Ben je tussen 15 en 25 jaar, wil je graag een diploma behalen, werkervaring opdoen en tijdens je opleiding bijverdienen? Kies dan voor werkplekleren in Duaal Leren. Heb je al voldaan aan de leerplicht en wil je graag in de praktijk een beroep aanleren in een verkort traject? Kies dan voor werkplekleren in een PACT-opleiding.

Bekijk de folder

Inhoud links

Duaal leren

Duaal leren is dé praktijkopleiding bij uitstek en een alternatief voor de klassieke schoolbanken want je kan een diploma secundair onderwijs behalen. Je leert een vak gedurende 4 dagen per week op de werkvloer, gecombineerd met 1 dag les volgen bij Syntra. Onze trajectbegeleiders, docenten en ondernemerscoach ondersteunen je maximaal om van jouw traject een succes te maken. 

Ben je een doener tussen de 15 en 25 jaar en steek je graag je handen uit de mouwen? Dan is Duaal Leren helemaal jouw ding!

Ontdek meer over Duaal Leren - lees wat anderen vertellen

Ontdek alle opleidingen Duaal Leren bij Syntra AB

Inhoud rechts

Voltijdse PACT-opleidingen

Minstens 18 jaar en zin om op 1 jaar tijd een beroep te leren? In een voltijdse dagopleiding PACT ben je 60% van je opleidingstijd aan de slag in een leerbedrijf. Je sluit een PACT met onze competentiecoach en de werkplek om zo een opleiding op maat uit te werken.

We stomen je klaar voor jouw favoriet beroep. Na één jaar heb je je diploma op zak, aangevuld met een pak ervaring. Zo beschik je over de beste troeven voor een vaste job op de arbeidsmarkt of een succesvolle carrière als zelfstandig ondernemer.

Ontdek alle voltijdse dagopleidingen

Een handig overzicht
 

Duaal Leren

Voltijdse dagopleidingen PACT

Vanaf 15 jaar

Vanaf 18 jaar

Combi 4 dagen praktijk op de werkplek met 1 dag les volgen bij SyntraCombi 3 dagen praktijk op de werkplek, 2 dagen les bij Syntra
Ondersteuning door trajectbegeleider, ondernemer-opleider en docentenOndersteuning door competentiecoach, ondernemer-opleider en docenten
Je kan je diploma secundair onderwijs behalen (erkend door ministerie van Onderwijs)Je behaalt een getuigschrift, dat je gecombineerd met module Succesvol Ondernemen omzet in een diploma (erkend door ministerie van Werk & economie)
Duurtijd traject is afhankelijk van voorgaande studiesMeestal 1 jaar, enkele uitzonderingen van 6 maanden of 2 jaar
Attestering + werkervaring = snelste weg naar werkAttestering + werkervaring = snelste weg naar werk

Door in de praktijk je vak te leren, sta jij veel steviger in je schoenen

  • Je leert al doende en bouwt werkervaring op.
  • Je leert omgaan met collega’s.
  • Je bouwt een relatie op met een potentiële werkgever.
  • Je leert de sector van binnenuit kennen.

Dankzij de ervaring die je hebt opgedaan, heb je een grote kans op werk na je opleiding. Effectiviteitsstudies van de VDAB geven aan dat bijna 90% van de jongeren na afstuderen een vaste job vindt binnen het jaar en 25% start binnen de vijf jaar een eigen onderneming.

Schrijf je in voor de infosessies

Lore helpt je graag verder. Eerstvolgende sessies:

  • Dinsdag 6 juni om 14u in Mechelen (volzet)
  • Dinsdag 13 juni om 14u in Mechelen
  • Maandag 19 juni om 14u in Berchem (volzet)
  • Woensdag 22 juni om 14u in Mechelen

PS: voor leerlingen / ouders die later instappen voorzien we wekelijkse infosessies.

Schrijf je in

Maxim Timmermans
Elektricien

"De lessen sluiten mooi aan bij het praktijkgebeuren op de leer-werkplek."

Succesverhalen

Succesverhalen

Alle succesverhalen
Lenthe De Pauw

Lenthe ging van modeliefhebber naar fashiongoeroe

Sinds ze afstudeerde als Modevormgever in 2022, zit het Lenthe De Pauw allemaal mee. Na het organiseren van een modeshow als afsluiter van de opleiding en in de finale van de LolaLiza Fashion School te belanden, is ze nu aan de slag bij Essentiel Antwerp.

Lore De Bock Kinderbegeleidster

Na de opleiding Kinderbegeleider meteen aan het werk? Lore deed het!

Lore De Bock volgde de opleiding Kinderbegeleider baby's en peuters en ze is intussen aan de slag in het kinderdagverblijf waar ze haar stage deed. 

Charlotte Van Thielen Schoonheidsspecialiste

“Ik ontdekte mijn passie als schoonheidsspecialiste tijdens deze opleiding.”

Charlotte Van Thielen volgde enkele jaren geleden de opleiding Schoonheidsspecialist en Kunstnagelstylist. Intussen maakte ze haar droom waar en opende ze haar eigen zaak, Onebo.

Bjorn Loyens Schooldirecteur

Schooldirecteur wordt Frontend Developer

IT combineren met onderwijs? Het kan! Bjorn Loyens staat al 25 jaar in het onderwijs waarvan 8 jaar als directeur van Katholieke Basisschool Triangel in Vlimmeren. Onlangs studeerde hij af als Frontend Developer na het maken van een app voor de leerkrachten op zijn school.