Heb je interesse voor uiterlijke schoonheid en verzorging? Wil je mensen graag een betere uitstraling geven?

Kunstnagelstyling

Mooie handen en mooie nagels stralen stijl en klasse uit. In deze opleiding krijg je de skills om zowel te verzorgen als te stylen. Na 6 maanden ben je een gediplomeerd nagelstyliste en kan je eventueel je eigen nagelstudio openen.

  • september 2019, campus Leuven, 6 maanden
  • diploma

Meer info

Personal Stylist

Droom je ervan mensen een complete make-over te geven? Ben je graag met mode en make-up bezig? Deze zéér praktijkgerichte opleiding combineert het allemaal! Je leert mensen met de juiste technieken te maquilleren en grimeren. Daarbovenop leer je hoe kledingstukken optimaal gedragen en gecombineerd kunnen worden waardoor je een professionele look volledig laat kloppen. Je zorgt ervoor dat de kleding en mooie lichaamslijnen benadrukt en met welke trucs je minder flatterende contouren verdoezelt. Zet de natuurlijke persoonlijkheidstrekken van jou of je klant in de kijker met een gepaste styling, met een stijlvolle garderobe, aangevuld met leuke accessoires.

  • september 2019
  • diploma

Meer info

Kapper

Het beroep van kapper wordt beschouwd als een knelpuntberoep. Met dit diploma op zak en een sterke motivatie verzeker je jezelf van een mooie toekomst. Dit duaal opleidingstraject is intensief en praktijkgericht. Ideaal voor wie zelf een kapsalon wil opstarten of als medewerker in een bestaand kapsalon aan de slag wil. Je leert 60% van je tijd in een leerbedrijf, aangevuld door klassikaal leren bij Syntra AB.

  • januari en september 2019, campussen Antwerpen, Leuven en Mechelen, PACT-opleiding,1 jaar
  • diploma

Meer info

 

"Dankzij de kappersopleiding bij Syntra-AB kon ik mijn eigen barbierszaak starten. Het was een grote stap in mijn leven. Ik wou al langer voor kapper gaan, maar durfde deze stap nooit eerder te zetten (in het middelbaar onderwijs). Na mijn Humaniora besliste ik dan toch om nog voor kapper te gaan, de opleiding in Syntra maakte dit mogelijk."

Viktor heeft ondertussen al een tijdje zijn eigen barbierzaak. Lees zijn volledige verhaal.

Schoonheidsspecialiste

Als schoonheidsspecialiste sta je in voor de verzorging en ontspanning van het lichaam en gelaat van je klanten. In de voltijdse dagopleiding worden alle aspecten van het vak uitgelicht. In een reeks praktijkgerichte sessies onderricht de vakdocente je in make-up, lichaams- en gelaatsverzorging, manicure, voetverzorging en esthetiek van de man.

  • september 2019 en januari 2020, campussen Antwerpen, Leuven en Mechelen, stage, 1 jaar
  • diploma

Meer info

 

"Toen ik mijn opleiding bij Syntra-AB begon, droomde ik ervan een eigen schoonheidszaak uit te bouwen. Die droom is nu werkelijkheid geworden. De Syntra-aanpak was perfect voor mij. De opleiding schoonheidsspecialiste opende voor mij de deur naar een nieuw leven."

Marian Dils, schoonheidsspecialiste

 

Volgende voltijdse dagopleiding | naar het overzicht

Diploma of getuigschrift?

Alle voltijdse dagopleidingen zijn erkend door het Vlaams Agentschap Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen. Wie de opleiding succesvol beëindigt, ontvangt een getuigschrift of diploma.

Een traject met een module business skills, leidt tot een diploma. Een traject zonder een module business skills tot een getuigschrift.