Vlaanderen is dankzij de centrale ligging in Europa één grote logistieke hub, met nabijheid van lucht- en zeehavens, en een sterk ontwikkeld wegennetwerk. 

Junior Custom Consultant

In deze opleiding assistent douanedeclarant of junior customs consultant leer je douaneformaliteiten afhandelen. Daarbij is het zeer belangrijk dat de douanewetgeving correct wordt toegepast, bijvoorbeeld dat er vergunningen zijn om bepaalde producten in te voeren en dat eventuele invoerrechten en accijnzen zijn betaald. Je leert administratieve douaneformaliteiten, commerciële activiteiten van het transport of activiteiten voor internationaal goederenverkeer uit te voeren. Daarbij hou je steeds rekening met de voorschriften en kwaliteit (kostprijs, termijn, veiligheid...).

  • september 2019

Meer info

Logistiek bediende

Als logistiek bediende ben jij verantwoordelijk voor het van A tot Z afhandelen van het logistieke proces. Dit houdt in dat jij alle vervoersdocumenten en dossiers in orde brengen, afspraken maakt met klanten, douane en leveranciers en het hele proces vlekkeloos en op tijd laat verlopen. Het is een job die behoorlijk wat stressbestendigheid en verantwoordelijkheidszin vraagt, maar waarbij je ook elke dag in contact staat met mensen uit allerlei sectoren en dat over de hele wereld. Gezien de centrale ligging van Vlaanderen en de havens van Antwerpen, Gent en Zeebrugge, is de vraag naar logistiek medewerkers bijzonder groot. Na deze opleiding kan je dus direct aan de slag in een job met veel doorgroeimogelijkheden.

  • september 2019

Meer info

 

Volgende voltijdse dagopleiding | naar het overzicht

Diploma of getuigschrift?

Alle voltijdse dagopleidingen zijn erkend door het Vlaams Agentschap Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen. Wie de opleiding succesvol beëindigt, ontvangt een getuigschrift of diploma.

Een traject met een module business skills, leidt tot een diploma. Een traject zonder een module business skills tot een getuigschrift.