De woonassistent is één van de spilfiguren binnen een groep van assistentiewoningen. Voor velen is deze functie een droom van een job, maar hoe begin je hier aan? Wat moet je er voor weten en kunnen? ZorgPro biedt in samenwerking met Syntra AB daarom de opleiding "woonassistent" aan. ZorgPro wil met deze opleiding een volledig en correct beeld schetsen van de job "woonassistent" en een aantal noodzakelijke vaardigheden bijbrengen.

Ben je actief in de sector van serviceflats of assisentiewoningen en wens je bij te scholen? Heb je interesse om aan de slag te gaan als woonassistent maar weet je niet goed wat je kan verwachten? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Programma
Module 1 - Erkende assistentiewoningen: wetgevend kader, normen en interpretaties

Na deze module kent u het volledige kader van de erkenning van groepen van assistentiewoningen, tot en met de belangrijke praktische norminterpretaties.

Module 2 - Instroom van bezoekers

Na deze module kent u het volledige proces van instroom van bewoners, weet u wat de belangrijke bepalingen uit de betrokken documenten zijn en heeft u de basiskennis om een zorgschaal te interpreteren.

Module 3 - Zorgen en diensten in een erkende assistentiewoning 

Na deze module heeft u een zeer breed en volledig overzicht van alle zorgen en diensten die in een assistentiewoning aan bod moeten kunnen komen. U weet eveneens wat de precieze functieomschrijving is van de woonassistente en welke competenties deze functie vergt.

Module 4 - Het gebouw: basis, veiligheid en technieken

Na deze module weet je een hartig woordje mee te praten over alles wat met het gebouw te maken heeft: hoe werken de belangrijkste technieken en installaties, welke zijn de mogelijke uitdagingen van een gebouw waar je als woonassistente mee te maken kan hebben, welke de belangrijke veiligheidsaspecten en hun keuringen.

Module 5 - Basismodule EHBO

Na deze module ken je de meest noodzakelijke EHBO-begrippen en kan je in enkele situaties de juiste reflexen en technieken hanteren.

Module 6 - Gezondheid en levenskwaliteit bij senioren

Na deze module heeft u een goed beeld over de mogelijke profielen van uw bewoners. U verwerft basiskennis over een aantal medische elementen die veel voorkomen bij senioren.

Module 7 - Werken met senioren - the proof of the pudding is in the eating

Na deze module weet je ook wat het dagdagelijkse werken met senioren inhoudt. Je kan met een gerust hart een bewonersraad of een zorginspectie tegemoet zien.
 

Ontdek het volledige programma

Samengevat

 • Startdatum: maandag 20 februari 2017, van 19u tot 22u.
 • Lesplaats: Campus Gent.
 • Kostprijs, excl. BTW:
  75 euro per module voor particulieren
  150 euro per module voor bedrijven. Bespaar tot 40% indien u gebruik maakt van de kmo-portefeuille.

  De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid.
  Wilt u weten hoe u van deze subsidie gebruik kan maken?

  Opgelet: vul bij de aanvraag het erkenningsnummer in van Syntra Bizz (DV.O215959)

Vragen? Debbie helpt je verder

Accountmanager Bedrijfstrainingen regio Noord

Debbie Van Gossum

0495 871383