Ben je visueel ingesteld en wil je een verhaal vertellen met beelden? Of is audio meer jouw ding? Zitten er bits & bytes in jouw dna? Dan heb je goede, digitale genen voor de klant van vandaag en zeker van morgen.

Analist - programmeur

Een analist-programmeur blinkt uit in logisch redeneren. Hij/zij moet een vraagstuk uit de echte wereld kunnen vertalen naar een applicatie die dat probleem oplost. Daarvoor is een functionele analyse een essentiële tussenstap. Nadien zet je de eerste stappen in logica en programmeren. Rond je het eindwerk en de eindproef succesvol af, dan kun je als analist-programmeur aan de slag.

 • september 2017, campus Mechelen, geen stage, 1 jaar
 • getuigschrift

Schrijf je in

Grafisch vormgever

Een beeld zegt meer dan 1 000 woorden, maar dan wel op voorwaarde dat het aanspreekt. Dat is de job van een grafisch vormgever. In deze opleiding grafisch ontwerp ontdek je hoe je brochures, affiches, verpakkingen, websites en meer kunt afwerken tot een aantrekkelijk en informerend eindproduct. Daarvoor is creativiteit, maar evengoed technische vakkennis vereist. In de voltijdse dagopleiding grafisch ontwerp krijg je die vaardigheden op een gestructureerde en praktijkgerichte manier aangeleerd.

 • september 2017, campussen Antwerpen en Leuven, stage, 1 jaar
 • diploma

Schrijf je in

 

"Omdat ik een bachelor behaalde in de marketing en op zoek was naar een job in de communicatie, voelde ik een tekort op gebied van grafische kennis. Deze voltijdse dagopleiding bood mij de mogelijkheid mijn grafische kennis op een jaar tijd flink bij te schroeven."

Steven Reyners volgde de voltijdse dagopleiding Grafisch vormgever

3D-artist

Leer tekenen en ontwerpen in 3D, word 3D artist. Deze boeiende, praktijkgerichte voltijdse dagopleiding is nieuw in onze campus in Berchem en uiterst makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. De 3D artist bouwt een 3D scène gebruikmakend van 3DS Max, Photoshop en aanverwante software.

 • september 2017, campus Antwerpen, geen stage, 1 jaar
 • diploma

Schrijf je in

 

Onze 3D-artiesten in spé gingen op bedrijfsbezoek bij Cyborn, een innovatieve 3D-studio in Antwerpen. Daar werken ze momenteel aan hun eerste 3D-langspeelfilm. De cursisten maakten er kennis met de nieuwste toepassingen van Virtual Reality!

 

Fotograaf

Een goede fotograaf spreekt met beelden. Wie dat niveau wil halen, heeft er alle baat bij fotografie te studeren. In de opleiding van Syntra AB komen immers heel wat technische zaken aan bod. Belangrijk, want voor het perfecte beeld is veel meer nodig dan een goed gevoel voor timing. De combinatie en balans van theorie, techniek, praktijk en je eigen creativiteit maken deze opleiding uniek.

 • september 2017, campussen Antwerpen en Leuven, geen stage, 1 jaar
 • getuigschrift

Schrijf je in

 

"Ik zou de opleiding absoluut aanraden aan mensen die hun eerste stappen als fotograaf willen zetten. De opleiding biedt een stevige basis, maar het is wel een leerproces. Fotograaf word je vooral  door te doén. Zodra je betaalde opdrachten krijgt, bots je op veel nieuwe vragen, maar dat is natuurlijk ook het boeiende aan de job."

Joël Hoylaerts is pers- en studiofotograaf

Netwerkbeheerder

In de opleiding netwerkbeheerder leer je een netwerk op te zetten, te onderhouden en te beveiligen. Deze voltijdse dagopleiding volgt hetzelfde traject als de gelijknamige avondopleiding, maar hier behaal je je diploma na 1 in plaats van 3 jaar. Het beroep van netwerkbeheerder is een knelpuntberoep. Wil je deze opleiding volgen en ben je werkzoekend? Neem dan eerst contact op met de VDAB.

 • september 2017, campus Mechelen, geen stage, 1 jaar
 • getuigschrift

Schrijf je in

 

"De docenten hadden ambitie in het bedrijfsleven, en die brachten ze samen met hun kennis over op de cursisten. Ze inspireren jonge mensen zoals ik om hetzelfde te doen."

Ben Springael volgde de voltijdse dagopleiding Netwerkbeheerder. Lees hier zijn verhaal.

Realisator van audioproducties

Wil je elektronische muziek leren maken en een muziekproducer worden? Het kan bij Syntra AB. Dit is een praktijkgerichte, intensieve opleiding waarin we een professionele houding en inzet verwachten van onze cursisten. Het is niet zomaar "wat muziek" maken op je computer. Alle aspecten van het vak komen aan bod, inclusief bedrijfsbeheer. Onze lesgevers zijn stuk voor stuk zelfstandige professionals uit de sector en een deel van de cursus zal plaatsvinden in een professionele muziekstudio in Mechelen.

 • september 2017, campus Antwerpen, geen stage, 1 jaar
 • diploma

Schrijf je in

Webdesigner

Webdesigners zijn niet alleen technisch onderlegd, ze moeten ook creatief kunnen omgaan met briefings van klanten. Uit een vaak onvolledige pitch moeten ze een volwaardig grafisch ontwerp kunnen puren. Dat ontwerp vertalen ze uiteindelijk naar een werkende website, compleet met HTML, CSS en Javascript

Deze voltijdse cursus webdesign stoomt je klaar voor alle aspecten van dit werk. De cursus houdt rekening met de snel evoluerende markt en leert de laatste technieken aan.

 • september 2017, campus Antwerpen, stage, 1 jaar
 • diploma

Schrijf je in

Webontwikkelaar

De opleiding webontwikkelaar start met iedereen up-to-date te brengen qua kennis van html5 en css3. Dan is het al ongeveer midden november en zijn we klaar om over te gaan naar het grote werk en te starten met webontwikkelaar deel 1. Tijdens de cursus webontwikkelaar gaan we een eigen webapp bouwen (zowel qua frontend als backend). Je leert OO programmeren in PHP, Javascript (jQuery, Angular.js, Node.js), HTML5 en CSS3.

 • september 2017, campus Mechelen, stage, 1 jaar
 • diploma

Schrijf je in

Diploma of getuigschrift?

Alle voltijdse dagopleidingen zijn erkend door het Vlaams Agentschap Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen. Wie de opleiding succesvol beëindigt, ontvangt een getuigschrift of diploma.

Een traject met een module bedrijfsbeheer, leidt tot een diploma. Een traject zonder een module bedrijfsbeheer tot een getuigschrift.