Ben je creatief en geboeid door interieur? Wil je graag met jouw “touch” een interieur tot in de puntjes afwerken? Of heb je een passie voor hout of techniek? School je snel om tot stielman/vakvrouw en speel in op het tekort aan technisch geschoolden.

Interieurinrichter

Deze opleiding heeft als doel van jou een volwaardig interieurinrichter te maken. Van ontwerp over ruwbouw tot sanitaire voorzieningen: in een jaar tijd verwerf je de technieken en competenties die een goede interieurinrichter moet hebben.

 • september 2019, campus Mechelen, stage, 1 jaar
 • getuigschrift

Meer info

 

"Op 1 jaar tijd heb ik superveel geleerd. We werkten telkens met projecten waar we de geziene theorie en praktijk konden toepassen. Ik heb nu mijn eigen studio, Clo Clo".

Anne-Catherine Gerets volgde de opleiding interieurinrichter. Lees hier haar volledige verhaal.

Interieurstylist

In deze opleiding leer je wat je als kleuradviseur kan doen met een interieur. Je leert de impact van kleuren en kleurcomposities kennen, je leert de verschillende kleursystemen, maar ook perspectieftekenen en het opmaken van een adviesdossier wordt uitgebreid behandeld. Nadien gaan we kijken wat je bijkomend kan doen om de inrichting/decoratie van een interieur nog meer sfeer te geven. Sfeerschepping en styling in functie van de wensen van de klant worden dan ook de belangrijkste thema’s in het tweede deel van je opleiding.

 • september 2019 en januari 2020, campus Mechelen, geen stage, 6 maanden
 • diploma

Meer info

Aannemer schilderwerken *

Je wil als schilder aan de slag? Je wil zowel de binnenkant als de buitenkant van gebouwen aanpakken? Je wil een beroep met veel toekomst, waar je zowel als medewerker van een bedrijf of als zelfstandige in kunt werken? In deze éénjarige duale voltijdse dagopleiding schilder ben je aan het juiste adres!

 • september 2019, campus Mechelen, PACT-opleiding, 1 jaar
 •  diploma
 • je leert 60% van je tijd in een leerbedrijf, aangevuld door klassikaal leren bij Syntra AB

Meer info

 

"In de opleiding krijg je veel praktijk-opdrachten waardoor je de vaktechnieken goed kan inoefenen."

An Stryckers, cursist Aannemer schilderwerken

Aannemer installateur centrale verwarming *

Deze opleiding voor installateur centrale verwarming is een cursus in dagopleiding. Op één jaar doorloop je een logisch opgebouwd opleidingstraject als voorbereiding op het takenpakket en de verantwoordelijkheden van een aannemer/installateur van centrale verwarming. Deze opleiding bestaat uit een groot stuk theorie, aangevuld met veertien praktijksessies in ons uitgerust atelier.

 • september 2019, campus Mechelen, PACT-opleiding, 1 jaar
 • diploma
 • je leert 60% van je tijd in een leerbedrijf, aangevuld door klassikaal leren bij Syntra AB

Meer info

 

“De opleidingen waren voor mij een springplank om mijn dromen waar te maken. 
En de jaarlijkse opleiding om mijn CERGA-certificaat te hernieuwen volg ik gegarandeerd bij Syntra-AB.”

Joeri Jonkers, zaakvoerder GCS Technics

Polyvalent schrijnwerker

Deze voltijdse dagopleiding schrijnwerker is volledig opgesteld met het oog op de praktijk. Ook de theoretische kennis die je in deze opleiding opbouwt, wordt onderbouwd met "echte" voorbeelden en materialen uit het vak.

 • september 2019, campus Mechelen, 1 jaar
 • diploma

Meer info

 

"Ik ben gepassioneerd door hout en maak graag dingen met mijn handen. Bij Syntra krijg je les van vakmensen die weten hoe het er in de echte wereld aan toe gaat."

Ben Vandendriessche volgde de cursus polyvalent schrijnwerker, www.sociaalatelier.be

Tip* PACT, wa is da?

We bieden 8 voltijdse dagopleidingen in het cursusjaar 2018-2019 aan als PACT-opleidingen. Je sluit een PACT met Syntra AB en je werkplek voor een duaal opleidingstraject waarbij je 60% van de tijd aan de slag bent bij een leerbedrijf.

Wat je moet kennen en kunnen, ga je dus vooral leren van een praktijkopleider, uiteraard onder onze begeleiding.

 

Volgende voltijdse dagopleiding | naar het overzicht

Diploma of getuigschrift?

Alle voltijdse dagopleidingen zijn erkend door het Vlaams Agentschap Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen. Wie de opleiding succesvol beëindigt, ontvangt een getuigschrift of diploma.

Een traject met een module business skills, leidt tot een diploma. Een traject zonder een module business skills tot een getuigschrift.