Sta je graag ten dienste van de anderen? Wil je hen een betere uitstraling geven of advies verlenen in een apotheek of optiekzaak? Ook voor het professioneel onthaal van kinderen kan je bij Syntra AB terecht. Ontdek onze opleidingen: farmaceutisch-technisch assistent, kapper, opticien-optometrist, schoonheidsspecialiste, verantwoordelijke kinderopvang.

Farmaceutisch-technisch assistent

Als apotheekassistent behartig je een heel uitgebreid en boeiend takenpakket: het bedienen van klanten, het samenwerken met de apotheker, cosmetica en parafarmaceutische producten verkopen, zalven bereiden, … Maar vooraleer dit kan, moet je een degelijke kennis opgebouwd hebben op het vlak van farmacologie, galenica, plantkunde, toxicologie, … Deze grondige basiskennis bouw je op tijdens de theoretische en praktische lessen, maar ook tijdens de verplichte stage.

  • september 2017, campus Antwerpen, stage, 1 jaar
  • diploma

Schrijf je in

 

"Ik ben nu tewerkgesteld in het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Een job die een combinatie is van mijn vorige werkervaring (administratie) en mijn interesses (wetenschappen en gezondheid/ziekte)."

Elke Baeten volgde de opleiding farmaceutisch-technisch assistent

Opticien-optometrist

De optieksector heeft nood aan goed opgeleide mensen om hun klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Onze eenjarige voltijdse dagopleiding opticien-optometrist is een combinatie van een goede theoretische onderbouw én een degelijke praktijkopleiding. Doordat onze cursisten in de dagelijkse praktijk staan, biedt deze vorm van opleiding een uitstekende garantie naar de toekomst.

  • september 2017, campus Antwerpen, geen stage, 1,5 jaar
  • getuigschrift

Schrijf je in

Verantwoordelijke kinderopvang

In de voltijdse dagopleiding kinderopvang focus je op drie belangrijke aspecten:

  • het verzorgen van kinderen
  • de ontwikkeling van kinderen
  • de communicatie met de ouders

Die drie thema’s worden je op een praktijkgerichte manier aangeboden.

  • september 2017, campus Antwerpen, stage, 1 jaar
  • diploma

Schrijf je in

Diploma of getuigschrift?

Alle voltijdse dagopleidingen zijn erkend door het Vlaams Agentschap Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen. Wie de opleiding succesvol beëindigt, ontvangt een getuigschrift of diploma.

Een traject met een module bedrijfsbeheer, leidt tot een diploma. Een traject zonder een module bedrijfsbeheer tot een getuigschrift.