Bjorn Loyens
Schooldirecteur

Schooldirecteur wordt Frontend Developer

IT combineren met onderwijs? Het kan! Bjorn Loyens staat al 25 jaar in het onderwijs waarvan 8 jaar als directeur van Katholieke Basisschool Triangel in Vlimmeren. Onlangs studeerde hij af als Frontend Developer na het maken van een app voor de leerkrachten op zijn school. 

“IT heeft mij altijd al geïnteresseerd. Vele jaren terug heb ik toch gekozen voor het onderwijs, mijn andere passie. In het begin van corona werd mijn job erg zwaar en druk, want als directeur was ik constant bezig met de organisatie van de school. Ik wilde toch ook eens iets anders gaan doen om mijn gedachten te verzetten. Ik kende Syntra al en ik ging kijken op de website naar wat ze allemaal aanbieden en wat mij interessant lijkt. Zo ben ik dan bij Frontend Developer uitgekomen.

Ik had op voorhand geen bepaald doel dat ik wilde bereiken of iets in mijn gedachten dat ik specifiek wilde maken of doen. Ik had ook zeker niet het idee dat ik een andere job wil. Het belangrijkste voor mij was dat ik mijn hoofd eens wilde leegmaken van de schoolzaken en dat ik er iets anders in kon steken.

Na de opleiding kan je direct aan het werk als Frontend Developer

Als eindproef van de opleiding Frontend Developer maakt elke student een app. De mijne heet oudergesprek.be, een app die de leerkrachten helpt om op eenvoudige wijze een oudercontact te plannen. Mijn app kan helpen door de leerkrachten het oudercontact digitaal te laten aanmaken. Ouders kunnen hun kind registreren en zij zien de mogelijkheden die de leerkracht heeft opengesteld met de momenten die dan nog beschikbaar zijn.
De leerkrachten kunnen daarna een Excel-file genereren. De ouders krijgen een mail met een kalenderitem zodat ze dit makkelijk kunnen toevoegen in hun agenda. 
Het is de bedoeling om de app te implementeren bij ons op school. Ik heb de leerkrachten er al warm voor gemaakt dus ik hoop dat ik alles klaar krijg zodat het gebruikt kan worden.

De opleiding heeft ons enorm veel kennis en kunde meegegeven. In mijn geval heb ik deze uit interesse gevolgd, maar we worden echt klaargestoomd om meteen aan het werk te kunnen als frontend developer."