Ben je tussen 15 en 25 jaar, wil je graag een diploma behalen, wat bijverdienen en later een leuke job vinden? Kies dan voor werkplekleren in de Leertijd of in Duaal Leren. Heb je al voldaan aan de leerplicht en wil je graag in de praktijk een beroep aanleren in een verkort traject? Kies dan voor werkplekleren in een PACT-opleiding.

Bekijk de folder

Inhoud links

Duaal leren

Syntra AB is pionier in werkplekleren en werd dan ook als eerste partner aangetrokken voor het project Duaal Leren van de Vlaamse overheid. De bedoeling is om werkplekleren nog aantrekkelijker te maken en beter te ondersteunen. Zo komt de docent regelmatig langs op de werkvloer en kan hij eventueel bijsturen waar nodig. Samen met de trajectbegeleider en de ondernemer-opleider werkt hij een opleidingstraject uit op jouw maat.

Dus: ben je tussen de 15 en 25 jaar en heb je meer zin om de handen uit de mouwen te steken dan op de schoolbanken te zitten? Dan is Duaal Leren helemaal jouw ding!

Ontdek meer over Duaal Leren

Ontdek alle opleidingen Duaal Leren bij Syntra AB

Inhoud rechts

Voltijdse PACT-opleidingen

Minstens 18 jaar en zin om op een jaar tijd een beroep te leren? In een voltijdse PACT-opleiding spendeer je 60% van je tijd in een leerbedrijf. Je sluit een PACT met onze competentiecoach en de werkplek om zo een opleiding op maat uit te werken.

Samen stellen we een gepersonaliseerd traject op om jou op een snelle en efficiënte manier voor te bereiden op je favoriete beroep. Na een jaar heb je je diploma op zak, aangevuld met een pak ervaring. Op die manier ben je er zeker van dat je over alle nodige skills beschikt voor de arbeidsmarkt.

Ontdek alle voltijdse dagopleidingen

Leercontract (Leertijd)

Werken en leren. Ideaal als je tussen 15 en 25 jaar bent, graag de handen uit de mouwen steekt en vooruit wil. 4 dagen per week werk je op de werkvloer, 1 dag per week leer je op een Syntra-campus. De knepen van het vak krijg je al doende in de praktijk onder de knie. Komt daarbij dat je maandelijks een vergoeding voor je inspanningen krijgt. Een toffe bonus, vind je niet?
 

Meer info over Leercontract (Leertijd)

Een handig overzicht
 

Leertijd / Duaal Leren

Voltijdse dagopleidingen PACT

Vanaf 15 jaar

Vanaf 18 jaar

Combi 4 dagen praktijk op de werkplek met 1 dag les volgen bij SyntraCombi 3 dagen praktijk op de werkplek, 2 dagen les bij Syntra
Ondersteuning door trajectbegeleider, ondernemer-opleider en docentenOndersteuning door comptentiecoach, ondernemer-opleider en docenten
Je kan je diploma secundair onderwijs behalen in de Leertijd (erkend door ministerie van Onderwijs)Je kan je diploma beroepskennis/bedrijfsbeheer behalen in een voltijdse PACT-opleiding (erkend door ministerie van Werk & economie)
Breed opleidingsaanbodVerkort traject van 1 (tot max. 2) jaar
87% van alle afgestudeerden heeft binnen het jaar werk 

Door in de praktijk je vak te leren, sta jij veel steviger in je schoenen

  • Je doet al lerende een heleboel werkervaring op.
  • Je leert omgaan met collega’s.
  • Je bouwt een relatie op met een potentiële werkgever.
  • Je leert de sector van binnenuit kennen.

Dankzij de ervaring die je hebt opgedaan, heb je een grote kans op werk na je opleiding. Dat bewijzen we al met ons systeem van Leertijd (voor jongeren van 15-25): 87% heeft na het afstuderen direct een job. En 25% start binnen de vijf jaar een eigen onderneming.

Schrijf je in voor de infosessies

Sanne helpt je graag verder. Eerstvolgende sessies:

- Maandag 30 Januari om 14u in Campus Berchem
- Woensdag 8 Februari om 14u in Campus Mechelen
- Donderdag 16 Februari om 14u in Campus Berchem

PS: voor leerlingen / ouders die later instappen voorzien we wekelijkse infosessies.

Schrijf je in

Maxim Timmermans
Elektrotechnisch installateur

"De lessen sluiten mooi aan bij het praktijkgebeuren op de leer-werkplek."

Succesverhalen

Succesverhalen

Alle succesverhalen
Lore De Bock Kinderbegeleidster

Na de opleiding Kinderbegeleider meteen aan het werk? Lore deed het!

Lore De Bock volgde de opleiding Kinderbegeleider baby's en peuters en ze is intussen aan de slag in het kinderdagverblijf waar ze haar stage deed. 

Charlotte Van Thielen Schoonheidsspecialiste

“Ik ontdekte mijn passie als schoonheidsspecialiste tijdens deze opleiding.”

Charlotte Van Thielen volgde enkele jaren geleden de opleiding Schoonheidsspecialist en Kunstnagelstylist. Intussen maakte ze haar droom waar en opende ze haar eigen zaak, Onebo.

Bjorn Loyens Schooldirecteur

Schooldirecteur wordt Frontend Developer

IT combineren met onderwijs? Het kan! Bjorn Loyens staat al 25 jaar in het onderwijs waarvan 8 jaar als directeur van Katholieke Basisschool Triangel in Vlimmeren. Onlangs studeerde hij af als Frontend Developer na het maken van een app voor de leerkrachten op zijn school. 

Michael Fardad Vastgoedmakelaar

Cursist wordt docent met de opleiding vastgoedmakelaar bij Syntra AB

Michael Fardad volgde de avondopleiding Vastgoedmakelaar bij Syntra Antwerpen en studeerde af in 2020. Hieronder deelt hij zijn ervaringen in een interview met Syntra AB.