De winter is het ideale moment voor een upgrade van je competenties

Deze periode is voor de bouwsector - en trouwens voor alle sectoren - het ideale tijdstip voor bijscholing. Als bouwarbeider kan je nieuwe competenties verwerven tijdens periodes van tijdelijke werkloosheid. Maar ook in andere vakgebieden kan je van de misschien minder drukke periode gebruik maken om je skills aan te scherpen.

Ontdek het volledige aanbod en selecteer jouw sector

Ben je benieuwd welke kant-en-klare opleidingen Syntra AB deze winter voor jou, jouw medewerkers en in jouw vakgebied organiseert?

Bouwsector

Elektro en Techniek

Groenvoorziening

Transport en logistiek

Veiligheid, preventie en milieu

Lassen en metaalbewerking

De winteropleidingen zijn van toepassing op maat- en kant-en-klare opleidingen die we organiseren tussen 1 december 2020 en 30 april 2021 (uitzonderlijke verlenging).

Doe je voordeel met een voordelige winteropleiding
 

Voordelen werkgever

  • Je betaalt geen loon
  • Constructiv komt gedeeltelijk tussen bij de opleidingskost: €5 per uur voor een theoretische opleiding en €10 per uur voor een praktische opleiding
  • Je kan nog beroep doen op de KMO-portefeuille

Voordelen werknemer

  • Geen loonverlies door opleidingsvergoeding van €40 en aanvullende vergoeding van Constructiv, bovenop RVA-werkloosheidsuitkering

Voorwaarden

  • De arbeider-cursist behoort tot het paritair comité 124.
  • De werkgever moet zelf de aangifte van tijdelijke werkloosheid bij de RVA doen en het formulier C3.2-werkgever invullen.
  • De opleiding gaat door in de periode van 1 december tot 30 april (uitzonderlijke verlenging wegens COVID-19). 
  • De winteropleiding staat vermeld als een geplande opleiding binnen het bedrijfsopleidingsplan (BOP) van Constructiv, duurt minimum 8 uur en wordt ingepland tijdens de week.
  • De arbeider kan tot maximum 160 u opleiding (4 weken) volgen binnen dit systeem. Dit komt bovenop de uren die al in een ander stelsel (vb weekdagopleiding) werden gevolgd.
  • De opleiding moet doorgaan via een structureel erkend opleidingscentrum. De erkenning van Syntra AB verloopt via partner Bouwunie. 

Een opleiding bij jou in het bedrijf, helemaal op maat?

Je vindt niet onmiddellijk de bouwopleiding die je zoekt, of het programma is niet helemaal afgestemd op de competenties van je medewerkers? Of je hebt meerdere medewerkers die samen bv. een opleiding planlezen of bouwsignalisatie willen volgen? Dan ben je beter af met een bedrijfsopleiding op maat van Syntra Bizz.

 

Missing file.

Debbie Van Gossum is teamleader van de opleidingsadviseurs
Je kan haar bereiken via 0495 87 13 83 of debbie.vangossum@syntra-bizz.be.

 

 

Missing file.

Sarah Hansen is opleidingsadviseur
Je kan haar bereiken via 0486 83 13 87 of sarah.hansen@syntra-bizz.be.

 

 

Missing file.

Caroline Jacobs is opleidingsadviseur
Je kan haar bereiken via 0474 49 82 99 of caroline.jacobs@syntra-bizz.be.

De opleidingen van Syntra AB zijn erkend door