Is jouw voltijdse dagopleiding een PACT opleiding, dan maak je binnenkort vast kennis met je competentiecoach of heb je hem/haar al ontmoet tijdens je intakegesprek.  

Een vak leren in een PACT opleiding gebeurt in één jaar tijd op een duale manier: 60% op je leerbedrijf (werkplekleren) en 40% op de SYNTRA campus (campusleren). Jouw praktijkopleider op je werkplek en je docent(en) op de campus bouwen samen aan je vaardigheden en een goede communicatie daarbij is belangrijk.

Verbindende schakel

De competentiecoach vormt de verbindende schakel tussen de cursist, de docent op de campus en het leerbedrijf met de zaakvoerder en praktijkopleider.   

Hij/zij is mede verantwoordelijk dat alle competenties aangeleerd worden in één of beide leeromgevingen zodat je als cursist niets mist. De competentiecoach bekijkt het leerproces van en met jou: hoe verloopt het leren op de campus en op de werkplek, hoe gebeurt de opvolging en de evaluatie door de docent, de werkplek en jou?  

Intake en leerplan

In het intakegesprek stemt de competentiecoach jouw verwachtingen af en stelt hij/zij met jou een persoonlijk traject op. Daarnaast gaat de competentiecoach in gesprek met de 3 partijen over het competentieverwervingsproces. Zijn er competenties waar jij je nog niet sterk genoeg in voelt? Zijn er vaardigheden die je werkplek jou niet kan aanleren die de docent beter opneemt in zijn lessen? De competentiecoach stelt je leerplan bij indien nodig. Ook coacht de competentiecoach jou als cursist om je eigen leerproces van dichterbij te bekijken en het leren in eigen handen te nemen.

Vaardigheden op de werkplek

Samen met de docent gaat de competentiecoach op werkplekbezoek om te bestendigen wat goed loopt en bij te sturen waar nodig.  Voor heel wat cursisten betekent werkplekleren de eerste stappen zetten op de werkvloer. Daarbij zijn soft skills niet meer weg te denken bij een werknemer. De competentiecoach volgt je gehele traject maar ook je persoonlijke ontwikkeling op. Kom je op tijd, hoe ga je om met feedback en met conflicten? De competentiecoach coacht jou in deze soft skills en ondersteunt je in jouw traject om succesvol te slagen. 

Door deze nauwe opvolging stomen we jou klaar voor de arbeidsmarkt zodat je na het afstuderen met een PACT traject snel aan de slag kan!  

Samengevat

  • opstellen van een persoonlijk traject om de opleiding tot een succesvol einde te brengen
  • ondersteuning bij het zoeken van een werkplek
  • bijsturing van de werkplek of campus in functie van de competentieverwerving
  • informeren van ouders, cursisten, geïnteresseerde leerbedrijven over werkplekleren
  • coaching en begeleiding van leerbedrijven, docenten en cursisten
  • ondersteuning bij soft skills op de werkvloer en in de klas
  • nazorg bij het afstuderen: transitie naar de arbeidsmarkt
Contacteer
Ellen Tas
Competentiecoach

Ellen Tas

Marlies Naets
Competentiecoach

Marlies Naets

Tot slot: een handig overzicht
 

Duaal Leren

Voltijdse dagopleidingen PACT

Vanaf 15 jaar

Vanaf 18 jaar

Combi 4 dagen praktijk op de werkplek met 1 dag les volgen bij SyntraCombi 3 dagen praktijk op de werkplek, 2 dagen les bij Syntra
Ondersteuning door trajectbegeleider, ondernemer-opleider en docentenOndersteuning door competentiecoach, ondernemer-opleider en docenten
Je kan je diploma secundair onderwijs behalen (erkend door ministerie van Onderwijs)Je behaalt een getuigschrift, dat je gecombineerd met module "Start je eigen zaak" omzet in een diploma (erkend door ministerie van Werk & economie)
Duurtijd traject is afhankelijk van voorgaande studiesMeestal 1 jaar, enkele uitzonderingen van 6 maanden of 2 jaar
Attestering + werkervaring = snelste weg naar werkAttestering + werkervaring = snelste weg naar werk

 

Leerjobs

Voor ongekwalificeerde werkzoekenden tussen 18 en 29 jaar

Opleiding grotendeels op de werkplek, Syntra zorgt voor 150 uur aanvullende vorming per jaar

Ondersteuning door ondernemer-opleider, trajectbegeleider en docenten

Je kan een beroepskwalificatie behalen (erkend door de Vlaamse regering)

Duurtijd traject is afhankelijk van het gekozen beroep en jouw voorkennis maar bedraagt maximaal 2 jaar

Attestering + werkervaring = snelste weg naar werk

 

Leerjobs