s en dat smaakte naar meer. Sinds anderhalf jaar ben ik aan de slag als docent bij Syntra AB."

Sting en Guns 'n' Roses

"Het geeft een fantastisch gevoel om een nieuwe generatie hoteliers op te leiden en hen te motiveren voor een fantastisch beroep waar je alle kanten mee op kan. Wil je graag een halfjaar in een skigebied werken en dan een halfjaar aan de Spaanse Costa’s? In een camping, luxehotel of een resort? Het kan allemaal. Deze job geeft je de kans om over de hele wereld te werken en elke dag nieuwe mensen te ontmoeten. In mijn carrière heb ik overigens ook al verschillende sterren te gast gehad, waaronder Madonna, Sting en Guns ‘n’ Roses. Dat is uiteraard wel een van de speciale kanten aan de job."

Leren uit de praktijk

"De lesmomenten op school laat ik zoveel mogelijk aansluiten op wat de cursisten de afgelopen week hebben meegemaakt in het hotel waar ze werken. Daarbij gaan we vooral probleemoplossend te werk. We bekijken welke uitdagingen ze tegenkomen en hoe ze die in de toekomst beter kunnen aanpakken. Daarnaast is er een sterke focus op talen, aangezien ze die later hard nodig zullen hebben. Verder kijken we samen naar welke stappen ze na hun opleiding kunnen zetten, want het doel van de opleiding blijft natuurlijk dat de leerlingen meteen aan het werk kunnen."