Nils en Charlotte verzorgden het webinar "Vastgoed". Antwoorden op jullie vragen verwerken we op deze pagina, uiterlijk 1 dag na het webinar. Toch nog iets niet duidelijk of je wil graag een afspraak maken? We helpen je hier verder.

Wanneer ik kies voor de avondopleiding, wordt deze ook online gegeven?

De lessen zullen komend cursusjaar deels online en deels op de campus gegeven worden (dinsdag les op de campus en woensdag online). Natuurlijk is dit nog afhankelijk van de verdere maatregelen die genomen worden in het teken van corona.

Is er ook een mogelijkheid volledig online de opleiding te volgen, of toch maximaal?

De opleiding volledig online volgen is geen mogelijkheid. Het kan zijn dat afhankelijk van de dan geldende maatregelen het grootste deel van de lessen toch online zullen doorgaan. Maar steeds met het vooruitzicht om uiteindelijk toch 50% van de lessen op de campus door te laten gaan. Vanaf volgend cursusjaar wordt de opleiding ook aangeboden op onze campus in Mechelen. Dit vanaf maandag 20 september 2021.

Kan ik na het halen van een BIV ook aan de slag in het buitenland of kan ik na de opleiding met dit document in het buitenland ook een BIV halen?

Beste, dit is afhankelijk van in welk land je juist als vastgoedmakelaar aan de slag wilt.

Is er ook een mogelijkheid om de opleiding vastgoedstagair te starten zonder bachelor diploma?

Het is niet mogelijk om de opleiding stagiair-vastgoedmakelaar te starten met zonder bachelor diploma. Dit omdat je voor het afleggen van jouw biv-stage in het bezit dient te zijn van een diploma vastgoedmakelaar van syntra of een bachelordiploma.

is het effectief elke dag les bij de voltijdse dagopleiding? of heb je vrije dagen/stage in de week?

De lessen kunnen tijdens de voltijdse dagopleiding van maandag tot vrijdag doorgaan, meestal zijn er wel steeds enkele dagen waarop je geen les hebt. Deze zijn tijdig geweten, zo kan je de opleiding ook combineren met een studentenjob bijvoorbeeld.

Ik heb geen voorkennis met welke studies begin ik best?

Indien je geen voorkennis hebt, zou ik aanraden om de opleiding vastgoedmakelaar te volgen. Zo leer je alle aspecten van het beroep kennen.

Ik zit momenteel in het hoger onderwijs als studierichting vastgoed. Maar ik ben van plan om volgend jaar een syntra opleiding vastgoedmakelaar te volgen. De geslaagde vakken zoals: ruimtelijke ordening. Dien ik deze dan nog te volgen tijdens de opleiding

Bij de start van de opleiding kan je reeds vrijstellingen bekomen door reeds geslaagde vakken, behaalde diploma's. Dit wordt per cursist bekeken en feedback op gegeven. Hier kan ik momenteel dus nog geen uitsluitsel over geven. 

Ik beschik over een universitair diploma maar geen vastgoed ervaring. als ik het goed begrijp moet ik dan eerste de opleiding vastgoedmakelaar en daarna de opleiding vastgoed stagiair volgen. Klopt dit?

Indien je reeds in het bezit bent van een universitair diploma kan je rechtstreeks met jouw BIV-stage starten, dit eventueel in combinatie met de opleiding stagiair-vastgoedmakelaar. Echter hebben we in het verleden reeds ondervonden dat indien enige ervaring met de vastgoedwereld ontbreekt, het zeker een meerwaarde is om de opleiding vastgoedmakelaar te volgen. Vervolgens hoeft je de opleiding stagiair-vastgoedmakelaar niet meer te volgen aangezien je hierin dezelfde elementen ziet als in de vastgoedmakelaarsopleiding.

Worden de lessen ook opgenomen, moest je eens een les missen?

De lessen worden niet opgenomen, ze zijn dus steeds live te volgen, zowel online als op de campus.

Kan ik maandag 15 min vroeger stoppen om naar mijn training te gaan als ik kies voor avond onderwijs?

In samenspraak met de docenten kan je bespreken of het oké is als je de les vroeger verlaat. 

Indien men als Syndicus op zelfstandige basis wenst te beginnen, welke opleiding is dan nodig ?

Je kan na de opleiding vastgoedmakelaar jouw BIV nummer behalen door stage te lopen bij een syndicuspraktijk. Om als zelfstandig syndicus aan de slag te gaan, heb je ook een BIV nummer nodig.

Ik heb 10 jaar geleden de opleiding administratief vastgoedbediende gedaan, zijn er dan al vrijstellingen?

De opleiding administratief vastgoedmakelaar geeft geen vrijstellingen voor de opleiding vastgoedmakelaar. Deze opleiding geeft je wel de mogelijkheid om zonder secundair diploma aan de opleiding vastgoedmakelaar te starten.

Vastgoedmakelaar - voltijdse dagopleiding

Vastgoedmakelaar

Vastgoedpromotor

Stagiair-vastgoedmakelaar