Voel je een vonk voor elektriciteit? Elektrische schema’s, schakelingen, installaties en veel montage-activiteiten wachten op jou. Knelpuntberoep, dus werk verzekerd.

Koeltechnieker

Als koeltechnicus kan je allerhande koelinstallaties op punt stellen of gebruiksklaar maken. Je kan instaan voor het (periodiek) onderhoud van en de herstellingen aan diverse koelinstallaties en kan werken met koelmiddelen. Alle competenties omschreven in de beroepskwalificatie dossiers "Koelmonteur, Koeltechnisch installateur - Koeltechnicus" worden op een praktische manier aangeleerd.

Op het einde van de opleiding is er een eindproef voorzien en worden er examen afgenomen voor het behalen van het certificaat in de koeltechniek categorie I. De geslaagde cursist kan dus onmiddellijk aan de slag als gecertificeerd koeltechnieker en zijn eigen koeltechnisch bedrijf oprichten.

  • september 2019

Meer info

Elektrotechnisch installateur (PACT)

In deze voltijdse dagopleiding elektrotechnisch installateur ontdek je hoe je elektrische huishoudelijke installaties plaatst in elke residentiële omgeving. Nieuwbouwwoningen, bestaande woningen of renovatiewoningen: met de technieken die je hier leert kun je overal uit de voeten. Je sluit een PACT met Syntra AB en een leerbedrijf voor een duaal opleidingstraject.

  • september 2019, campus Mechelen, stage: PACT-opleiding, 1 jaar
  • diploma
  • je leert 60% van je tijd in een leerbedrijf, aangevuld door klassikaal leren bij Syntra AB

Meer info

Tip* PACT, wa is da?

We bieden 8 voltijdse dagopleidingen in het cursusjaar 2018-2019 aan als PACT-opleiding. Je sluit als cursist een PACT met Syntra AB en een  werkplek voor een duaal opleidingstraject waarbij je 60% van de tijd aan de slag bent bij een leerbedrijf.

Wat je moet kennen en kunnen, ga je dus vooral leren van een praktijkopleider, uiteraard onder onze begeleiding.

 

Volgende voltijdse dagopleiding | naar het overzicht

Diploma of getuigschrift?

Alle voltijdse dagopleidingen zijn erkend door het Vlaams Agentschap Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen. Wie de opleiding succesvol beëindigt, ontvangt een getuigschrift of diploma.

Een traject met een module business skills, leidt tot een diploma. Een traject zonder een module business skills tot een getuigschrift.