Hou je ervan in de natuur te werken? Ben je graag in het gezelschap van honden of katten? Je leert de sector van binnenuit kennen en doet waardevolle werkervaring op, waarmee je nadien makkelijker werk vindt. Ontdek onze opleidingen.

Hondentrimmer en uitbater van een kattenpension

Heel wat mensen dromen ervan om van hun liefde voor dieren hun beroep te maken. Met onze voltijdse dagopleiding hondentrimmer en uitbater van een honden- en kattenpension kan dat. Met deze opleiding kan je twee diploma’s behalen: één van hondentrimmer en één van uitbater van een honden- en kattenpension. Ideaal als je zelf wil starten met je eigen uitgebreid hondensalon of mobiel hondenkapsalon aan huis. Of als je een hondenhotel of poezenpension wil oprichten.

  • september 2017, campus Antwerpen, stage, 1 jaar
  • diploma

Schrijf je in

 

"De opleiding bleek 100% mijn ding! De voltijdse dagopleiding heeft mijn leven helemaal op zijn kop gezet, op een positieve manier natuurlijk. Ik ben nu dag in dag uit bezig met honden en dat vind ik super!"

Fairley Jervis volgde de voltijdse dagopleiding hondentrimmer. Lees hier haar volledige getuigenis

Tuinaanlegger-groenbeheerder (duaal *)

Heb jij groene vingers? Hou jij van verse buitenlucht, steek jij graag de handen uit de mouwen en wil je meer te weten komen over groenbeheer en tuinaanleg? Dan is deze opleiding iets voor jou.

  • september 2017, campus Leuven, stage: duaal, 1 jaar
  • diploma

Schrijf je in

 

"De opleiding tot tuinaannemer–tuinontwerper heb ik gecombineerd met mijn job als bediende. Gedurende 4 jaar heb ik avondschool gevolgd in Syntra Leuven à rato van 1 avond per week. Eerst twee jaar Tuinaannemer, vervolgens nog twee jaar Tuinontwerper."

Dimitri Ral ruilde zijn vaste job als bediende voor een zelfstandige activiteit als tuinaannemer – tuinontwerper. Meer info: www.tuinenral.be.

TipDuaal, wa is da?

Sommige voltijdse dagopleidingen in ons aanbod krijgen het label "duaal".

Wat betekent dit? Wel, bij duaal leren of werkplekleren ben je meer dan de helft van de tijd aan de slag bij een erkend leerbedrijf.

Wat je moet kennen en kunnen, ga je dus vooral leren van een praktijkopleider, uiteraard onder onze begeleiding.

Diploma of getuigschrift?

Alle voltijdse dagopleidingen zijn erkend door het Vlaams Agentschap Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen. Wie de opleiding succesvol beëindigt, ontvangt een getuigschrift of diploma.

Een traject met een module bedrijfsbeheer, leidt tot een diploma. Een traject zonder een module bedrijfsbeheer tot een getuigschrift.