Ben je een doener en heb je ‘slimme handen’? Leer het vak van jouw dromen en verdien snel je boterham als vakman / stoelvrouw. Bij Syntra AB hebben we 7 opleidingen "Bouw en Techniek" die een zeker toekomst bieden. Jongeren die het volledige traject volgen blijven ten laste van de ouders voor kinderbijslag en fiscaliteit.

TipDe RVA publiceerde in juni 2016 opnieuw een lijst van beroepen waar er grote vraag is naar geschoolden. In deze lijst staan heel wat technische beroepen zoals autotechnieken, bouw, centrale verwarming en elektrische installaties. Je zit dus nog altijd goed met een technische opleiding!

Aannemer installateur centrale verwarming

Deze opleiding voor installateur centrale verwarming is een cursus in dagopleiding. Op één jaar doorloop je een logisch opgebouwd opleidingstraject als voorbereiding op het takenpakket en de verantwoordelijkheden van een aannemer/installateur van centrale verwarming. Deze opleiding bestaat uit een groot stuk theorie, aangevuld met veertien praktijksessies in ons uitgerust atelier.

 • september 2017, campus Mechelen, stage, 1 jaar
 • diploma

Schrijf je in

 

“De opleidingen waren voor mij een springplank om mijn dromen waar te maken. 
En de jaarlijkse opleiding om mijn CERGA-certificaat te hernieuwen volg ik gegarandeerd bij Syntra-AB.”

Joeri Jonkers, zaakvoerder GCS Technics

Aannemer schilderwerken (duaal *)

Je wil als schilder aan de slag? Je wil zowel de binnenkant als de buitenkant van gebouwen aanpakken? Je wil een beroep met veel toekomst, waar je zowel als medewerker van een bedrijf of als zelfstandige in kunt werken? In deze éénjarige voltijdse dagopleiding schilder ben je aan het juiste adres!

 • september 2017, campus Mechelen, stage: duaal *, 1 jaar
 • diploma

Schrijf je in

 

"In de opleiding krijg je veel praktijk-opdrachten waardoor je de vaktechnieken goed kan inoefenen."

An Stryckers, cursist Aannemer schilderwerken

Algemeen ondernemer in motorvoertuigen

Love the smell of petrol in the morning? Bekijk dan eens de opleiding garagehouder/algemeen ondernemer in motovoertuigen. Deze voltijdse dagopleiding is er voor iedereen die ervan droomt ooit als garagist te gaan werken of zelfstandig garagehouder te worden.

 • september 2017, campus Mechelen, geen stage, 1 jaar
 • diploma

Schrijf je in

Digitaal bouwkundig tekenaar

De voltijdse dagopleiding digitaal technisch tekenaar benadert het vak vanuit een praktijkgerichte, maar ook alomvattende visie. Want naast bouwkundig tekenen leer je ook alle andere vaardigheden die een goede technisch tekenaar moet beheersen. Het beroep van digitaal bouwkundig tekenaar is een knelpuntberoep. Wil je deze opleiding volgen en ben je werkzoekend? Neem dan eerst contact op met de VDAB.

 • september 2017, campus Antwerpen, geen stage, 1 jaar
 • diploma

Schrijf je in

Elektrotechnisch installateur (duaal *)

In de voltijdse dagopleiding elektrotechnisch installateur ontdek je hoe je elektrische huishoudelijke installaties plaatst in elke residentiële omgeving. Nieuwbouwwoningen, bestaande woningen of renovatiewoningen: met de technieken die je hier leert kun je overal uit de voeten.

 • september 2017, campus Mechelen, stage: duaal *, 1 jaar
 • diploma

Schrijf je in

Polyvalent lasser

In deze voltijdse dagopleiding lasser leer je op korte tijd alle knepen van het vak. Je krijgt een totaalplaatje: niet alleen gaslassen, maar ook booglassenTIG-lassen en andere technieken komen uitgebreid aan bod.

 • september 2017, campus Antwerpen, geen stage, 0,5 jaar
 • diploma

Schrijf je in

Polyvalent schrijnwerker

Deze voltijdse dagopleiding schrijnwerker is volledig opgesteld met het oog op de praktijk. Ook de theoretische kennis die je in deze opleiding opbouwt, wordt onderbouwd met "echte" voorbeelden en materialen uit het vak.

 • september 2017, campus Mechelen, stage, 1 jaar
 • diploma

Schrijf je in

 

"Tijdens mijn studies Design en Meubel aan de hogeschool leerde ik al maquettes en kleine meubels maken. Mijn eerste job vond ik bij in een bedrijf dat maatkasten leverde. Ik merkte dat ik niet enkel wilde ontwerpen maar meer met mijn handen aan de slag wilde."

Hanne Hofmans volgde de cursus meubelmaker, www.hannemans.be

Tip* Duaal, wa is da?

Sommige voltijdse dagopleidingen in ons aanbod krijgen het label "duaal".

Wat betekent dit? Wel, bij duaal leren of werkplekleren ben je meer dan de helft van de tijd aan de slag bij een erkend leerbedrijf.

Wat je moet kennen en kunnen, ga je dus vooral leren van een praktijkopleider, uiteraard onder onze begeleiding.

Diploma of getuigschrift?

Alle voltijdse dagopleidingen zijn erkend door het Vlaams Agentschap Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen. Wie de opleiding succesvol beëindigt, ontvangt een getuigschrift of diploma.

Een traject met een module bedrijfsbeheer, leidt tot een diploma. Een traject zonder een module bedrijfsbeheer tot een getuigschrift.