Als het kriebelt, moet je creëren. Er is een groeiende interesse voor authentieke, duurzame producten. In onze creatieve opleidingen interieurinrichter, interieurstylistjuwelier-goudsmid, lingerie- en korsettenmaker en modevormgever leer je deze ontwerpen en/of maken.

Interieurinrichter

Deze opleiding heeft als doel van jou een volwaardig interieurinrichter te maken. Van ontwerp over ruwbouw tot sanitaire voorzieningen: in een jaar tijd verwerf je de technieken en competenties die een goede interieurinrichter moet hebben.

  • september 2017, campus Mechelen, geen stage, 1 jaar
  • getuigschrift

Schrijf je in

 

"Op 1 jaar tijd heb ik superveel geleerd. We werkten telkens met projecten waar we de geziene theorie en praktijk konden toepassen. Ik heb nu mijn eigen studio, Clo Clo".

Anne-Catherine Gerets volgde de opleiding interieurinrichter. Lees hier haar volledige verhaal.

Interieurstylist

In deze opleiding leer je wat je als kleuradviseur kan doen met een interieur. Je leert de impact van kleuren en kleurcomposities kennen, je leert de verschillende kleursystemen, maar ook perspectieftekenen en het opmaken van een adviesdossier wordt uitgebreid behandeld. Nadien gaan we kijken wat je bijkomend kan doen om de inrichting/decoratie van een interieur nog meer sfeer te geven. Sfeerschepping en styling in functie van de wensen van de klant worden dan ook de belangrijkste thema’s in het tweede deel van je opleiding.

  • november 2017, campus Mechelen, geen stage, 1 jaar
  • getuigschrift

Schrijf je in

Juwelier-goudsmid

Tijdens de opleiding juwelier-goudsmid vervaardig en ontwerp je juwelen en voorwerpen in edele metalen. Ook leer je werken met edelsteen en halfedelsteen. Tenslotte krijg je ook inzicht in het runnen van een zaak, de inrichting van een atelier en besteed de opleiding aandacht aan het voorstellen van je juwelen. Alle deelfacetten van het ambachtelijke beroep komen aan bod.

  • september 2017, campus Antwerpen, geen stage, 1 jaar
  • diploma

Schrijf je in

 

"Het was een heftig jaar, aangezien ik naast deze voltijdse studie ook nog zo goed als fulltime werkte in de horeca. Maar ik ben zo blij dat ik het gedaan heb. Door de opleiding bij Syntra heb ik een enorm goede basis om mee te vertrekken, maar ik heb nog veel te leren."

Arvid Van Tornout, cursist Juwelier-Goudsmid.

Lingerie- en korsettenmaker

Je wou altijd al vervaardiger van lingerie en corsetterie worden? Dan is deze opleiding op jouw maat gemaakt. Je krijgt niet alleen een degelijke kennis van grondstoffen, materialen en basistechnieken aangeleerd, maar je leert ook de technische vaardigheden, kostprijsberekening, werkorganisatie en klantenadvies

  • september 2017, campus Antwerpen, geen stage, 1 jaar
  • diploma

Schrijf je in

In de loop van de opleiding kan je jouw creaties tonen tijdens het grootse modedefilé van Syntra AB.

Modevormgever

De voltijdse dagopleiding modevormgever stoomt je klaar voor een carrière in de fascinerende wereld van fashion en kleding. Je wordt een polyvalente modeprofessional, die zowel de creatieve processen als de technische aspecten van het vak goed onder de knie heeft.

  • september 2017, campus Antwerpen, geen stage, 1 jaar
  • diploma

Schrijf je in

 

"Deze opleiding biedt vakkennis en is een goede basis voor wie als zelfstandige wil starten".

Kylie Van Eeckaute volgde de voltijdse dagopleiding Mode. Lees haar volledige verhaal hier.