Ben je creatief, haal je deadlines en ontwerp je graag op computer? Gefascineerd door beeld? Getriggerd door audio?

Grafisch vormgever

Een beeld zegt meer dan 1 000 woorden, maar dan wel op voorwaarde dat het aanspreekt. Dat is de job van een grafisch vormgever. In deze opleiding grafisch ontwerp ontdek je hoe je brochures, affiches, verpakkingen, websites en meer kunt afwerken tot een aantrekkelijk en informerend eindproduct. Daarvoor is creativiteit, maar evengoed technische vakkennis vereist. In de voltijdse dagopleiding grafisch ontwerp krijg je die vaardigheden op een gestructureerde en praktijkgerichte manier aangeleerd.

  • september 2018 en januari 2019, campussen Antwerpen en Leuven, stage, 1 jaar
  • diploma

Meer info

 

"Omdat ik een bachelor behaalde in de marketing en op zoek was naar een job in de communicatie, voelde ik een tekort op gebied van grafische kennis. Deze voltijdse dagopleiding bood mij de mogelijkheid mijn grafische kennis op een jaar tijd flink bij te schroeven."

Steven Reyners volgde de voltijdse dagopleiding Grafisch vormgever

3D-artist

Leer tekenen en ontwerpen in 3D, word 3D artist. Deze boeiende, praktijkgerichte voltijdse dagopleiding is nieuw in onze campus in Berchem en uiterst makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. De 3D artist bouwt een 3D scène gebruikmakend van 3DS Max, Photoshop en aanverwante software.

  • september 2018, campus Antwerpen, geen stage, 1 jaar
  • diploma

Meer info

 

Onze 3D-artiesten in spé gingen op bedrijfsbezoek bij Cyborn, een innovatieve 3D-studio in Antwerpen. Daar werken ze momenteel aan hun eerste 3D-langspeelfilm. De cursisten maakten er kennis met de nieuwste toepassingen van Virtual Reality!

 

BIM bouwkundig tekenaar

Plantekenen met Building Information Modeling software laat je toe elk bouw- en uitvoeringsplan volledig digitaal uit te tekenen. Knelpuntberoep, dus werk verzekerd. Je benadert het vak vanuit een praktijkgerichte, maar ook alomvattende visie. Want naast bouwkundig tekenen leer je ook alle andere vaardigheden die een goede technisch tekenaar moet beheersen.

  • september 2018, campus Antwerpen, geen stage, 1 jaar
  • diploma

Meer info

Fotograaf

Een goede fotograaf spreekt met beelden. Wie dat niveau wil halen, heeft er alle baat bij fotografie te studeren. In de opleiding van Syntra AB komen immers heel wat technische zaken aan bod. Belangrijk, want voor het perfecte beeld is veel meer nodig dan een goed gevoel voor timing. De combinatie en balans van theorie, techniek, praktijk en je eigen creativiteit maken deze opleiding uniek.

  • september 2018, campussen Antwerpen, geen stage, 1 jaar
  • getuigschrift

Meer info

 

"Ik zou de opleiding absoluut aanraden aan mensen die hun eerste stappen als fotograaf willen zetten. De opleiding biedt een stevige basis, maar het is wel een leerproces. Fotograaf word je vooral  door te doén. Zodra je betaalde opdrachten krijgt, bots je op veel nieuwe vragen, maar dat is natuurlijk ook het boeiende aan de job."

Joël Hoylaerts is pers- en studiofotograaf

Realisator van audioproducties

Wil je elektronische muziek leren maken en een muziekproducer worden? Het kan bij Syntra AB. Dit is een praktijkgerichte, intensieve opleiding waarin we een professionele houding en inzet verwachten van onze cursisten. Het is niet zomaar "wat muziek" maken op je computer. Alle aspecten van het vak komen aan bod, inclusief bedrijfsbeheer. Onze lesgevers zijn stuk voor stuk zelfstandige professionals uit de sector en een deel van de cursus zal plaatsvinden in een professionele muziekstudio in Mechelen.

  • september 2018, campus Antwerpen, geen stage, 1 jaar
  • diploma

Meer info

 

Volgende voltijdse dagopleiding | naar het overzicht

Diploma of getuigschrift?

Alle voltijdse dagopleidingen zijn erkend door het Vlaams Agentschap Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen. Wie de opleiding succesvol beëindigt, ontvangt een getuigschrift of diploma.

Een traject met een module bedrijfsbeheer, leidt tot een diploma. Een traject zonder een module bedrijfsbeheer tot een getuigschrift.