Ben je creatief, haal je deadlines en ontwerp je graag op computer? Gefascineerd door beeld? Getriggerd door audio?

Video Content Creator

Van idee naar concept naar scenario naar video. Dat is het opzet van deze opleiding Video Content Creator. We leven in een visuele maatschappij waarbij het belang van beeldtaal niet mag onderschat worden. Video is booming business en dat wordt nog versterkt door de enorme populariteit van online video-platformen zoals YouTube.

 • september 2019, campus Antwerpen, stage, 1 jaar
 • diploma

Meer info

BIM Staaltekenaar

Ben jij creatief en punctueel en lijkt het plantekenen van grote staalconstructies echt jouw ding? Dan is de opleiding BIM staaltekenaar je op het lijf geschreven.  

In deze opleiding leer je planlezen, plannen tekenen en bouwkundige details begrijpen en uittekenen.

Als tekenaar werk je ontwerpen van staalconstructies en eventueel andere gangbare constructies uit met het 2D tekenpakket AutoCAD en 3D tekenpakket Tekla Structures. Tevens denk je mee en adviseer je waar mogelijk over technische oplossingen en/of alternatieven.

Inclusief 1 maand werkplekleren want nergens leer je de job beter dan op de job zelf.

 • september 2019, campus Antwerpen, stage, 6 maanden

Meer info

Concept Artist

Alles wat je ziet in films, games en andere producties is eerst bedacht door een concept artist. Van de locaties, tot kleren, attributen en gebouwen; elk idee van een regisseur of art director wordt eerst door een concept artist uitgewerkt. Vaak maakt die op basis van een omschrijving van een karakter of locatie een hele hoop ontwerpen. Wanneer er een finaal ontwerp gekozen is, wordt dat gebruikt als referentie voor het verdere proces, zodat de rest van het team er verder mee aan de slag kan. Deze voltijdse dagopleiding bouwt langzaam op met alle nodige basisvaardigheden. Eens je die onder de knie hebt, schakelen we een versnelling hoger. Je bouwt een eigen portfolio op dat je voorstelt aan een professionele vakjury tijdens de eindproef.

 • januari en september 2019, campus Antwerpen, 1 jaar
 • diploma

Meer info

Grafisch vormgever

Een beeld zegt meer dan 1 000 woorden, maar dan wel op voorwaarde dat het aanspreekt. Dat is de job van een grafisch vormgever. In deze opleiding grafisch ontwerp ontdek je hoe je brochures, affiches, verpakkingen, websites en meer kunt afwerken tot een aantrekkelijk en informerend eindproduct. Daarvoor is creativiteit, maar evengoed technische vakkennis vereist. In de voltijdse dagopleiding grafisch ontwerp krijg je die vaardigheden op een gestructureerde en praktijkgerichte manier aangeleerd.

 • januari en september 2019, januari 2020, campussen Antwerpen en Leuven, stage, 1 jaar
 • diploma

Meer info

 

"De docenten bij Syntra begeleiden je om verder te bouwen op wie je bent. Ze komen uit het werkveld en begeleiden jou zo goed mogelijk om ook je eigen weg te vinden. Op school vertrokken de leerkrachten altijd meteen na de les. De Syntra-docenten bleven regelmatig wat napraten, ze waren echt in ons geïnteresseerd. Ik kon het bv. met hen hebben over mijn idee om zelfstandig te starten."

Gijs Van Dromme volgde de opleiding Grafisch Vormgever / Webdesign. Lees hier zijn verhaal.

3D-artist

Leer tekenen en ontwerpen in 3D, word 3D artist. Deze boeiende, praktijkgerichte voltijdse dagopleiding is nieuw in onze campus in Berchem en uiterst makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. De 3D artist bouwt een 3D scène gebruikmakend van 3DS Max, Photoshop en aanverwante software.

 • september 2019, campus Antwerpen, geen stage, 1 jaar
 • diploma

Meer info

 

Onze 3D-artiesten in spé gingen op bedrijfsbezoek bij Cyborn, een innovatieve 3D-studio in Antwerpen. Daar werken ze momenteel aan hun eerste 3D-langspeelfilm. De cursisten maakten er kennis met de nieuwste toepassingen van Virtual Reality!

 

BIM bouwkundig tekenaar

Plantekenen met Building Information Modeling software laat je toe elk bouw- en uitvoeringsplan volledig digitaal uit te tekenen. Knelpuntberoep, dus werk verzekerd. Je benadert het vak vanuit een praktijkgerichte, maar ook alomvattende visie. Want naast bouwkundig tekenen leer je ook alle andere vaardigheden die een goede technisch tekenaar moet beheersen.

 • september 2019, campus Antwerpen, geen stage, 1 jaar
 • diploma

Meer info

Fotograaf

Een goede fotograaf spreekt met beelden. Wie dat niveau wil halen, heeft er alle baat bij fotografie te studeren. In de opleiding van Syntra AB komen immers heel wat technische zaken aan bod. Belangrijk, want voor het perfecte beeld is veel meer nodig dan een goed gevoel voor timing. De combinatie en balans van theorie, techniek, praktijk en je eigen creativiteit maken deze opleiding uniek.

 • september 2019, campussen Antwerpen, geen stage, 1 jaar
 • diploma

Meer info

 

"Ik zou de opleiding absoluut aanraden aan mensen die hun eerste stappen als fotograaf willen zetten. De opleiding biedt een stevige basis, maar het is wel een leerproces. Fotograaf word je vooral  door te doén. Zodra je betaalde opdrachten krijgt, bots je op veel nieuwe vragen, maar dat is natuurlijk ook het boeiende aan de job."

Joël Hoylaerts is pers- en studiofotograaf

Muziekproducer (realisator van audioproducties)

Wil je elektronische muziek leren maken en een muziekproducer worden? Het kan bij Syntra AB. Dit is een praktijkgerichte, intensieve opleiding waarin we een professionele houding en inzet verwachten van onze cursisten. Het is niet zomaar "wat muziek" maken op je computer. Alle aspecten van het vak komen aan bod, inclusief bedrijfsbeheer. Onze lesgevers zijn stuk voor stuk zelfstandige professionals uit de sector en een deel van de cursus zal plaatsvinden in een professionele muziekstudio in Mechelen.

 • september 2019, campus Antwerpen, geen stage, 1 jaar
 • diploma

Meer info

 

Volgende voltijdse dagopleiding | naar het overzicht

Diploma of getuigschrift?

Alle voltijdse dagopleidingen zijn erkend door het Vlaams Agentschap Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen. Wie de opleiding succesvol beëindigt, ontvangt een getuigschrift of diploma.

Een traject met een module business skills, leidt tot een diploma. Een traject zonder een module business skills tot een getuigschrift.