Wil je graag aan de slag als bakker of je droom waarmaken in de horeca? Wij leren jou het vak. De knepen van het ambacht, maar ook de do’s & don’ts om succesvol een eigen zaak te runnen inclusief hygiëneregels en prijszetting. Ontdek de voltijdse dagopleidingen ambachtelijk chocoladebewerker en ijsbereider, brood- en banketbakker en restauranthouder.

Ambachtelijk chocoladebewerker en ijsbereider

Wil je zelf chocolade en ijs maken en de heerlijkste desserten serveren? Leer alle technieken en ontwikkel de beste recepten voor 'the sweetest thing'.

  • september 2019 en januari 2020, campus Leuven, geen stage, 1 jaar
  • diploma

Meer info

Brood- en banketbakker

Heb jij de microbe van het bakken te pakken? Hou jij van de heerlijke geuren van brood en andere bakkerijproducten? Wil je de stiel van bakker onder knie krijgen en tonen wat echt vakmanschap is? Dan is de PACT-opleiding brood- en banketbakker iets voor jou!

  • september 2019, campussen Antwerpen & Leuven, PACT, 1 jaar
  • diploma
  • je leert 60% van je tijd in een leerbedrijf, aangevuld door klassikaal leren bij Syntra AB

Meer info

 

"Ik leerde het bakkersvak in 1 jaar tijd en behield mijn kindergeld, perfect dus! We leerden alles volgens het boekje, maar kregen ook de vrijheid om onze eigen creativiteit te gebruiken"

Nele Veelaert heeft ondertussen haar eigen bakatelier, Koekenbak. Lees haar volledig verhaal.

"Ik koos bewust voor een ambachtelijke bakkerij als leerbedrijf. Door mijn kennis van procestechnieken, hygiëneregels en wat ik in de opleiding leerde over chocolade, kon ik direct aan de slag in een chocoladefabriek."

Niels Cnops, cursist brood- en banketbakker

Restauranthouder

Deze voltijdse, duale dagopleiding restauranthouder is de ideale mix tussen de nodige theorie en een maximum aan praktijk. In één jaar tijd leer je alle knepen van het vak en word je opgeleid tot een echte horeca-professional. Je leert gastronomische maaltijden te bereiden, gasten te ontvangen, professioneel te serveren, wijnadvies te geven, een menu samen te stellen, prijzen op te maken en meer.

  • september 2019, campussen Antwerpen en Leuven, stage, 1 jaar
  • diploma
  • je leert 60% van je tijd in een leerbedrijf, aangevuld door klassikaal leren bij Syntra AB

Meer info

 

"De keuze voor docenten met praktijkervaring vond ik super! Ze gaven niet enkel les uit hun boek, maar deelden ook hun eigen ervaringen op de werkvloer met ons! Ik zou de opleiding zo opnieuw willen doen. Het was een geweldig en leerzaam jaar."

Christophe schuimt met Tommer Catering, foodtruck festivals af met heerlijke hapjes, burgers en hotdogs.

 

Volgende voltijdse dagopleiding | naar het overzicht

 

Tip* PACT, wa is da?

We bieden 8 voltijdse dagopleidingen in het cursusjaar 2018-2019 aan als duaal opleidingstraject waarbij je een PACT sluit met Syntra AB en een leerbedrijf. Je bent dan als cursist 60% van de tijd aan de slag bij een leerbedrijf.

Wat je moet kennen en kunnen, ga je dus vooral leren van een praktijkopleider, uiteraard onder onze begeleiding.

Diploma of getuigschrift?

Alle voltijdse dagopleidingen zijn erkend door het Vlaams Agentschap Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen. Wie de opleiding succesvol beëindigt, ontvangt een getuigschrift of diploma.

Een traject met een module business skills, leidt tot een diploma. Een traject zonder een module business skills tot een getuigschrift.