Syntra AB heeft een ESF-dossier ingediend rond cybersecurity en dit dossier werd in november 2021 aan ons toegewezen ter uitvoering. We zijn zeer verheugd met deze steun van de Europese Unie en investeren zelf ook 15% in dit project. Ook VLAIO is betrokken in dit project met steun via Cybersecurity Vlaanderen (zie onderaan).
 

Cybersecurity
Doel van het project
Het ontwikkelen van nieuwe trainingen rond cybersecurity op maat van en in samenwerking met de sector van de vrije beroepen.
Awareness ontwikkelen en samen met de bedrijven de boodschap uitdragen dat cybersecurity anno 2021 geen fait divers meer is en niet alleen maar voor grote bedrijven van toepassing is.
Wat is dat nu allemaal eigenlijk? We willen ook een gids zijn in het zeer diverse landschap van cybersecurity en willen dat iedereen dezelfde taal spreekt en iedereen begrijpt wat bepaalde basisbegrippen en -principes zijn in cybersecurity.
We willen bedrijven leren hoe ze tot een concreet actieplan komen zonder daarbij te vervallen in technische hoogstandjes. En met respect voor de noden van de business.

Uitkomst van het project

Als alles goed gaat, levert dit drie nieuwe opleidingen op, die we najaar 2022 in ons aanbod zullen uittesten om dan in 2023 definitief in ons aanbod opgenomen te worden.

We houden je op de hoogte naarmate het project vordert.

Praktische informatie

 • Projectnaam
  Wegwijs in cybersecurity
 • Project nr
  11109
 • Prioriteit OP
  Prioriteit 2: loopbaanbeleid preventief
 • Oproeptitel
  CS 2021
 • Bijdrage vanuit ESF
  12.353,83 euro
 • Bijdrage vanuit VCF
  0 euro
 • Andere Vlaamse middelen
  18.530,74 euro

Meer informatie nodig?

Heb je vragen hierover of oefen je een vrij beroep uit en wil je meedoen?
Geef dan gerust een seintje via stefan.vandevelde@syntra-ab.be.

Stefan Van de Velde

Grafische en audiovisuele technieken
Informatica